Utställningsresultat för SE UCH SE W-2015 Maximus Do Vale De Fermedo

 

DATUM

ORT

ARR

DOMARE

INOFF
NAT
INT

UKL

UKK

CK

ÖKL

ÖKK

CK CH
KL
CK BH
BT

R-
CERT

CERT

R-
CACIB

CACIB

BIM
BIR

AVEL
KL

UPPF
KL

BIG

BIS

150404 Stockholm, Sweden SKK Portugal Int - - - - - - Ex ck 1 - - - 1 BIR/BOB - - Did not Did not
141012 Sundsvall, Sweden SKK   Int - - - Ex 1 ck - - 1 - 1 - 1 BIR/BOB - - Did not Did not
140907 Högbo, Sweden SKK Svend Lövenkjaer Int - - - Ex - - - - - - - - - - - - - -
140802 Svenstavik, Sweden SvVK Saija Juutilainen, Finland Nat - - - Ex 1 ck - - 1 - 1 - - BIR/BOB - - Did not Did not
131013 Sundsvall, Sweden SKK Rocas Juao Vasco, Spanien Int Ex 1 ck - - - - - 1 - 1 - 1 BIM/BOS - - Did not Did not

 

X

 

Maximus femte utställning

Stockholm SKK internationell Svensk vinnar utställning 4 april 2015.

Han var nere med Therese och Kåre, han uppförde sig väl, men domaren gnällde på honom, som hon inte gillade hunden. Trots detta fick han BIR och blev Svensk vinnare 2015, vilket domaren uttryckte sitt missnöje mot...

Domaren hävdade att jag misskötte honom p g a att han fick gå inomhus på golvmattor (rasen ska bo utomhus, anser somliga portugiser), och att det var därför han hade fula framfötter. Hunden var fördärvad av mig! Konstigt då att han hade så fula fötter redan när han flyttade hit vid 4 månaders ålder... Så fula så jag knappt har ett enda kort på hans framfötter när han var yngre, innan jag hade fått honom i lättare hull och med mer promenader i skogen och i backar som har stärkt upp dessa fula framfötter som är rackarns mycket bättre idag.

Jag har tidigare ställt ut honom och mina andra Podengos som ofta har dåliga framfötter, jag har tidigare fått höra att jämfört med i Portugal är mina Podengos framfötter mycket bättre!

Även Diana och Buzz tävlade denna gång, de gav hon inte mycket till priser på och gnällde på dessa båda två också. Denna dag var första gången i Buzz liv som han inte blev BIR, och det säger en hel del med tanke på att han är utställd flera gånger i USA, flera gånger i Norge och flera gånger i Sverige, med olika domare varje gång, varav några som var experter på rasen.

Dessa tre deltagande hundar denna dag är av olika typ, de fel som de har är olika, men alla var dåliga enligt dagens domare... De grövsta felen på Buzz och Diana missade hon, men hittade på andra fel. Jösses, vad lite ett BIR betyder denna gång då domaren är oförskämd och elak.

Man kan undra varför en domare dömer en ras om de inte tycker om rasen?

Jag hoppas Therese som är nybörjare på utställningar (3:e gången i sitt liv som hon visade hund) inte tar åt sig av detta och att Kåre inte kroknar, då det var hans första gång på hundutställning. Mycket tragiskt vad dessa otrevliga domare kan ställa till med.

 

Maximus i Portugal

Maximus i Portugal

Maximus idag

Maximus idag

25/6-12

28/8-12

26/3-15

26/3-15

 

Fift dogshow

 

Fift dogshow

 

X

 

Maximus fjärde utställning

Sundsvall SKK internationella hundutställning 12 oktober 2014 arrangerad av Svenska kennelklubben.

Han hade tagits ner i hull och denna gång var det en lite större ring. Rörelserna var bättre än någonsin på honom. Han har blivit mer mogen och uppför sig med mer värdighet numera. Allt tillsammans gav resultat. Han vann!

Go hjälp hade vi också denna dag, som var oerhört trevligt. Tack Therese!

 

Forth dogshow: Sundsvall SKK internationell dogshow / utställning 12 october 2014

 

Forth dogshow: Sundsvall SKK internationell dogshow / utställning 12 october 2014

 

 

X

 

 

Maximus tredje utställning i hans liv

Utställningen var i Högbo, Sandviken i arrangemang av Svenska Kennelklubben. En internationell utställning.

Ringen var liten. Hans frambensrörelser blev knasiga. Fast ska erkännas, p g a hans framfötter så är hans frambensrörelser inte de bästa normalt heller, även om ringen är större. Fast bättre än denna gång kan de i alla fall vara under bättre förutsättningar. En mer engagerad handler, ett något längre hull på Maximus och en större ring hade gjort susen.

Det var många som beundade honom och hans syster + hans tre döttrar, som också var med. Vi fick många förfrågningar om rasen, som vanligt.

Go hjälp hade vi också denna dag, som var oerhört trevligt och till stor hjälp. Tack Therese!

Nu blir det att banta ner honom till en lämpligare vikt, så kanske det går bättre nästa gång för oss i ringen.

 

Maximus tredje utställning i hans liv

 

 

X

 

 

Maximus andra utställning i hans liv

Utställningen var i Svenstavik i arrangemang av Svenska Vinthundsklubben. En officiell utställning ska väl tilläggas.

På morgonen deltog hans dotter Filippa på SKK´s utställningsplats. Sedan hade vi hela dagen emellan att slå ihjäl. Det blev utfyllnad med kloklippning och utställningsträning på de 6 hundarna som var med. Maximus, hans syster Estrela Radiante, hans döttrar Ebba, Filippa och Diana, till sist en lite hund också. Alla hundarna blev beundrade av många, Maximus och hans vänner tyckte detta var en toppenkul dag. De roade sig kungligt. Hundarna hade behagligt väder, varmt men inte för varmt och behagliga fläktar med jämna mellanrum.

Så var det så dags att gå in i ringen i slutet av dagen, jag var så slut i änden av dagen så jag orkade inte anstränga mig ett enda dugg, han fick stå som en "sågbock". Domaren var väldigt förtjust i hans massa och substans, som är något extra på denna hund, och hon poängterade flera gånger hans underbara temperament, som betyder så mycket för mig på mina hundar.

P g a att jag var för trött och slut så bar det iväg hem igen direkt efter detta, när vi gick med sista "lasset" till bilen hade bedömningen börjar i ringen, valpar på SKK och barn med hund på SvVK.

 

Maximus andra utställning i hans liv

 

Second dogshow:
Svenstavik SvVK nationell dogshow
Utställning 140802

 

Second dogshow: Svenstavik SvVK nationell dogshow Utställning 140802

 

 

X

 

 

Maximus första utställning

Då han aldrig satt sin tass på en utställning så var jag spänd på att se hur han klarade utställningar. En oro jag hade kunnat lämna hemma. Han trivdes som fisken i vatten, som han var född till detta. Öppen, glad, pigg och älskade att bli beundrad. Vi skulle in direkt på morgonen i ringen, äntligen skulle jag få ställa hunden för en portugisisk domare, vilket jag såg fram emot. Men när vi kom till ringen visade det sig att domaren inte var autoriserad för Podengo P. Grande, utan enbart domare för de små och mellanstora av båda hårlagen! Det blev att skena bort till en annan ring där en spansk domare med auktoration för rasen höll till för dagen. En besvikelse, men samtidigt en glädje, då det var en "kompis" till Mr Podengo P. i världen, den högt ärade domare Vitor Viera! Han om något måste ju kunna rasen!

Maximus hade sin syster med sig. Domaren var mycket imponerad över kvaliten och temperamentet på mina hundar! Han föredrog dock Estrela före Maximus, p g a hennes fina framfötter, som inte är fullt så bra på Maximus, men han poängterade att det var få i rasen som hade så raka framtassar som Estrela, de flesta på rasen såg ut som Maximus.

P g a att jag inte är frisk + att jag hade skjuts av en som heller inte är helt frisk, så åkte vi hem direkt efter utställningen utan att delta i stora ringen. Vi var på utställningen max 1 timme, sedan bar det hem igen.

 

Maximus första utställning

 

First dogshow: Sundsvall SKK internationell dogshow / utställning 13 oktober 2013

 

Updated 2015-07-19