CD-böcker / Ljudböcker / Hörböcker / Talande böcker

 

J. K. Rowling

 

Jag är en av alla dessa Harry Potter fan. Detta gör det kul att få tag i dessa böcker. Jag förväntar mig dock inte att den ska vara lika uppslukande som Harry Potter böckerna. Jag försöker i alla fall hålla nere förväntningarna, för att inte bli besviken i onödan.

Angående Harry Potter, jag skulle vilka ha tag i dem i talbok, då jag har svårt att läsa mina böcker p g a mina ögon. Det behövs inte mycket läsande för mig innan huvudvärken startar, trots att jag har glasögon. Även alla de gånger (kanske 4-5) som jag nyss bytt glasögon till starkare, vartefter mina ögon blivit sämre, så har jag ändå inte klarat av att läsa annat än korta texter innan huvudvärken sätter in.

Jag har förstått att Harry Potter böckerna, så finns det bara någon enstaka i CD-bok-format. Mycket tragiskt.

Naturligtvis sätter jag in Rowlings böcker här, oavsett vilket namn hon behagar att skriva boken under. Hon är ju fortfarande samma författare, oavsett vilket namn hon väljer att använda.

För några hundra år sedan var det inte ovanligt att folk skrev under pseudonym, speciellt kvinnor och olika, känsliga ämnen. Många av dessa böcker är det idag svårt och inte ovanligt omöjligt att hitta vem som är den egentliga författaren. Idag är det nog nära på omöjligt att hålla identitet dold och tolleransen är så hög idag så det är nog inte alls så ofta som det egentligen behövs att skriva under antaget namn. Men det är ju inte förbjudet, så länge man inte utger sig för att vara en annan idag levande person.

 

 

HP och Fenixordern. 2000. Ofattbart bra, men det visste jag ju redan. Jag har ju både läst böckerna och sett filmerna flera gånger. Tråkig berättar-röst bara.

HP och Dödsrelikerna. 2007.

J. K. Rowling - Den tomma stolen. 2012. Tyvärr. Detta var inte en bok för mig. Detta är en bok som jag skulle kalla relationsdrama. Välskriven, men inte min "kopp av te".

Robert Galbraith (= J. K. Rowling) - Gökens rop. 2013. Jag fattar inte varför en sådan toppenförfattare känner behov av att gömma sig bakom en synonym. Boken håller absolut högsta klass! Helt och hållet fantastisk!

 

  220824  
Photo: AH

 

Uppdaterad 2022-08-24

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström