Pia´s Niño Alejandro

 

 

Pia´s Niño Alejandro SC/KH Caranovas Kenzo SC/KH Patella 0+0 Eyes: ok Outwest´s Coverboy SC/KH Patella 0+0 140408 choklad/tan SE53089/2013 Eyes: Ok 150410. USA-import DOB 130404 Outwest´s Heart Breakin' Steeler AKCTR82198004 Outwest´s Smokie Banditt AKCTR53462201
Debdans Hayes Abby Dabby Doo AKCTR20726903
Outwest´s Cassie AKCTR97382401 Outwest´s Son Of Habenero AKCTR63925304
Outwest´s Rosie Meringue AKCTR68329104
Chocolate Chip Cookie Xxvi SC/KH Patella 0+0 130528 choklad/tan SE10895/2013 USA-import DOB 120102 MK CH RS CH RU CH US CH Belissimo Bravo Misterius RKF2455574 BG CH MK CH H & H Nestle´s Dark Chocolate RKF2051055 USA
RU CH Helena´s Band Galatea Belisimabrava RKF1679862
Catero´s Karmel Top Hill AKCTR42468101 Hill Toppen Digger D D AKCTR01696203
Phoebe´s Karmelita Doll AKCTR16109305
Pia´s Chicka Pepita LC/LH Patella 0+0 Norton´s Leonardo SC/KH Patella 0+0 Hi-C Minnie Moo Called Boo SC/KH Hi-C Just Do It
Hi-C Nilla Magic Echo
Hi-C Little Bit Of Trubble SC/KH Hi-C Racing Stripes
Hi-C Little Red Spinel
Kläpphällans Lovis LC/LH Patella 0+0 Morshiba´s Slickepott Athozz LC/LH Patella 0+0 Ohlala Shine For You
Chiwow´s Sweet Sonique
Sweet Senoritas Clementina LC/LH Patella 0+0 SE UCH Holansica Once In A Blue Moon
Sweet Senoritas Brownie

 

 

Alejandro föddes av en mycket duktig mamma med normal dräktighet och normal valpning. Det är mamman sista kull, så hon är en mycket erfaren tik. Hon är en totalt fantastisk mamma.

Föddes som nr 5 i kullen och var därmed sist ut.

Alejandro är en mexikanskt pojknamn.

Han har lilafärgat halsband som liten, så man snabbt ska kunna skilja honom från syskonen.

Navelsträngen ramlar redan innan två dygn har passerat.

180116 Idag har hela kullen gott upp i vikt till mer än sin födslovikt. Redan i förrgår hade Alejandro kommit över den gränsen. Det är en väldigt bra viktuppgång, väldigt snabbt. Det visar på en otroligt omsorgsfull mamma. Hon är så flitig och duktig och hennes stora hjärta gör att hon lägger sin själ på var och en av sina små bäbisar.

180127 på morgonen har han halvöppnat vänster öga, höger öga är stängt fortfarande.

180128 har han öppnat båda ögonen.

Han återfinns också på sidan till salu. Han finns dessutom med på sidan med chihuahuavalpar.

Välkommen med förfrågningar!

Tingad 28/3.

Så har det hänt för första gången på MASSOR av år. Han hämtades inte 18 april! Han blev till salu igen. Den 21 april fick han besök och blev tingad igen. Han blir nu ombesiktad och får flytta efter det.

180425 blev han ombesiktad.

180426 så fick han till sist komma till en familj där han är enormt efterlängtad!

 

Temperament

Go. Busig. Glad. Pigg. Vänlig. Kelig.

Han är helt underbar. Balanserad.

Äter bra. Han är extremt lättmutad.

Bara 11 veckor gammal gick han in genom dubbla hundluckor med 3 trappsteg emellan helt själv!

 

Utseende

Välnärd, blank och fin.

Han har alltid öronen uppe, från födseln.

Han och alla hans tre bröder har sina 2 testiklar nere i pungen vid 6 veckors kontrollen. Överbett.

Vid 7 veckor är öronen fortfarande helt resta. Saxbett.

Se bildkommentarer nedan.

 

Päls och färg

Han är troligen black & tan. Han kan också vara choklad & tan. Han har bl a en liten vit stjärna i fronten, den kommer troligen inte synas när han är vuxen, speciellt inte om han blir långhårig.

1 ½ vecka gammal: Han kan vara black & brindle. D v s svart där det svarta ska finnas på en hund med genen "black & tan". Men det tan-färgade har brindle mönster.

Hans tanfärg är sotig och mörk just nu. Om det är mönster eller mörka toppar i tanfärgen är det för tidigt att veta ännu. Tanområdena är så få och små men kommer växa några mm för var vecka i storlek, och kommer sedan bli lättare att se. Likaså om det är sotiga teckan brukar de klarna upp närmaste veckorna och kan då bli lättare att se om det är mönster i färgen eller inte.

Han har troligen svart mask. Då hans tanfärg är så sotig så kanske det som idag ser ut som en svart mask inte är annat än sotfärg på nosen. Då pälsen än så länge är så kort är det svårt att "bläddra" i pälsen och se om det är tanfärg i botten eller inte. Men pälsstråna blir längre för var vecka som går i kombination med att sot oftast klarna upp, om det är sotfärg och inte mask. Framtiden får avgöra.

Vita tecken har han, men han är inte en vitfläck. Det saknar vitt på alla ställen som det ska finnas på om han hade varit en vitfläck. Han har alltså alderles för få vita tecken och för lite vitt där vitt finns för att han ska vara en genetisk vitfläck. Därför benämns hans färg som "... med vita tecken" istället för "... och vit".

Som jag bedömmer idag är han alltså black & tan med eller utan svart mask och med vita tecken, eller black & brindle med eller utan svart mask och med vita tecken. Jag måste se utvecklingen av färgen för att kunna bli säker på vilken färg han har.

Än så länge är hårstråna korta, han kanske blir korthårig?

Allt jag är 100 % säker på så här långt på hans färg och päls är att han har vita tecken.

När han är tre veckor är jag övertygad att han är korthårig. För övrigt börjar jag luta åt att han är black & tan med svart mask, men jag är fortfarande osäker.

Mer om pälsar och färger.

 

Registrering

Har skickat in registrering. Skriver Alejandro som Black/Brindle, så som han är. Jag har utelämnat svart mask och vita tecken, för att underlätta för SKK att skriva av registrerings ansökan korrekt. Så får vi hoppas att han blir rätt registrerad med korrekt färg.

Denna gång har jag tillsammans med registrerings ansökan skickat med en vädjan om att de ska registrera korrekt, så får vi se om de lyckas bättre då.

Förra kullen med chihuahua jag registrerade var det 4 valpar, alla ändrade SKK färgen på. Ett riktigt bottenrekord för SKK´s registrering av färger på mina chihuahuor. De brukar normalt i alla fall kunna registrera ca 50 % korrekt.

 

 

Tyvärr, denna hund har nu SKK registrerat till svartbrindle = brindle. Jag blir så trött...

Brindle finns i flera varianter. Den vanliga brindle som man kallar brindle och inget annat är svartbrindle. Man kan kalla den svartbrindle också, men det är ett onödigt upprepande, som inte behövs. Sedan finns det blåbrindle, rödbrindle, chokladbrindle, ja, kort sagt, olika varianter av brindle. Brindle består av svarta ränder på röd botten. När det är en blåbrindle är de blå ränderna på rött. När det är en rödbrindle är de mörkröda ränder på en ljusare röd botten. När det gäller chokladbrindle är ränderna chokladfärgade på en röd botten. Jag tror vem som helst kan förstå detta. Fast inte SKK...

Personligen tycker jag black/tan är en helt underbar färg. Som "krydda på moset" ÄLSKAR jag när tanfärgen är brindlad! En av mina absoluta favoriter är alltså black/brindle. Jag önskar att jag själv ägde en sådan. Den vackra färgen registrerar SKK som svartbrinde...

Han är alltså black/brindle. Inte brindle som SKK påstår.

Om Alejandro ska registreras brindle ska alla black/tan hundar registreras röd, alla choklad/tan hundar ska registreras röd o s v. Vem som helst förstår ju hur fel det är. Ett tilläggsmönster ska INTE registreras som färg. Det registreras EFTER huvudfärgen (= den mest utbredda färgen).

Den mest utbredda färgen på hela Alejandro är alltså svart, hade det inte då varit bättre ifall de uteslutit brindle istället för att utesluta svart, om man ska utesluta någonting över huvud taget. I så fall borde de ha registrerat honom svart, vilket heller inte är sant, men mer logiskt än att registrera Alejandro som brindle.

Ibland används registreringsbevisets färger för att dels kolla sannorligheten för avkommans färg. Ibland används registreringsbevisets färger som beskrivning av färg för att återföra rätt hund till rätt ägare i flera olika sammanhang. Färgen används ju som indentifikation på hundar. Med alla felregistreringar som många uppfödare gör och sedan alla som SKK gör, i mitt fall mer än 50 % av chihuahuorna som jag sänt till SKK för registrering under senaste 10 åren (miunst 10 åren), så förstår man att man kan inte lita på en enda färg på registreringsbevisen.

 

Text som jag sände med reg. ansökan.

Jag hoppas att ni denna gång kan skriva av färgerna korrekt från registreringsansökan.

Senaste ca 10 åren har ni lyckats få ca 50 % korrekt, resten av mina hundar har fel färg i reg.beviset. Ibland t o m färger som inte är genetiskt möjligt!

Förra kullen jag skickade in lyckades ni ändra färgen på alla 4 valparna, så inte en enda i den kullen har korrekt färg på sin reg.handling, som jag tycker är väldigt sorgligt.

Jag hoppas och vädjar till er att skriva av korrekt denna gång, så hundarna får bli korrekt registrerade.

Dessutom önskar jag slipper stå och förklara för veterinärer, valpspekulanter m m att det inte är korrekt färg i registreringsbevisen, och varför.

Det är oerhört stressande för mig.

Dessutom är det orätt mot hundarna och deras ägare.

Det försvårar också ev. upphittande om hunden kommer bort då ägare och upphittare ska handskas med en färg på hunden och en annan på pappren.

TACK!

 

ENGLISH

Bite Sissors bite
Breeder Annika Hagström, Pia´s kennel, Bjuråker, Sweden
Brother Pia´s Niño Filiberto
Brother Pia´s Niño Ramon
Brother Pia´s Niño Bernando
Brother Pia´s Niño Alejandro
Chip nr 752098100897809
Coat Smothcoated SC
Color Black & Tan With Black Mask & White Markings
DOB January 13, 2018
Fontanell About 4 mm open i a age of 11 weeks old
Inbreed 0 %
Patella To early
Photos Photoalbum To early (see below for now)
Reg.nr. SE19004/2018 K
Sex Male
Sister Pia´s Chica Alejandra
Size 149 gram (< 1/4 lbs) as newborn (see table below)
Teeth 6+6

 

                                      

SVENSKA

Bett Saxbett
Bilder Fotoalbum. Se nedan tills vidare.
Bror Pia´s Niño Filiberto
Bror Pia´s Niño Ramon
Bror Pia´s Niño Bernando
Bror Pia´s Niño Alejandro
Chip nr 752098100897809
Fontanell Ca 4 mm vid 11 veckors ålder
Färg Black & Tan med svart mask och vita tecken
Född 180113
Hårlag Korthårig KH
Inavel 0 %
Kön Hanhund
Patella För tidigt
Reg.nr. SE19004/2018 K
Syster Pia´s Chica Alejandra
Tänder 6+6
Uppfödare Annika Hagström, Pia´s kennel, Bjuråker
Vikt 149 gram som nyfödd (se tabell nedan)

 

 

1/4 lbs = 0,1133980925 kg
½ lbs = 0,226796185 kg
1 lbs = 0,45359237 kg
2 lbs = 0,90718474 kg
2 ½ lbs = 1,133980925 kg
3 lbs = 1,36077711 kg
4 lbs = 1,81436948 kg
4 ½ lbs = 2,041165665 kg
5 lbs = 2,26796185 kg
5 ½ lbs = 2,494758035 kg
6 lbs = 2,72155422 kg
7 lbs = 3,17514659 kg

 

Date / Datum Age / ålder Weight / Vikt
180413 3 monts old / 3 månader

1,146 gram

180407 12 weeks old / 12 veckor gammal

1,066 gram

180331 11 weeks old / 11 veckor gammal

988 gram

180324 10 weeks old / 10 veckor gammal

983 gram

180317 9 weeks old / 9 veckor gammal

810 gram

180310 8 weeks old / 8 veckor gammal

702 gram

180303 7 weeks old / 7 veckor gammal

618 gram

180224 6 weeks old / 6 veckor gammal

603 gram

180217 5 weeks old / 5 veckor gammal

532 gram

180210 4 weeks old / 4 veckor gammal

430 gram

180203 3 weeks old / 3 veckor gammal

358 gram

180127 2 weeks old / 2 veckor gammal

279 gram

180124 1 ½ week old / 1 ½ vecka gammal

242 gram

180120 1 week old / 1 vecka gammal

224 gram

180119 6 days old / 6 dagar gammal

213 gram

180118 5 days old / 5 dagar gammal

200 gram

180117 4 days old / 4 dagar gammal

191 gram

180116 3 days old / 3 dagar gammal

182 gram

180115 2 days old / 2 dagar gammal

169 gram

180114 1 day old / 1 dag gammal

151 gram

180113 Newborn / nyfödd

149 gram

 

Uppdaterad 2018-04-26

 

 

 

 

 

Photoalbum Pia´s Niño Alejandro

More photos in Chi-album sid 35 and forword & in mixdog-photoalbum sid. 62 and forword. / fler bilder i Chi-album sid 35 och framåt och i mixdog-photoalbum sid. 62 och framåt.

 

April 16, 2018

Alejandro är kavat, så högt upp i luften och kliver omkring på mjukt underlag med svansen på topp, 180416

PHOTO: AH

April 14, 2018

180414

PHOTO: AH

April 14, 2018

180414

PHOTO: AH

Mars 28, 2018

180328

PHOTO: AH

Mars 28, 2018

180328

PHOTO: AH

Mars 28, 2018

180328

PHOTO: AH

Mars 17, 2018

180317

PHOTO: AH

Mars 10, 2018

180310

PHOTO: AH

February 24, 2018

180224

PHOTO: AH

February 24, 2018

Fin svansföring. Bra vinklar. Proportionerna superba. Rak rygg. 180224

PHOTO: AH

February 24, 2018

180224

PHOTO: AH

February 24, 2018

Kort, söt näsa. Båda öronen är normalt resta, men här var han väldigt trött, 180224

PHOTO: AH

February 24, 2018

Fina proportioner. Vackert stop. Rak rygg. 180224

PHOTO: AH

February 20, 2018

180220

PHOTO: AH

February 20, 2018

180220

PHOTO: AH

February 20, 2018

Till sist ser jag att han är black & brindle med svart mask och vita tecken. Hans brindle ränder är färre och glesare än på t ex mamman, lika som hans syster. Sedan var Alejandro sotig i tan-färgen när han var mindre, men det har klarnat upp under senaste dagarna. Det är nog därför det tagit extra lång tid innan ränderna framträdde. 180220

PHOTO: AH

February 20, 2018

Till sist ser jag att han är black & brindle med svart mask och vita tecken. Hans brindle ränder är färre och glesare än på t ex mamman, lika som hans syster. Sedan var Alejandro sotig i tan-färgen när han var mindre, men det har klarnat upp under senaste dagarna. Det är nog därför det tagit extra lång tid innan ränderna framträdde. 180220

PHOTO: AH

February 6, 2018

Söt, kort näsa och fint stop, vacker rundning på skallen redan. Jag tror han har svart mask, 180206

PHOTO: AH

January 19, 2018

Alejandro har väldigt vackra proportioner, 180119

PHOTO: AH

January 19, 2018

180119

PHOTO: AH

January 15, 2018

180115

PHOTO: AH

January 15, 2018

180115

PHOTO: AH

Newborn. January 13, 2018

Nyfödd 180113

PHOTO: AH

Newborn. January 13, 2018

Nyfödd 180113

PHOTO: AH

Newborn. January 13, 2018

Nyfödd 180113

PHOTO: AH

Newborn. January 13, 2018

Nyfödd 180113

PHOTO: AH

Newborn. January 13, 2018

Nyfödd 180113

PHOTO: AH

 

Updated 2018-04-26