Historien om CH Mijokr´s H B Buzz Aldrin som canservarnare och brandvarnare.

 

Buzz som canservarnare

Buzz har varnat mig för cancer, allt av egen drift.

Varje morgon tog han näsan och tryckte mot fläcken och drog ut och in och tittade mig i ögonen. Nästa morgon, samma, dag efter dag tills jag gick till min husläkaren på vårdcentralen i Friggesund som bestämde sig för att ta bort fläcken på fläcken.

Buzz visade intresse en gång efter operationen, sedan inget.

När svaret kom på analysen av knölen visade det sig att det var elakartad cancer (meling melanom).

Jag fick senare efter provsvaret en till operation i Hudiksvall där de karvade bort lite mer, ifall det skulle finnas några rester kvar. Det visade sig att min första läkare hade fått bort allt. Efter den operationen brydde sig inte Buzz över huvud taget.

Vid senare tillfälle gjorde han om samma sak några cm från det gamla stället, det tog veckor, om inte några månader, jag minns inte riktigt. Han luktade varje morgon igen och visade mig med sin blick in i mina ögon att det var dags att göra något åt det igen. Jag själv kunde se att det växt också, fast det satt mer på djupet än ytligt, så syndes det även på ytan i alla fall. Så det var bara att åka, denna gång blev jag skickad till Hudiksvall på en gång. De karvade bort den också. Det var en elak en, det med.

Allt upprepades en tredje gång, fast då var det betydligt längre emellan, många månader, jag tror minst över ett halvt år.

Hade jag inte haft Buzz så är det inte stort troligt att jag åkt till läkaren, då jag inte vill besvära dem i onödan. Då det upprepades förstod jag direkt, då jag visste vad han gjort för mig tidigare. Utan de varningarna hade jag inte åkt alls, om jag känner mig själv...

Det är inte långväga att tro att han kan ha räddat livet på mig!

 

 

Buzz som brandvarnare

Buzz har räddat livet på oss.

Jag hade lekt med de stora hundarna för fulla muggar på kvällen, det gick ganska vilt till. Valparna var så stora så de välte runt allt möjligt och rumlade runt som värst. Vi hade då 4 Podengo barn.

Det var så himla kallt ute, så vi fick blåsa ut lite energi inomhus, något som jag sällan gör. I vilket fall, efter en glad och glammig stund så la vi av, de rastades och vi skulle sova. De fick sova nere då jag hade valptik i sovrummet som skulle ha lugn och ro.

Det tog inte långa stunden innan hundarna började leva om. Jag tänkte att det berodde på att jag hade vildat upp dem. Jag tjoade till att de skulle bli tysta. De blev tysta, jag la mig igen och det tog inte många sekunder, så startade Buzz att leva om igen. De andra hakade naturligtvis på. Detta upprepades några gånger, till sist var det bara Buzz som sa något.

Till sist fick jag gå ner och säga till på skarpen! Då stod det en hög eldpelare upp från spisen!

Vi har en väldigt stor spiskåpa direkt ovanför, antagligen var det därför vår brandvarnare inte startade. Men så fort jag började åtgärda det hela så satte brandvarnaren igång också! Rena kaoset, det blev som ett pass med motion igen.

Jag hade en bricka av trä stående på spisen. När vi busat runt hade antagligen någon kommit åt vredet till plattan, så den hade gått igång. Till sist så satte brickan igång att brinna.

Efteråt sov vi alla gott.

 

Updated 2020-05-17

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström