Champion - utställning - titlar

 

Buzz titlar är under speciella omständigheter då hundar utan 3 generationer dokumenterad stamtavla inte får tävla under samma förutsättningar i USA som andra hundar med full härstamning. Här i Sverige är det dock annorlunda, de får delta fullt ut men kan inte bli Internationell champions (p g a avsaknad av 3 generationer FCI registrerade hundar), i övrigt deltar de som alla andra hundar på utställning inom och utom SKK´s regi.

UKC CH är champion i USA´s kennel union, en alternativ klubb till Amerikanska kennelklubben, som låter sällsynta raser utan full härstamning delta. Man kan nog jämföra det mot champions i Svenska hundklubben i Sverige. Buzz är champion i denna alternativa klubb. Den klubben är dock inte SKK´s samarbetspartner.

L CH är en tävling i Amerikanska kennelklubbens regi, det är den kennelklubben som är samarbetspartner med FCI länderna och därmed med SKK som lyder under FCI. L står för utanför registret, allt p g a att hunden inte har tre generationers dokumenterad härstamning. Det är dock de vanliga, utbildade domarna som dömer på "riktiga" utställningar som även dömer på dessa utställningar. Buzz är alltså nationell och internationell champion i Amerikanska kennelklubbens L-tävlingar.

Möjligheten för honom att i USA delta fullt ut på utställning på deras "stora" kennelklubb, alltså den som SKK erkänner, är inte möjlig.

I Norden har han nu tävlat på Svensk vinnare utställning 2011 i Norrköping, med cert, cacib, BIR och därmed SE V-11. P g a diverse omständigheter, bl a min hälsa, så åkte vi hem innan det var dags att gå in i stora ringen.

Han har tävlat på nationell utställning i Tromsö, Norge, litet cert och BIR blev resultatet från den utställningen.

Dagen efter på samma utställning fick han stort cert, cacib och BIR.

Nästa utställning var i Sundsvall, internationell, han tog hem rubb och stubb i sin ras. Vi åkte sedan hem för att orka med nästa dag också, så han fick då inte gå in i stora ringen, igen.

Dagen efter var det svenska vinthundsklubbens utställning, där tog han också hem allt i sin ras, och blev därmed svensk och norsk utställnings champion. Eftersom utställningen var flyttad och låg någon mil från SKK´s utstälning så fick vi efter bedömningen var gjord skynda oss till SKK för att ställa ut hundar där, så Buzz fick återigen inte visa upp sig i stora ringen.

Så var vi till Norge och norsk vinnare utställning. Där tog han rubb och stubb. Vi åkte hem innan det blev stora ringen, då jag inte mådde bra.

Månaden efter var vill till Mässan och Nordisk vinnare utställning. Där tog han hem rubb och stubb igen. P g a problem med fotogaferingen (som var under all kritik då jag inte fick stå bakom hunden för fotografen) så missade vi stora ringen, när vi kom ut från fotograferingen var bedömningen över. Mycket tragiskt efter så många timmars väntan.

 

 

Updated 2013-04-17