Flytt 2018-12-01

 

Flyttade 2018-12-01 till Tappen.

Andra flytten till Kvarnbacken.

 

Vi fick nog. Vi flyttade.

Underbart nog kom jag på detta vis närmare min dotter, mina tre barnbarn, mina föräldrar.

Första flytten hamnade vi ca 10 minuter ifrån släkten.

Andra flytten hamnade vi ca 20 minuter från släkten.

 

Flytten avstånd andra boendet: Frisbo-Bollnäs 10 mil + Bollnäs-Alfta 1,5 mil + Alta-Falun 10 mil + Falun-Borlänge 1,5 mil + Borlänge-Ludvika 3,5 mil + Ludvika-Grängesberg 1,5 mil + Grängesberg-Kvarnbacken 1,5 mil = 30 mil.

 

Då undrar nog "vän av ordning" hur det kunde bli två flytter på så kort tid.

 

Vi skrev hyreskontraktet till Tappen 1/12 och det var UNDERBART! Däremot insåg jag snabbt att det var tvunget att minska på hundantalet, p g a ytan, trots att ytan var mer än väl godkänd enligt minimimåtten, men det räcker inte för hur jag vill att mina hundar ska leva.

 

Så kom mina föräldrar fram till att jag skulle få ut mitt "arv" i förskott, då ingen bodde i huset (som är mitt arv). Mina föräldrar flyttade härifrån p g a hälsoskäl mars -18. Huset hade ändå blivit "bara" en sommarstuga numera. Därför blev det flytt nr 2 i rask takt, innan stora flyttlasset kom. Tur var det! Då hann jag städa ut huset innan alla saker anlände.

 

Om Kvarnbacken:

Vi har kallat det "torpet" i alla tider. Redan som barn var jag här varje sommar tillsammans med min farmor och farfar på släktträff. Min farmor och hennes syskon var födda här!

Mina föräldrar köpte ut släkten då intresset för torpet upphört mer eller mindre tillsammans med att den äldre generationen tunnades ur.

Sedan blev det rusta av, resten är historia.

 

Av gamla byggnaderna är det låga ladugårdslängan med utedass på kortväggen närmast huset och jordkällaren som är kvar. Sedan är det uthuset bakom brunnshuset, som i gamla dagar var en tvättstuga. I själva huset är det kök, sovrum, andra hallen, trappen upp, första och andra rummet uppe är kvar av det ursprungliga huset, resten inomhus är nytt.

Utomhus: Brunnshuset, växthuset, garaget och carporten är ny.

 

Uppdaterad 2020-03-25

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström