CD-böcker / Ljudböcker / Hörböcker / Talande böcker o s v

Håkan Nesser

 

Håkan Nesser gillar jag över lag. Nesser har en förmåga att hoppa i vissa av böckerna. Ett hoppande som jag har svårt för. Ibland mellan olika människor i handligen. Ibland mellan olika tidsperioder. Ibland baklänges! Det är så synd. Även de böckerna är bra, oftast mycket bra, om man bara slapp hoppandet skulle de vara enormt bra.

 

Efter 9 böcker av Håkan Nesser har jag bestämt att sluta köpa Nessers böcker om det inte är böcker om Van Veeteren och Münster, för de är riktigt bra. Hoppandet i de andra Nesser-böckerna är för svårt för mig. Jag missar halva boken. Jag har svårt för namn. Det har jag alltid haft. Tänk er att det blir ett PIIIIP varje gång ett namn på en person, en plats, en gata etc nämns i en talbok så ni inte hör namnet, och försök sedan förstå boken! Det är så min hjärna alltid fungerat. Det blir för mycket för mig.

 

Håkan Nesser - Människan utan hund är ok. Jag skulle kunna säga ok +.

Håkan Nesser - Münsters fall är en mycket bra bok. En som jag gillar skarpt. Så köpte jag Münsters fall på en loppis. Sedan fick jag hem mina grejer från Hälsingland till Bergslagen, då hade jag den redan! Nog för att den är bra men jag kan ändå bara lyssna på en åt gången. Jag behöver gallra, jag har lyckats få flertalet dubbletter numera.

Håkan Nesser - Kommissarien och tystnaden är jag mycket förtjust i. En mycket bra bok.

Håkan Nesser - Från Doktor Klimkes horisont är en bok med 5 separata storys. Först kan jag säga att det var lite förvirrande då de inte lagt in paus, eller slut eller något mellan historierna. Det gjorde att båda slut och början på varje historia blev lite hackig. Inte bra. En historia gillade jag inte. Två är extremt bra. Två är bra. Alltså på det hela taget ett bra betyg som jag ger denna bok med 5 böcker. CD skivor är inte så dyra, jag fattar inte att de inte kunde lagt varje story på en egen skiva helt enkelt. Inte alls komplicerat och skulle endast fodrat 1 mer CD i förpackningen. Det hade höjt upplevelsen mycket när det blivit en naturlig paus mellan storryna vid byte av CD.

Håkan Nesser - Maskarna på Carmine Street kunde ha varit en toppenbok, om den berättas i följd. Men nu var den knappt ok, då den berättas bakvänt. Det var enbart det sista som var intressant. Ca 1/7-del av hela boken. Resten var sååååååå tradigt. Fast jag har pratat med vänner och bekanta om detta genom åren, de flesta har inga problem när man hoppar i tiden. Det är nog ett problem som jag har, som är speciellt för mig.

 

Photo: AH

 

Håkan Nesser - Elva dagar i Berlin. Denna gillade jag skarpt. En långsamt harmonisk och insiktsfull bok.

Håkan Nesser - Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. 1998. Första 4 cd-skivorna var knappt ok. De två sista cd-skivorna var bra.

Håkan Nesser - Fallet G. 2003. Om kommissarie Van Veeteren. Dessa böcker om Van Veeteren är riktigt bra. Denna bok är förbaskat BRA!

Håkan Nesser - Skuggorna och regnet. 2004. Jag börjar bli riktigt less. Boken är så bra men detta hoppande i tiden hela tiden förstör för mig. Jag klarar inte det numera. En bra bok blir liksom förstörd. Jag når inte ut i mer än en liten del av det hela p g a hoppandet. Så tragiskt.

Håkan Nesser - En helt annan historia. 2007. Denna är mycket bra. En extremt ojämn författare.

 

Photo: AH

 

Håkan Nesser - Eugen Kallmanns ögon. 2016. Eugene Källmanns ögon visar på en av Håkan Nessers hoppande fram och tillbaka. Denna gång mellan olika människors syn på saken. Än är det en ungdom som pratar, än är det en gamling, än är det ett lik/en som är död som pratar, än är det en lärare, än är det en psykolog, än är det en elev, än är det en kvinna, än är det det en man. Jag har hemskt svårt med det här. In i det sista pågår detta hoppande. Annars är boken bra, det är en bra storry i botten av allt hoppande.

Håkan Nesser - De vänsterhäntas förening. 2018. Det vanliga hoppandet fram och tillbaka mellan flera olika tider och massor av olika personer och olika länder. Jag har svårt för det. Det är synd då boken i övrigt är så bra.

 

Photo: AH

 

Uppdaterad 2022-05-31

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström