Reprisen

 

CD böcker

 

CD böcker 20:-/styck.

CD böcker jag har dubletter av och böcker jag inte vill höra igen. En kort beskrivning utifrån mitt perspektiv.

 

Asyl, bok av Liza Marklund, här i form av en uppläst CD bok. Då jag av misstag köpt två likadana, så behöver jag bara en. Den andra kan glädja någon annan.

En av de bästa bokserier jag har är denna nedan skriven av Dan Brown. Alla 4 böckerna har absolut högsta klass, i mitt tycke. Av de böcker jag har på CD är dessa 4 böckerna nedan de absolut bästa. De är alla så bra så jag kan inte säga vilken av dem som är bäst. 3 av de 4 har jag dublett av.

 

Liza Marklund
nobels testamente.
Dan Brown
änglar och demoner.
Dan Brown
gåtornas palats.
Dan Brown
da vinci koden
Dan Brown
den förlorade symbolen.
Håkan Nesser
Münsters fall.
Marklund
Asyl.
Photo: AH

 

CD böcker. Dessa böcker tycker jag är så dåliga så jag vill aldrig mer höra dem. Även så finns det säkert andra som uppskattar dem:

Anna Jansson - Drömmar ur snö tycker jag är dålig. Jag sågar den vid fotknölarna.

Anna Jansson - När skönheten kom till Bro är knappt ok.

Anna Jansson - Först när givaren är död tycker jag är dålig, sista två CD-skivorna var dock ok.

Stephen King - Revolvermannen tycker jag är dålig. Väldigt dålig. Tradig. Borderline sjuk.

Maria Küchen - Harhjärta tycker jag är en dålig bok. Bara en massa dravel, i mitt tycke.

CD böcker 25:-/styck.

 

Anna Jansson
Drömmar ur snö.
Anna Jansson
När skönheten kom till Bro.
Anna Jansson
Först när givaren är död.
.Stephen King
Revolvermannen.

Maria Küchen
Harhjärta.

Photo: AH

 

Leif G W Persson - En annan tid, ett annat liv. 2003. Denna är utan tvekan en bok som jag är extremt förtjust i. Alltså en till salu av dessa. Så lyckades jag köpa en tredje...

CD böcker. Vissa böcker tycker jag är så dåliga så jag vill aldrig mer höra dem. Även så finns det säkert andra som uppskattar dem:

Arto Paasilinna - Domedagen gryr tycker jag är en dålig bok. Jag vill aldrig läsa om denna.

Martina Haag - underbar och älskad av alla är en bok som är en av de sämsta jag läst. Det är rena skiten. En människa som skapar sina egna fantasier i en fantasivärld och inte lever i verkligheten, är det något att sträva efter? Sådana människor borde snarast gå i terapi för att räta upp sina tankar. Detta är inget som ska glorifieras i en bok som om det är normalt beteende. Jag avskyr boken.

Anna-Karin Palm - Herrgården är jag riktigt less på. Den hoppar hit och tid i både tid och rum. Det är så illa så jag knappt fattar vad boken går ut på. Jag vill aldrig mer höra denna bok.

 

Leif GW Persson
En annan tid, ett annat liv.
Leif GW Persson
Den döende detektiven.

Arto Paasilinna
Domedagen gryr.

Martina Haag
underbar och älskad av alla.

Anna-Karin Palm
Herrgården.

Photo: AH

 

Peter Robinson - Själens dunkla rum är en förbaskat bra bok, tycker jag. Men jag har köpt dubbelt av misstag...

Khaled Hosseini - Tusen strålande solar. 2007. Började lyssna på Tusen strålande solar. Det var snabbt avklarat. En gnällig och misströstande och besviken mamma och ett barn som blivit psykiskt misshandlad. Det är inget som jag är intresserad av att lyssna till. Avslutar innan jag riktigt börjar. Första CD´n räckte mer än väl! Visst kanske den skulle blivit bättre sen, även om jag tvivlar. Men jag orkar inte låna mitt öra till detta svammel. Jag föredrar folk som gör något åt sitt elände, istället för att bara gnälla och vara bittra.

Stephen King - Doktor Sömn. 2013. Nu har jag lyssnat på de första 3 cd skivorna till doktor sömn. Nu får det vara nog! Jag orkar inte lyssna på dessa drogsvammlande berättelserna. Man kan undra vad den gubben (Stephen King) går på när han svamlar ihop till dessa böcker? Detta är andra boken och jag orkar inte med att ta den till slutet.

Reginald Hill - Döden löser alla problem. 2008. Jag tycker detta är en bra bok. Reginald Hill - Döden löser alla problem. 2008. Så har jag gjort det igen. Denna har jag nu köpt dubbelt av varför jag gärna gör mig av med den ena, då jag inte vill ha en massa dubbla cd skivor.

 

  ÅTERVUNNEN!    
Peter Robinson
Själens dunkla rum
Khaled Hussein
Tusen strålande solar.

Stephen King
Doktor Sömn.

Reginald Hill
Döden löser alla problem.
Photo: AH

 

Roslund & Hellström - Edward Finnigans upprättelse. 2006. Detta är också en fullträff av Roslund & Hellström. Jag gillar verkligen den boken, också, liksom parets andra böcker som jag "läst". Jag råkade köpa dubbelt...

Michael Connelly - Skuggspel. 2003. Lysande! Superbra ända från starten och hela vägen ända in i slutet. Jag råkade köpa dubbelt...

Michael Connelly - Fallet avslutat. 2006. Den är bara BÄST! En strålande författare. Jag råkade bara köpa dubbelt...

Scott Frost - Djävulsk risk. Knappt ok. Att kvinnan framställs som hysterisk med blockeringar och skrik, som på en gammal film från början och mitten av 1900-talet samtidigt som hon ska ha en hög tjänst inom polisyrket är fullkomligt omöjligt för mig att få ihop. Mannen som skrivit boken hade kanske goda avsikter när han gjorde en kvinna till huvudperson, men jag kan bara inte tåla det, då det inte är förenligt, inte är trovärdigt. Sedan uppepå det är uppläsarens röst så vidrig, jag tycker så illa om rösten. Den gör sitt bästa för att framhäva hysteri hos huvudpersonen. Storryn är dock så bra så med en författare som förstår sig på kvinnor eller att han skrivit om en man istället, eller haft en medförfattare som kunnat vägleda honom i det kvinnliga psyket, så hade detta kunnat vara en toppenbok. Mycket sorgligt. Råkade få dubbelt av detta.

Alexander McCall Smith - Det varsamma bruket av komplimanger. 2007. Slutar lyssna på Det varsamma bruket av komplimanger redan efter första CD´n (totalt 6 CD, alltså en 6:e-del av boken). En kärring som bara ser allt utifrån osäkerhet. Orkar inte med sådan negativitet.

 

Roslund & Hellström
Edward Finnigans upprättelse.
Michael Connelly
Skuggspel.
Michael Connelly
Fallet avslutat.
Scott Frost - Djävulsk risk Alexander McCall Smith
Det varsamma bruket
av komplimanger
Photo: AH

 

Henning Mankell - Kinesen är i mitt tycke en bok av allra högsta klass. En bok jag aldrig glömmer. www.storyside.se. Vissa böcker tycker man om men minns dem ingen längre tid. Denna glömmer jag aldrig! Jag har en till salu.

Kjell Eriksson - Nattens grymma stjärnor. 2004. Boken hade kunnat vara ok, om jag sluppit den skrikiga röst. Orkar inte med denna, så denna sätter jag till salu.

Leif G W Persson - Den som dödar draken. 2008. Som alltid med GW´s böcker, ett nöje att lyssna på denna bok. Leif GW Persson - Den som dödar draken. Fick tag på en dublett...

John Grisham - Den samvetslöse. 2008. Vilken skitbok! Egentligen är den väl inte jättedålig, men ämnena är för mig totalt ointressanta. Var jag däremot intresserad av USA´s korrupta politik och av USA´s godtyckliga rättsväsen så hade den väl varit ok. I vilket fall, jag vill aldrig någonsin höra denna bok igen.

Michael Connelly - Gatans lag. 2008. Så helt underbart bra, denna bok!!! Den har jag råkat köpa dubbelt av.

Åke Edwardson - Vänaste land. 2006. Roman om Erik Winter. Jag tycker denna bok är mycket bra. Det är mycket namn som gör mig lite förvirrad, då jag har så svårt att komma ihåg namn, men samtidigt måste man då förstå att jag lyssnade på denna när jag var mer sjuk än vanligt (läkarna lekte rysk rolete med mina medeciner). Jag vill gärna lyssna om på denna när jag är så bra som jag kan bli, då kommer det bli lite mindre förvirrande vid alla övergångar till andra miljöer, som troligen på inget sätt är ovanligt många eller kraftiga eller osammanhängande än andra bra böcker. Den har jag råkat köpa dubbelt av...

 

Henning Mankell
Kinesen
Kjell Eriksson
Nattens grymma stjärnor.
Leif G W Persson
Den som dödar draken
John Grisham
Den samvetslöse.
Michael Connelly
Gatans lag.
Åke Edwardson
Vänaste land.
Photo: AH

 

Björn Hellberg - Den flerfaldige mördaren. 2010. Det är den andra boken jag läser av Björn Hellberg. Sååååååå bra. Jag längtar efter att hitta fler böcker från Björn Hellberg och fler om Sten Wall. Den är bara så underbart bra! Jag råkade köpa en till av denna, så en är till salu.

Kajsa Ingemarsson - Små citroner gula. 2004. Inte alls min modell av bok, men trots det ändå välskriven. Denna är inte helt hysterisk, utan med allmänmänsklig.

Karin Boye - Kallocain. 1940. Jag gillar inte alls denna bok. Jag förstår att den är skriven för väldigt länge sedan, men jag kan inte tycka om den ens med det med i beräkningen. Jag tror att de flesta böcker skrivna om en gissad framtid för länge sedan är svåra att ta. Jag vill aldrig läsa om denna. Till salu.

Hjort Rosenfeldt - De underkända. 2015. Knappt ok. Vill inte höra den någon mer gång. Därför är boken till salu.

 

Björn Hellberg
Den flerfaldige mördaren.
Kajsa Ingemarsson
Små citroner gula.
Karin Boye
Kallocain.
Leif G W Persson
Linda - som i Lindamordet
Hjort Rosenfeldt
De underkända
Photo: AH

 

Johanne Hildebrandts - Idun (2003) och Johanne Hildebrandts - Saga är två böcker (2004) i samma serie, jag har börjat på med de första CD skivorna i dessa böcker, ibland i Idun, ibland i Saga. Resultatet blir det samma. Jag orkar inte... En bok man inte orkar igenom måste ju ses som en riktigt dålig bok. Båda böckerna är därför till salu.

Maria Eriksson - Mias hemligheter. 2005. Jag orkar inte med denna bok. Rösten som läser klarar jag inte heller. Efter ett antal försök så orkar jag inte längre. Jag gav upp. Till salu.

Liza Marklund - Gömda. 2001. Jag orkar inte med denna bok, trots att den är välskriven. Orkar bara inte. Det beror helt enkelt på mig, inte bokskrivaren! Boken är till salu.

P.D. James - Fyren. 2005. Jag gav denna författare en fjärde chans. Anledning: Denna bok är inläst av min favoritröst i talböcker: Tomas Bolme. Så var denna bok klar. Boken var ok. Men det är hemskt många namn att hålla ordning på, gör man inte det är man nog ganska förlorad i händelsen. Så var det för mig, då jag har svårt med namn. Jag har därför bestämt att jag inte vill höra denna bok igen. Alltså är den till salu.

 

Johanne Hildebrandts
Saga
Johanne Hildebrandts 
Idun
Maria Eriksson
Mias hemligheter.

Liza Marklund
Gömda.

P.D. James
Fyren.

Photo: AH

 

220422 Reginald Hill - Hämnden. 2110. En underbar bok! En riktig fröjd för mina öron. Dessutom uppläst av proffset Tomas Bolme som har en helt underbar berättarröst. Så köpte jag av misstag dubblett av denna. Till salu.

Leif G W Persson - En annan tid, ett annat liv. 2003. Denna är utan tvekan en bok som jag är extremt förtjust i. Alltså en till salu av dessa. Så lyckades jag köpa en tredje...

John Grisham - Domen. 2004. Dublett.

Björn Hellberg -Nattvandraren. 2008. Ytterligare en dublett.

Karin Fossum - Den onda viljan. 2009. Idag ska jag vara snäll, boken är ok. Jag vill dock aldrig mer höra den. Den är till salu.

 

Reginald Hill
Hämnden
Leif G W Persson
En annan tid, ett annat liv.
John Grisham
Domen.
Björn Hellberg
Nattvandraren.
Karin Fossum
Den onda viljan.
Photo: AH

 

220725 Åke Edwardson - Låt det aldrig ta slut. Kriminalroman om Erik Winter. 2000. Den är väldigt bra. Lite många hopp fram och tillbaka mellan de olika vinklingarna, de olika sidorna av saken. Men storryn är superbra.

220725 Björn Hellberg - Sankte Per. 2011. Jag är så vansinnigt glad i dessa böcker. Jag hoppas att jag snart igen hittar igen flera Björn Hellberg böcker. De ger mig ett mycket stort nöje.

Michael Connelly - Räven är en extremt bra bok! 220618 Så har jag köpt en dublett, igen.

220609 Michael Connelly - I lagens limo. 2005. Så bra. I stil med de andra bra böckerna från Michael Connelly. Den har jag råkat köpa dubbelt av...

220609 Arne Dahl - Mörkertal. 2005. Denna bok tycker jag om. Det är en räcka av inflätade händelser. 220609 Jag har råkat köpt en dublett av denna.

 

220725
Åke Edwardson
Låt det aldrig ta slut.
220725
Björn Hellberg
Sankte Per.
220618
Michael Connelly
Räven
220609
Michael Connelly
I lagens limo
220609
Arne Dahl
Mörkertal
Photo: AH

 

Kepler - Paganinikontraktet. 2010. Förbaskat bra!

Jo Nessbö - Huvudjägarna. 2008. Ok. Inte någon som jag är speciellt förtjust i. Då jag har en dublett så är minst en till salu.

 

220821
Kepler
Paganinikontraktet.
220813
Jo Nessbö
Huvudjägarna.
Photo: AH

 

CD böcker 20:-/styck.

 

BACK

Uppdaterad 2022-08-21

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström