Tavlor med djur

 

Handbroderade tavlor, Cavalier King Charles Spaniel. En med solida Cavalierer, en med flerfärgade Cavalierer. Jag plågade mig med att brodera enbart för min kärlek till hundar, detta trots stela, reumatiska händer. Det är många år sedan, innan mina händer blev så illa som de är nu.

 

38*48 cm.

 

 

Tavlan nedan i sepia är så otroligt underbar, tycker jag. Häst med "bäbis" och hund med "bäbisar" är bästa vänner. Så trygga kan olika djurslag vara, trots att de ha barn, om de har det bra.

 

Hästar och hundar.
Photo: AH

 

Jag glömmer aldrig våran Aramis, en japansk vit spets, som de hette på den tiden.

 

Japansk spets. Margareta och Kurt på elefant i Thailand -93.
Liten tavla.

 

Aramis var en hund min mamma skaffade sig, men som jag fick sköta mest hela tiden, till sist stack mamma och pappa till Saudi Arabien och lämnade mig med mina tikar och mammas hane Aramis. Då placerade jag ut honom till en kennel där han blev mycket uppskattad.

 

Foto av LP Aramis.

 

Det var inte så ifrågasatt om man red på elefanter förr i tiden, så som det är idag. Denna bild är tagen 1993.

 

Margareta och Kurt på elefant i
Thailand -93. Stor tavla.

 

Jag har ett gäng tavlor med djur.

 

Varg. Tigrar. Rådjurskid. Tiger.
Photo: AH.

 

Denna tablett med hundar och reklam för Eukanuba har jag på väggen i hundrummet också, så den får därför vara på sidan med tavlor.

Sedan är det ett skrivbordsunderlägg som jag har på väggen. En kull långhårstaxvalpar. Jag har den i poolrummet.

Tavlan till vänster är gjord i lera. Damen bussar hunden på gubben som anfaller mannens bak. Jag kallar tavlan: "Akta ändan!"

 

Akta ändan! Hundar. Hundar.
Photo: AH.

 

Vykort nedan som jag hittat och skulle vilka rama in, då de är så bra.

Jag bara ÄLSKAR uttrycket på hundar och det mänskliga uttrycket på besökare, det är oslagart i mina ögon. Det säger så mycket om hur naturligt hundar fick uppträda förr, utan att det var något fel med det. Hundarna har helt klart sprungit och mött sina besökare, larmat att någon kommer, sedan följer de besökande sällskapet tillbaka till huset och fortsätter att skäller, då för att se till att ägarna har uppmärksammat att de har besök. Besökarna fullständigt ignonerar hundar och bryr sig inte om dem alls. De konsentrerar sig till 100 % på sitt värdpar. Hundarna gör bara sitt jobb som effektiva larmare. Sedan för att lägga till lite humor, besökarna har resväskor, som de ska stanna, och det lilla huset ryms inte ens hundarna och de (minst) tre familjemeldemmarna som redan finns där.

Det andra vykortet med jakthundar säger också en hel del. Jägaren på häst utanför råkar få hundarna att driva in räven i huset! Snacka om cirkus!

 

Vykort. Vykort.
Photo: AH.

 

Getter är mina favoritdjur av ladugårdsdjur, genom alla tider, tillsammans med vissa höns. Chabo höns är en av mina absoluta favoritsorter.

 

Vykort.
Photo: AH.

 

Uppdaterad 2020-10-05

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström