Frendor´s Otis

 

 

ÖSTERREICHISCHER JCH DT JCH JCH CLUB CH CC JAHRESSIEGER 2010 Frendor´s Lover Boy Male SC/KH Breeder & owner: Claudia Rauschenberg & Sonja Adamski-Rankl, Frendor´s kennel, Germany PHOTOS DT. BJSG, LUX JCH, CC-JAHRESJSG. 20 07, VDH-ESF. 20 08, LBSG CC 2008 DT CH Fahrenheit Male SC/KH Colour: Creme Patella 0+0 Germany PHOTOS BELG CH LUX CH NED CH VDH CH TYSK CH INT CH NL CH DT CH CC Lynpix Murphys Law Luvs Dorenty Male SC/KH Colour: Black + tricolor (probobly Black & Tan, see photo) Patella 0+0 PHOTO
Alexandra Des Petits Mickeys Female SC/KH Breeder: Michiels Jacqueline, Des Petites Mickeys kennel, Belgium
Comtessa Of Winter Calling Female SC/KH Colour: Brown Patella 0+0 Owner: Frendor´s kennel, Germany Enzo Of Don Pancho Male SC/KH
Desteny Of Don Pancho Female SC/KH
Yolanda Bohemia Platina Female Callnamn: "Jolly" SC/KH Patella 0+0 2,5 kg Mother at 7 years old Owner: Claudia Rauschenberg & Sonja Adamski-Rankl, Frendor´s kennel, Frendor´s kennel, Germany PHOTO EXCELLENT Edix Srdce Evropy Male SC/KH PHOTO BOB JUNIOR WINNER CAJC Morphy Des Mini Elidyle Male LC/LH
VERY GOOD Danka Z Hlucinske Pahorkatiny Female SC/KH PHOTO
Danylka Bohemia Platina Female LC/LH Breeder & owner: Bohemia Platina kennel PHOTO INT UCH SK CH CZ CH PL CH CLUB CH*CACIB *BOB BEST STUD OF NATIONAL SHOW 2001 Sony Im-Ka Male LC/LH Owner: Bohemia Platina kennel, PHOTO
Casandra Z Piskovych Dolu Female LC/LH Owner: Bohemia Platina kennel

 

 

Väntade i ett par år på denna goding. Ibland lönar det sig att vänta.

Det var två hanar i kullen som båda var black / tan. Jag fick välja vilket jag ville köpa.

Otis var den minsta av pojkarna i kullen. Han var mest framåt. Orädd. Gick perfekt i band.

Marginalerna mellan de två hanhundarna var hårfin, men det var flera stycken mycket små skillnader till Otis fördel, så det fick bli han.

För mig är det en extra glädje att få en totalt solid hund, så jag kanske kommer ifrån vitfläck i kommande generationer, när det inte är mina favoriter. Dessutom, vilket väger tungt, jag har stora förhoppningar på att han är homozygot korthår.

Då jag köpte Norton´s Leonardo visste jag att han var bärare för långhår, trots att han har två korthåriga föräldrar. Jag visst att jag skulle få både kort- och långhår efter honom. Mitt hopp var att jag i alla fall skulle få någon korthårig tik efter honom. Det fick jag, den var för lite att ha för avel...

Otis däremot har en enda långhårig i de första tre generationerna, och den ligger just i 3:e generation. Chansen att jag till sist ska få övervägande del korthåriga på sikt verkar därmed mer lovande, äntligen finns hopp om framtida korthåriga tikvalpar att spara.

Så var sagan kort, han har 1+0 på knäna. Han är därmed till salu till sällskaps hem. Pris 6,000 skr.

 

Hämtning

Så var det då dags att hämta den lilla guldklimpen. Import i sin prydo är inte lätt, det är en utmaning varje gång. Alla dessa som säger att det är mer än det är så måste man dubbelkolla allt, gör allt otroligt mer stressfullt. Så är det alla dessa man ska samordna med som inte kan ge bestämda besked. Pust!

Hundvakten hämtades 17 juli. Resan startade 18 juli. 19 juli hämtade jag upp min dotter som körhjälp och sällskap under resan. Vi startade 6 på morgonen söderut. Så långt gick allt plansenligt. Sedan brör helvetet ut. Bilen brakade ihop, lånade bil och fortsatte resan.

På väg till Malmö så hämtade vi upp en hund som skulle följa oss till Tyskland.

Övergången över öresundsbron gick helt planenligt. Resan med färjan gick problemfritt. Och som alltid, en OTROLIG glädje över att träffa en så OTROLIGT trevlig tysk som gör allt för sina hundar! Båda bröderna och mamman var med så vi fick träffa alla. Mamman och jag blev kära! Mamman var fin som en ung hund, och är 7 år utan en enda antydan till åldrande trots nylig kull. En riktig skönhet som inte bilderna gör rättvisa. Det enda jag kan klaga på är att besöket blev allt för kortvarigt. Överresan tillbaka gick (nästan) utan komplikationer. Höll bara inte på att få erskort ut till bilen, min dotter och mina två Podengos som väntade i hamnen i Danmark.

Sedan nästa kaos. Hundvakt som hotade överge mina hundar plötsligt. Det finns bra många sjuka människor i vår värld men detta var det värsta i hundvakt jag någonsin varit med om! Folk som man minst anar blir plötsligt sådana djurplågare.

Mobiler som krånlade, bilen heldöd, batteriet i datorn slut. Maximus blev orolig då han kände min oro och förtvivlan och blev stressad. Buzz däremot blev så exemplarisk i sitt uppträdande som jag aldrig sett honom sedan han flyttade till oss. Han blev som han var den mest lugna och hänsynsfulla hund som inte alls är hans normala attityd.

Min dotter, min svärson, mina föräldrar, de som man inte alls skulle besvära, fick göra massor av jobb för mig. Dessutom helt (för mig) främmande fick vända ut och in på sina liv för oss.

För att dra allt kort, fick skjuts hem med min nya baby , sitter nu hemma utan bil och är strandsatt.

Utlämande av papper och överskrivning av hund(-ar) gick inte alls. Nya fåglarna blev det heller inget med. Ja, hela hemfärden från Malmö och norrut skedde i ett enda kaos.

Vad man gör för hundar är otroligt, vad man tvingas göra för oärliga och ansvarslösa vuxna människor är skandal.

 

Utseende

Helhet: Bra proportioner.

Kropp: Otis är av den modell som tar lite tid på sig att bli klar. Därför var han inte lika rak i rygglinjen som sin bror somm liten men det har redan rätat sig när han kom till oss. Över allt normalkraftig kropp, varken överdrivet tung eller för lätt. Hans front är utmärkt för hans ålder. Vid 6 månaders ålder har han redan sedan länge varit helt rak i ryggen. Proportionerna är inte optimala, men tillräckligt bra.

Ben och rörelser: Hans framtassar var aningens utvrida när han var liten, men det hade redan rätta till sig helt när han kom. Bra vinklar utan att bli överdrivna. Söta tassar. Rör sig helt enkelt strålande.

Svans: Han har en perfekt valpsvans. Inte för långt ner över ryggraden, men tillräckligt böjd för det ska bli den perfekta öppna båge som man strävade efter förr i tiden som pekar mot rygg eller nacke. Svansen kommer hållas mer i ryggläge när han blir könsmogen, så denna båge på svansen är exakt vad jag eftersträvar för att få den perfekta svansen som tillsammans med huvud / hals som hjälper till att skapa ett så underbart och speciellt rasuttryck i siluetten och därmed i helheten.

Storlek: Han var den minsta av pojkarna i kullen.

Huvud: Tillräckligt kort nos, aningens rundad över stopet ovanför ögonen och behöver utvecklas. Öronen sitter perfekt placerade på skallen och är stora som sig borde på denna ras, de är riktade framåt för att ge det perfekta uttrycket. Ögonen är perfekt formade och av perfekt storlek och rätt placerade.

Vid 1 års ålder börjar huvudet snabbt utvecklas och runda på sig, speciellt framifrån. Han utvecklas precis som sin pappa i huvudet i den åldern.

Päls: Han har en helt utmärkt päls av högsta kvalitet som är glansig, tät och heltäckande. När det regnar är det som att hälla vatten på en Gås, samtidigt är den silkesmjuk att ta i. Finns ingen antydan till sträva hårstrån. Han har en utmärkt underull som värmer honom även när det är riktigt kallt.

Färg: Han var aningens sotig i tanfärger som liten, men rasen får ju ha alla färger så det är ju ointressant, och tanfärgen har dessutom klarnat upp så gott som helt redan vid 3 månaders ålder. Vid flytten till oss finns inte en antydan til sot i tanfärgen längre.

 

Härstamningen

Denna valp är främst dubblad på ALL CH INT UCH NL CH LUX CH VDH CH  VDK CH BDSG-01 Phantomas Des Berges De La Durance. P g a detta är det inte förvånande att han lämnade sig färg och typ till båda sina manliga avkomlingar.

 

Phantomas Des
Berges De La Durance

 

Pappan Österreichischer JCH, Dt. JCH Club, CC Jahressieger 2010 Frendor´s Lover Boy är en synnerligen rastypisk hund med ett underbart psyke, det bästa som går att få. Han är dessutom frisk och sund, han är en av dessa hundar som aldrig har varit sjuk en enda dag i sitt liv. Han är också en av dessa hundar som tagit tid på sig att utvecklas och bli en färdig hund, det jag lärt genom åren är att det är sådana hundar som ofta blir väldigt gamla och håller sig fräscha långt upp i åren. Han är dessutom själv utavlad, d v s det är många generationer tills det finns hundar dubblade i hans härstamning.

 

Frendor´s Loverboy

 

I 7:e generationen finner man den första hunden i Otis stamtavla som är släktmed någon av mina tidigare olika Chihuahuor och den är ensam i den generation om att vara släkt med mina tidigare hundar. Det är INT UCH KANS CH FI UCH IT CH Lux CH RSM Misty Meadow´s Song´N´Dance. I 8:e generation kommer det en hel patrull med hundar som är släkt med lite olika av mina tidigare hundar. Man får nog betrakta detta som väldigt obesläktat, något som behövs då de bra svenska Chihuahuorna är mer eller mindre släkt ofta i betydligt tidigare generationer.

 

Temperament

Hans temperament står i en klass för sig. Hans tidiga fostran står också i en klass för sig. Det är som jag skulle fött upp honom själv! Han är totalt rumsren med regelbundna rastningar, har inte gjort inne en enda gång!

Vid 10 månaders ålder, jag kan inte vara annat än nöjd, han är helt förstklassig i sitt temperament.

Han älskar våra promenader. Han älskar människor. Att åka bil.

Han går i band som en utställningshund.

Han gillar inte att bada.

Han bryr sig inte om skott och skrammel. Han är först fram när jag tappar plåtskålar för att undersöka vad det är.

Han är lekfull och glad.

 

Tacksamhet

Det är många att tacka för att detta till sist gick att utföra.

Torsten har gjort ett FANTASTISKT jobb med denna kull för min skull. Utan honom, ingen Otis för mig.

Resans hjälpare: Min dotter som gjorde resan lättare och hjälpte till med allt kaos som uppstod. Anita och Coccie för att de förgyllde resan. Torsten för att han kom till norra gränsen av Tyskland, så resan kortades betydligt. Carin för sitt uppställ trots hennes egna bekymmer och krämpor. Mikaela för sina försök att hjälpa. Filip för ALLT. Mamma och pappa för ALLT. Den för mig okända chaffören Fredrik som trots alla hundhår som medföljde skjutsade mitt i natten och stod för bil på min hemresa.

Allt löste sig till sist, trots olycka med trasig bil och trots en extremt opålitlig människa, allt p g a en hel hoper med helt UNDERBARA människor! I nödens stund ser man vilka som är av rätta virket.

 

 

Försäljning

Då han har patellafel 1+0 som uppkommit vid 1 års ålder så är han till salu.

Angående hans stamtavla, han har tysk stamtavla som jag ännu inte registrerar in i SKK. Se stamtavlan, följ länken och se sedan längst ner på den sidan. För att registrera in honom i SKK ska man först sända stamtavlan med ansökan om exportstamtavla, jämte ca 900 Euro och ägaruppgifter till tyska kennelklubben, när den sedan kommer tillbaka ska den sändas till SKK för ansökan om svenskt registreringsnummer, där får man sedan lösa ut stamtavlan för ca 600:-. Sedan går det bra att ställa ut honom och använda honom i avel, om man är intresserad av det.

Därav det låga priset för en importerad 1-åring, pris 5,000:-.

 

 

ENGLISH

Bite Sissorsbite
Breeder Claudia Rauschenberg & Sonja Adamski-Rankl, Frendor´s kennel, Germany
Chip nr 276098104615995
Coat Short coated
Color black & tan
DOB Mars 20, 2013
Fontanell Closed
Pedegree More generations
Photos More photos
Reg nr VDH-CC 6032/13
Relatives Photos
Size 2,480 gram (< 5 ½ lbs) at 10 month old
Teeth 6 + 6

 

                       

SVENSKA

Bett Saxbett
Bilder Fler bilder
Chip nr 276098104615995
Fontanell Stängd
Färg Black & tan
Född 20 mars 2013
Päls Korthårig
Reg nr VDH-CC 6032/13
Släktingar Bilder
Stamtavla Fler generationer
Tänder 6 + 6
Uppfödare Claudia Rauschenberg & Sonja Adamski-Rankl, Frendor´s kennel, Tyskland
Vikt 2,480 gram vid en ålder av 10 månader.

 

 

1 lbs = 0,45359237 kg
2 lbs = 0,90718474 kg
3 lbs = 1,36077711 kg
4 lbs = 1,81436948 kg
5 lbs = 2,26796185 kg
5 ½ lbs = 2,494758035 kg
6 lbs = 2,72155422 kg
7 lbs = 3,17514659 kg

 

Datum Vikt
140420 2,543 gram (13 m.)
140217 2,432 gram (11 m.)
140117 2,480 gram (10 m.)
131217 2,527 gram (9 m.)
131124 2,119 gram (8 m.)
131117 1,999 gram (8 m)
131017 2,066 gram (7 month old / 7 månader gammal)
131005 1,995 gram (29 w. / 29 v.)
130908 2,023 g. (25 w. / 25 v.)
130901 2,012 gram (24 w. / 24 v.)
130825 1,991 gram (23 w. / 23 v.)
130818 1,917 gram (22 w. / 22 v.)
130811 1,906 gram (21 w. / 21 v.)
130804 1,825 gram (20 w. / 20 v.)
130728 1,800 gram (19 w. / 19 v.)
130721 1,707 gram (18 weeks old / 18 veckor gammal)

 

Uppdaterad 2022-01-04

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström