Good Time´s Quick Step Dancer

 

 

SE UCH Roseheavens Takahiro B/W DK UCH Wild Mountain´s Fabian B/W DE UCH VDH CH DK UCH C.I.B KBH V-02 Duracell B/W
Lady Serendipity Von Reifra
DK UCH Roseheaven´s Cocoon DK UCH FI UCH RU CH Hin Satori Etoru B/W
Roseheaven´s Coco Chanel
Good Time´s Rosalie Dancer B/W EE CH FI UCH SE UCH DK UCH C.I.B NORD UCH BaltW-06 Otoko Hitomi San FI UCH SE UCH NORD UCH EST CH Homerbrent Hitomi B/W
DK UCH EE CH FI UCH FI V-06 C.I.B Okotan Bijutsu B/W
Good Time´s Sweet Magnolia Dancer B/W NO UCH SE UCH Yama Osaka Tu B/W
Good Time´s Eleonora Dancer B/W

 

 

Jag fick ynnesten att köpa detta lilla valp av Göran, vilket jag är honom evigt tacksam för. Vi är övertygad att Quickstep blir en härlig familjemedlem och hoppas att han också ska bli ett värdefullt tillskott i vårt avelsarbete i framtiden, för rasens bästa.

Denna lilla guldklimp flyttade hem till oss den 12 november 2011.

Han är en riktig spjuver med glimten i ögat och massor av attityd. Han är extremt lekfull och utåtriktad och på samma gång otroligt tillgiven och kontaktsökande.

Quicksteps humör börjar träda fram mer och mer vid 3 månaders ålder, nu han varit hos oss ca 1 månad.

Han är tokig i snön, kan inte få nog. Han kastar sig utför trappan ute, sedan plöjer han sig genom snön som en torped.

Han har dragkamp med de andra hundarna, han blir så upphetsad att han inte kan låta bli att morra i ren upphetsning. Han är envis och håller sig kvar som en lite pitbull även när det är flera valpar i andra änden som gör sitt bästa för att hålla emot och trots hans lilla vikt.

En riktig liten tuffing med massor av livsglädje som valp. Han är så full av kärlek till hela livet och allt som finns i det.

Hans tilltalsnamn kommer från en mycket älskad Göteborgare som koppling till att Quickstep är född nära Göteborg.

Han älskar att åka bil, han är tokig i våra promenader. Hela han är otroligt possitiv till hela världen och han är otroligt ivrig att vara tillags. Han älskar godbitar. Han blir så ivrig att man tror han ska skaka ihjäl av ren upphetsning när han ska få något gott. Hela han var otroligt intensiv i sitt sett som valp.

När han leker med andra hundar är det svårt för honom utan att det ska komma massor av ljud ur munnen på honom, han gläfser i upphetsning som valp.

Han är inte duktig på att äta som vuxen, han har ett dåligt hull, han väldigt liten och lätt, så jag tror att han antingen blir en liten Japanese chin eller kommer växa otroligt långsamt.

Skulle han bli liten ser jag det som ett stort +, då rasen har ett massivt problem med för stora hundar just nu och har haft ett längre tag dessutom, framför allt för stora hanhundar, på denna ras numera. Den sirliga elegansen med de trippande rörelserna som rasen ska ha är snart ett minne blott om vi inte ser upp.

Vid 2 - års åldern har han ätit upp sig till ett acceptabelt hull, men utan det där lilla extra.

Han har blivit "gubbig". Extremt lugn och otroligt kelig. Han älskar att ligga i famnen och bli borstad. På promenaderna springer han som en tok, men för övrigt ser man inte honom springa, utan han är lugn och sansad hela tiden. Han är en charmör med damerna och duktig att para. Han är väldigt förtjust i valpar, han går inte undan från dem utan han går till dem när de busar och låter barnen slita honom i pälsen, utan ett pip. Om jag däremot skulle ta bort ett skräp ur pälsen som sitter fast lite lätt så skulle han skrika i högan sky.

Vid 5 års ålder har han äntligen börjat få upp en normal hundaptit. Han börjar längta efter mat. Ett klart mentalt friskhetstecken.

Efter ett generaltest 180124 då två kvinnor ställde sig och psykade honom extremt länge, samtidigt, så satt han enbart snällt och tittade milt tillbaka på dem, det fanns inte en enda sekunds tvekan från hans sida, han vände inte bort blicken eller något.

Hade det varit när han var 2-3 år hade han sprungit och gömt sig efter ett sådant kraftfullt övergrepp på hans psyke.

De båda kvinnorna gjorde allt som stod i deras makt för att knäcka honom och "tycka synd om" honom.

Att han klarade en sådan mental misshandel idag kan bara visa vilket psyke den hunden har i botten + att alla års träning som jag lagt ner på denna underbara hund har gett resultat!

Jag känner mig så lycklig och stolt över denna lilla hund.

 

Om Quicksteps utseende

Han är utsökt elegant och sirlig, som rasen ska vara. Liten och nätt.

Han har vackra kuddar och uppsvängd underkäke. Tillräckligt stora ögon för att de ska betraktas som stora utan att bli så stora att de är rent osunda. Han har bra pigment med mörka, härliga ögon. Han har en härlig bredd i käkpartiet, men inte så mycket så det blir att se ut som en annan ras. Bra öronstorlek och öronansättning som ramar in ansiktet vackert i halvmåns formar på vardera sida och ger en fint rundad skalle. Ögonen sitter brett isär, som sig bör på denna ras. Han visar en pytteliten skärv av vitt i ögonen, tillräckligt för att finnas men ändå så lite så det inte på något vis blir osund.

Han har högt ansatt hals som dessutom är kort, så som rasen ska ha. Han är extremt kort med fantasiska proportioner för sin ras i dagens läge. En egenskap som inte är så lätt att få tillbaka om man förlorar den. Han har en tillräckligt bra svansansättning och en bra längd på svansen.

Bra vinklar både fram och bak, tillräckligt mycket men inte övervinklad, utan rastypisk, så som rasen ska se ut. Han har otroligt raka ben både framifrån och bakifrån. Härliga frambenslyft i rörelse och trippande, dansande rörelser, som rasen ska ha enligt rasstandarden.

Han är väldigt ren i sin vita färg. Hans färg är placerad i balans och harmoni. Han har en vacker päls, när han är i päls. Lagom blandning av underull och överhår som rasen ska ha. Inte så mycket underull så det blir att se ut som en Dvärgspets, heller inte så lite underull så han ser ut som en Papillon, tillräckligt med överpäls i bra längd, inte så mycket så hunden förlorar konturerna, men tillräckligt mycket så elegansen finns där och för att pälsen ska bli frånstötande vad gäller smuts, regn o s v.

 

Nackdelar i hans utseende ska vara att han har en nosrynka och att han är dålig på att äta och därför är lite fladdrig i både kropp och rörelser. P g a hans avsaknad av stabil kropp så har vi bara tagit en "merit" på honom, och sedan får det vara med det, om han inte får en bättre kropp framöver. Vi jobbar hårt på det.

Han har satt sig i det fladdriga vid 2 års ålder, han har blivit mer herre. Han är den Japanese jag haft som tidigast blivit grå i ansiktet. Jag skulle föredra hans päls lite silkigare, men det har otroligt bra längd och mängd. Han skulle lätt kunna få långa, vackra behäng om han inte busade så mycket med valpar som hänger honom i fransarna.

 

Omplacering

Han söker nytt hem. Det perfekta hemmet, annars får han vara kvar. När han funnit sitt rätta hem så ska det vara på livstid. Nya hemmet ska vara lugnt, tryggt, fri från återkommande aggressioner och högljuddhet. Sedan får han INTE hamna hos någon som bara ömkar honom hela dagarna, då blir han ett nervvrak och därmed olycklig resten av hans liv. Personkemin är viktigare än allt annat i detta fall.

Tingad 10 september 2015. Matte ska opereras, hon skjuter därför upp ett eventuellt framtida övertagande av en hund härifrån (16 oktober 2015), han söker alltså nytt hem igen.

Han tillbringar en tid med min nice från 170319. Han kom tillbaka 170709. När han kom tillbaka hade han fått en STRÅLANDE aptit. Som mina bästa ätare. Mycket bra. Från den 25/5 till 9/7 bodde han tillsammans med Yuppie. Yuppie och Quckstep har blivit bästisar när de varit i Falun. Speciellt Quickstep har fått starka känslor för Yuppie och känner en enorm trygghet och glädje tillsammans med honom. Yuppie har hjälpt Quickstep att bli mer hund fullt ut. Quickstep är bättre än han någonsin varit förut. Det är en riktig glädje och lycka att se hur han växt i psyket.

Tingad 26/7-17. Avbokad 27/7-17.

Tingad 180125.

19 februari 2018 flyttar han till sin nya familj. Tack Madeleine för hjälpen!!!

 

ENGLISH

Bite Big underbite
Breeder Göran Sjögren, Good Time´s kennel, Surte, Sweden
Chip nr 752098100587350
Colour black & white (carrier for red)
DOB September 14, 2011
High in witters 25 cm (9,9 inches)
Inbreed 0 %
Patella Ok
Pedigree More generations
Photos Photoalbum
Reg nr SE56410/2011
Relatives Photoalbum
Sex Male
Teeth 6 + 6
Weight 2,9 kg (< 6 lbs) at 6 years old.

 

                                                

SVENSKA

Bett Kraftigt underbett
Bilder Fotoalbum
Chip nr 752098100587350
Färg Vit och svart (rödbärare)
Född 14 september 2011
Inavelsgrad 0 %
Kön Hanhund
Mankhöjd  25 cm
Patella 0 + 0, dock inte något intyg av veterinär, ännu.
Reg nr SE56410/2011
Släkt Bilder av släktingar
Stamtavla Flera generationer
Tänder 6 + 6
Uppfödare Göran Sjögren, Good Time´s kennel, Surte
Vikt 2,9 kg i en ålder av 6 år.

 

 

 

1 lbs = 0,45359237 kg
2 lbs = 0,90718474 kg
3 lbs = 1,36077711 kg
3 ½ lbs = 1,58757329 kg
4 lbs = 1,81436948 kg
4 ½ lbs = 2,04116566 kg
5 lbs = 2,26796185 kg
5 ½ lbs = 2,494758035 kg
6 lbs = 2,72155422 kg
7 lbs = 3,17514659 kg
8 lbs = 3,62873896 kg
9 lbs = 4,08233133 kg
10 lbs = 4,5359237 kg
11 lbs = 4,98951607 kg

 

Updated 2018-02-18