Internet

 

I innehållet internet lägger jag även om saker som internetuppkoppling på telefoner m m.

 

Internet och dess brister driver mig till vanvett.

Jag bränner timmar, ofta mellan 4-5 timmar om och om igen. Sedan är jag så slut i hjärnan så jag måste avsluta för att inte få ett hysteriskt utbrott. Oftast helt utan resultat.

Jag försöker om och om igen. Jag vill inte ge upp. Men jag klarar bara inte av sådant här.

 

230110 Hur i hela friden kan datorer o d bli mer skyddade genom att vi släpper in fler okända i våra datorer?

 

 

Exempel:

 

230121 Jag har på mig till sista denna månad sedan har jag inget internet längre. Alltså försöker jag uppdatera hemsidan.

Fungerade på en sida sedan blev det kaos. En sida försvann! Hela chi mappen!!! Plötsligt fungerar det inte längre att titta på chihuahuorna, de som jag har till salu dessutom!

Sedan gick det inte att få kontakt med internet något mer igen.

Nu har jag ingen chi sida på hemsidan, resten är det nästan bara det gamla.

Jag HATAR internet!

 

230113 För 1-2 månader sedan (på ett ungefär) slutade mitt internet att fungera. Trots att jag skulle få ha kvar det till den sista januari, då företaget går i graven. Jag har väl slösat bort ett 50-tal timmar och till sist lyckades jag komma ut för flera dagar sedan. Då skulle jag göra ett antal ärenden, medan jag kunde. Flera av ärendena gick inte att utföra.

Idag skulle jag fortsätta, jag hade 3 ärenden kvar på internet som jag bara MÅSTE få gjort snarast. Ett av dem är att betala hemsidan så den börjar fungera igen. Den slutade fungera p g a att betalningen inte kommit in, eftersom jag inte har internet.

INGEN av dagens ärenden gick att göra. Det bara körde stopp. Jag startade om datorn 4 gånger. Inget fungerar. Jag hatar internet.

Timmar tar det att ens komma in på hemsidor. Allt för att internet ska sabotera och tränga sig in i min privata dator. Något som jag ABSOLUT INTE vill, men har inget val, så länge jag behöver internet.

Dessutom stjäl internet halva dagar av mig varje gång jag ska ut på internet.

Det hade sparat mig tid att ÅKA och åtgärda grejerna, om jag hade kunnat.

Att dessutom kunnat ha möjlighet att uträtta ärenden via telefon hade sparat mig ENORMT med tid.

Internet STJÄL!

Jag HATAR internet.

 

221109 Idag har jag ödat bort ytterligare ett par timmar på internet, utan resultat. Jag HATAR internet!!! En dag kommer jag få hjärtslag och dö om jag ska fortsätta ha med internet att göra.

 

221103 Jag HATAR internet. Nu har jag slösat bort ytterligare en halv arbetsdag p g a internet. Inget fungerar. Av 8 ärenden jag skulle utföra på internet blev INGET uträttat. Inget fungerade. Jag har varit på minst ett 20-tal olika sidor. Sparat ner olika program m m. Aktiverat program. Försökt om och om igen. INGET FUNGERADE! Huvudvärken är ett faktum och dagen bara försvann. Jag vill INTE leva på detta vis!!!

 

221009  Vid uppdatering visade sig att att även mitt uppdateringsprogram verkar ha blivit svårt. Kanske uppdateringsprogrammet kommer fela före min dator där jag jobbar i hemsidan.

 

220709 Nu vågar jag inte gå in på internetbanken längre. När jag ska prova att logga in kommer jag till en jättekonstig sida som vill ladda ner program i min dator! Antingen har banken bytt utseende eller så är det någon som försöker stjäla ifrån mig. Vart är världen på väg? Hur ska jag nu kunna betala räkningar? Jag HATAR tekniken, då den aldrig fungerar fullt ut. Den är rent farlig mellan varven.

 

220528 Jag har nu försökt lägga ut annons igen på hanvalpen Pia´s Senor Rapper. Men jag lyckas inte. Visst är tekniken underbar, eller? Valparna är nu ½ år. Jag har fått ut en annons, och i den hade annonsen kommit ut med rätt telefonnummer de första 1 ½ dygnen, sedan ändrades telefonnumret till ett annat. Efter det fanns alltså inte rätt telefonnummer med i annonsen längre. Jag har förstått att många skrivit på annonssidan till mig och skickat e-post till mig, men vad hjälper det när jag inte är på internet? Något som jag noga skrev i annonsen också, fast att läsa tycks inte vara de flesta hundspekulanters färdighet numera.

 

220527 Flera av mina kameror, inklusive min telefonkamera, kan jag inte använda. Antingen kan jag inte ta bilder med kameran. Antingen kan jag inte ta ut bilderna ur kameran. Eller så kan jag ta ut bilderna om jag ordnar något konto på internet och lägger upp bilder på internet. Alltså får jag inte se bilderna, då jag inte lägger upp dem på internet. Jag vill INTE ha varenda bild jag tar på internet. Jag vill alltså INTE lägga upp bilderna på internet. Alltså kan jag inte använda kamerorna... Tekniken tar överhand. Jag vill inte vara med om det och ändå tvingas jag hela tiden, om jag inte väljer bort att leva utanför samhället. Mer om mina kamerabekymmer.

220204 Jag förstår inte att de som håller i internetgrejer tycker att saker och ting blir säkrare när man för in en tredje part. Eller fjärde. Eller femte. Exempel: Det anses vara säkrare att man INTE ger sitt telefonnummer till ev. hundspekulanter på Blocket, för det ska vara SÄKRARE att skriva till dem och jag ska gå in där och läsa. Min erfarenhet är att vissa människor skriver ihop ett snyggt valpspekulant-formulär som de använder. Det säger lite om hur hunden får det. När jag pratar med folk i telefonen så får jag säkrare uppgifter, speciellt när spekulanten INTE behöver hänga upp sin storry efter vad den tidigare skrivit. I min värld har det i stort sett alltid varit vid införande av tredje part ökar osäkerheten. T ex om jag delar med mig av mina lösenord blir inte mitt lösenord säkrare. Det har jag lärt mig av egen erfarenhet.

220202 Ju äldre man blir, ju klokar blir man, om man lärt sig något i livet. Detta har man dock kommit fram till inte gäller när det kommer till teknik. Teknik är åldringsfientlig. Vi vet via forskning att äldre har svårare att ta till sig ny teknik, speciellt komplicerad teknik. Vi vet också att det är människor som ännu inte blivit äldre och fått svårare att ta till sig ny teknik som gör olika dataprogram och lösningar på teknik. Än så länge tycks det råda en stämning av att komplicerat med många uppdateringar = bra. Om tekniker stod närmare sina äldre, som oftast numera är på separat plats tillsammans med andra åldringar och därmed blandas lite eller inte alls med folk "i sina bästa år", så skulle nog dessa lättare förstå att om alla ska kunna fungera i ett högteknologiskt samhälle behövs teknik som är förenklad, utan ständiga uppdateringar som tvingar folk att lära sig nya saker var och varannan dag. Det är bra för alla människor att lära sig nya saker. Ingen tvekan om det. Men att stressa folk genom att tvinga dem till ständiga uppdateringar är INTE vad äldre behöver. Tvärs om!

220127 Jag har nu ägnat 2 dygn till att försöka skaffa bankID. Till sist TROR jag att jag har lyckats. Jag har därmed provat att sätta ut annons på blocket igen. Men om jag lyckats står skrivet i stjärnorna. Jag fattar ju ändå inte vad meningen med bankID är. Annat än att en massa okända människor vill ha tillträde till min telefon. Jag HATAR internet och allt krångel.

220126 Jag fortsätter med att försöka skaffa bankID. I tre omgånger, flera gånger åt gången denna dag. En massa ilska, frustration, stress och illamående har detta kostat mig.

220125 Jag försöker annonsera valparna. Jag har provat på blocket MASSOR av gånger. Min vän hjälpte mig. Blocket gick det inte i alla fall, då jag inte har bankID. Det finns en gratis annonssida för hundvalpar. www.SkaffaHund.se. Det är samma där, jag får inte annonsera då jag inte har bankID.

220124 Så har jag ägnat ytterligare två timmar i natt igen till internet. Jag HATAR internet. Denna natt har jag till sist lyckats betala hemsidan. Nu får vi se hur lång tid det tar innan den kommer igång igen. Bara den kommer igång så kan jag uppdatera den också, vilket naturligtvis medför ytterligare många timmar vid internet. Att sätta in en annons på blocket var dock fortfarande omöjligt. Jag hade hellre ägnat alla dessa timmar åt mig och mina hundar istället för vid att jävlas med internet.

220123 Idag igen tar jag timmar i anspråk till internet. Idag konsentrerade jag mig enbart på att få ut annons. Misslyckades... Smärtan i händerna efter att ha försökt ska vi inte prata om. Det kostar inte bara tid, utan smärta också.

220122 Idag ägnade jag timmar igen åt internet. Min telefon kommer stängas 1 mars också om jag inte kan betala räkningar längre. Jag får väl spara alla 4 valparna och ställa av bilen och inte ha telefon. Vart är världen på väg?

220120 Jag försökte idag igen betala hemsidan så den kan komma igång igen. Jag börjar bli desperat. Jag försökte igen sätta ut annons på valparna på blocket. Men lyckades inte denna gång heller med något av det.

220113 4 timmar är brännda på ett sketet internet idag igen. Ska jag behöva ställa av bilen då jag inte klarar att betala räkningar längre? Jag undrar vad som pågår egentligen. Det är ju inget alternativ att gå till banken och betala räkningen då banken inte tar emot räkningar...

220105 Tekniken driver mig till vanvett. Det är igen timmar jag ödat bort helt i onödan på internet, denna gång förlorade jag 5 timmar av dagen igen.

211230 Datorn blir värre och värre. Nu är den svår att starta, som den inte får ström. Ändå lyser lampan så man ser att strömmen går fram. Jag kan få prova att starta 20-30 gånger innan jag får igång datorn... Får jag än gång igång hemsidan igen och kan uppdatera den, så kan det bli slut när som helst.

211229 Jag har igen brännt timmar på ett värdelöst internet. Jag börjar tro att jag aldrig får upp hemsidan igen.

211221 Jag har idag igen ägnat timmar åt att försöka ta mig fram på internet. Betala räkningar och annonsera. Det lyckas mig inte denna gång heller.

211217 Så har jag provat att få igång hemsidan, ägnat 5 timmar åt det, bara denna morgon. Ingen teknik fungerar, oavsett vilken variant jag provar. Det ser ut som om hemsidan måste gå i graven p g a att det inte går att få till betalningen.

211216 Så har datorn ändrat årtal. Enligt min dator är det 16 dec 2121 idag. Jag måste ordna internet till datorn för att ha rätt att ändra till rätt datum i min egen dator...

211209 Jag jävlas med telefonen jag numera har. Det är inte lätt att ha en telefon idag. En telefon som enbart sänder och tar emot SMS och MMS och går att ringa med och ta emot telefonsamtal med och kanske en kamera. Någon sådan finns inte. Så fort den kopplas upp mot internet startas helvetet. Det plingar och stressar och kommer en massa skit hela tiden. Nästa gång man ska använda telefonen så ser den inte alltid ut som det gjorde för en stund sedan!!! Utvecklingen är SJUK! Att tvingas på grejer man inte vill ha, men är så gott som tvungen att ha i dagens samhälle. Men jag förstår ju idén. Allt och alla går att övervaka med dagens teknik, alltid gynnar de någon som vill kontrollera människor. Jag själv skaffar dyr teknik och tvingas om och om igen ägna timmar till att få det hela att fungera!

211127 En sak som kan vara bra att veta är att de senaste 5 kamerorna jag har köpt har alla varit sämre än den jag hade för ca 10-15 år sedan. Idag är den min bästa kamera. Alltså använder jag den, trots att det är otroligt ledsamt då bilderna är så himla dåliga. Detta trots att de 5 nyare kamerorna ska vara nya. Alla köpta i ungefär samma prisklass. En kan jag ta kort med. Men inte scanna in bilderna i datorn. En kan jag inte ta bilder med över huvud taget. En kan jag inte ladda. Jag begriper mig inte på teknik numera.

211124 Idag fick jag hem ny telefon. Nu gäller det att få in telefonnr i nya telefonen och lära mig att använda den.

211105 Telefonen trasig. Jag kan ta emot samtal, men det är allt. Jag kan t ex inte ringa tillbaka. Jag måste alltså skaffa ny telefon med allt vad det innebär.

210923 Jag bara avskyr datorer, nu säger min telefon att jag får inte använda internet på den då jag inte bekräftat att jag är över 18 år!

 

Uppdaterad 2023-01-21

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström