Arlanda

 

SE UCH NO UCH UKC CH INTL CH NATL CH SE V-2011 NO V-2011 NORD V-2011 Mijokr´s HB Buzz Aldren ankomst från USA till Arlanda.

 

 

Arlanda och vad de åstadkom

Då började farsen med att få ut honom från flygplatsen, väntan, anklagelser för att man inte gjort rätt fast jag gjort precis som de sagt (och MYCKET mera), åka runt och skickas runt över hela Arlanda... Samma visa varje gång. I stort sätt ingenting av allt som de sagt skulle vara, var som det var sagt. Det som avvek denna gång var att det var värre än någonsin. Han anlände i tid, 7,45, jag fick ut honom klockan 15.

Man önskar att de kunde vara lite mera djurvänliga och se till att ha flyt på det hela och inte utsätta hunden för onödig stress och därmed lidande genom att låta honom stå i timmar efter en lång resa som ännu inte är över, innan han får komma dit han ska vara. Det känns som rena kidnappningen innan man får ut "sin" hund. Vid 15-tiden fick jag till sist ut hunden, då var han halt p g a söderslutna trampdynor som har slitits i gruset och på asfalten på flygområdet där han hade fått springa i 2 timmar ohejdat.

Det finns regelverk som reglerar hur utlämnande ska gå till och hur förvaringen ska gå till medan hunden är på Arlanda, det vet vi alla som är vana importörer att det ALDRIG en endaste gång fungerar som det ska. De har helt enkelt lekstuga med våra hundar. Över huvud taget ingen respekt för levande väsen alls, djur som inte ens kan försvara sig. De är helt utlämnade åt människans godtycke. De kan inte ens, som ett barn, protesetera i efterhand när de blir äldre och kan uttrycka den missbehandling som de utsatts för i tidigare år. De är helt utlämnade i händerna på oss!

Så får vi se i famtiden om Buzz får permanenta skador i sina ömma fötter, eller om han läker som han ska. Det är inte helt ovanligt att hundar som en gång drabbats av "ömma fötter" får återkommande problem resten av sitt liv och blir känsliga för allt. Till att börja med på kort sikt så får vi också se om han kan delta på kommande utställningar som han är anmäld till. Det går ju naturligtvis inte om han är halt och har ont fortfarande.Vad gäller Lure Coursing är det nog aldrig mer att tänka på...

 

Buzz blev extremt illa behandlad på Arlanda

3 dagar efter rännandet på Arlanda uppstod infektion, feber, svullnad. Det var bara att åka akut till distriktsveterinären i stan (= Hudiksvall). Där får vi en helt underbar veterinär som tar god hand om oss båda. Ger behandling för att göra sitt bästa att hjälpa till med de skador som han ådrog sig på Arlanda. Vi fick med medicin för ett par dagar också, tills vi hade ett apotek öppet så vi kunde få tag i ner medicin. När vi väntade att sövningen skulle ta så hände en personlighetsförändring hos Buzz, han blev misstänksam, orolig. När vi sedan skulle karva i första bölden under värsta tassen kännde han en enorm smärta så vi sövde honom helt istället. Jag är helt övertygad om att hans misstänksamhet väcktes av det lugnande han fick, det var samma sak han utsattes för på Arlanda!

Detta blev vändpunkten för hans orädda beteende tillsammans med främmande människor, nu litar han inte fullt ut på främmande.

Apoteken är ju också en historia för sig, för att få tag i hand medicin krävdes det 31 mil och 5 olika apotek... Skam den som ger sig, vi hundägare gör vad som helst för våra hundar.

Så svullnade det upp en böld i vänster flank så vi fick åka in till veterinären akut igen. Dessutom är svullnaden kvar på en tå på vänster baktass. Det blev undersökning och mer penicillin. Vi ska på återbesök på torsdag igen. Detta är en följetång.

Idag har Buzz varit hos oss i 14 dagar, hans feber försvann på 1 dag, nu har han till sist blivit av med smärtan också, hans trampdynor är på god väg att läka. Man ser nu mer av hans rätta jag.

Av skadorna från Arlanda återstår endast en bit av svullnaden i flanken, i övrigt är hans återställd fysiskt.

Efter ca 1 ½ månads vistelse i Sverige är svullnaden så gott som borta, vet man inte var den funnits så har man inte stor chans att upptäcka det.

I början av januari 2012 är han helt återställd i hullet som han var när han kom, känns skönt att inte vakta varje kg på honom och att se att han tål en långpromenad utan att se ut som ett spjälstaket i 1 vecka efter. Vi hoppas nu bara att hans päls skall återställas till sin fulla glans, som den var när han kom också, fast å andra sidan, hade han inte blivit så illa hanterad på Arlanda så hade han haft mer päls redan nu än när han kom...

En viss kvarhållande misstänksamhet mot vissa främmande människor får han nog leva med hädanefter p g a hans vanskötsel på Arlanda.

En utmärkt hund blev en krångelhund på grund av Arlandas fysiska och psykiska misshandel av honom.

Han ska nu leva resten av sitt liv med misstänksamhet mot vissa människor och vissa situationer, något han inte hade behövt om han inte blivit så illa behandlad på Arlanda.

En sak är då säkert, efter detta får folk komma hit när de ska hämta hundar eller skicka ett pålitligt ombud och för mig själv gäller samma saker när jag ska hämta hund på avlägset ställe.

 

Updated 2019-08-15

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström