Skyltar

 

Förr umgicks människan naturligt med djur kring sig, man insöp kunskap om hur man behandlar djur redan från födseln. Man såg hur de vuxna "bara gick omkring" hundarna, om någon hund ville ta kontakt så svarade man på det, när det fanns tid till det.

Idag är det annorlunda. Många försöker behandla djuren enligt människopsykologi och förstår inte hur fel allt blir. De flesta hundar idag är förvirrade över den tillkrånglade uppväxt de får. De får liksom aldrig bara vara hund, utan ska anpassa sig till att bli någon form av minimänniskor.

Vissa människor gör sitt bästa för att försöka få alla hundägare i sin omgivning att anpassa sig efter deras egna människopräglade idéer om hur hundar ska behandlas. Dessa brukar uppföra sig som en slags självpåtagna djurpoliser.

Vi måste göra vårt bästa att uppfostra människor att vara snälla mot hundar. Konstant upplysning behövs.

 

 

Ibland kan det vara bra att få hjälp med idéer till skyltar man kan ha nytta av. I dagens läge är det inte svårt att göra egna personliga skyltar. Kanske dekorerade med era egna hundar på bild i skylten?

 

 

I bostad

En skylt som talar om att hundar finns på insidan och behöver hjälp om något händer.

 

 

 

Enskild mark

För den som inte vill att folk springer in hur som helst och störa hundarna eller kanske släpper ut hundarna.

 

Något hårdare ord

 

STOPP!

Photo: AH

 

 

Den alltid fungerande varningsskylten.

Photo: AH

 

 

 

På vägen utanför huset

När man bor efter vägar där folk gärna åker fort kan man sätta upp varningsskyltar. Skylten nedan sitter uppsatt i en grannby till oss, jag tycker den är extremt bra.

OBS! Hör med polisen först ifall ni behöver tillstånd för att sätta upp skyltar efter vägar.

 

 

 

 

I bilen

När folk undrar över hundar i bilen kan de ringa på mobilen. Ett mobiltelefonnummer som går till en telefon som man har med sig är bra att visa upp i bilens ruta.

 

Klistermärke inköpt på biltema 2018.
Photo: AH

 

 

 

 

 

Inhägnad/lägenhet/hus

För de som vill uppmana folk att vara försiktiga p g a hundar som finns på insidan.

 

 

Se upp för hunden, ingång sker på egen risk.

Photo: AH

 

Sedan finns det hundar som skyddas av sin ägare. Då kan man sätta upp en sådan här skylt.

 

Se upp för hundägaren!

Photo: AH

 

 

Bilar på tomten

Det är inte kul när folk parkerar överallt om man har en parkering avsedd för gäster. Ibland får man markera ut parkeringen så gäster vet var de ska stå.

Själv var jag med om en som parkerade precis utanför ytterdörren och bilen läckte olja vår-vinter 2019. Att ha oljeindränkt mark som hundarna går på varje gång de går ut och in ur huset är inte bra för hundarna.

Skylten nedan finns att köpa på Dollar Store (2019).

 

Parkeringsskylt.

Photo: AH

 

 

Vill hålla borta främmande hundar

Ibland får folk för sig att de ska låta sin hund gå fram och hälsa på andra hundar som står på sitt eget revir. Detta är inte alls lyckat av så många orsaker, så det är svårt att förstå att folk gör så. Men jag har varit med om det flera gånger genom åren av omdömmeslösa hundägare.

 

 

 

Skylt för de som vill att man ringer innan besök

Ibland vill man inte att folk bara klampar in. Vissa visar ingen respekt eller förståelse alls.

 

 

 

Alkohol och hundar går inte ihop

Detta torde vara något som vi alla är överrens om, som inte är djupt alkoholiserade. Vissa har svårt att respektera detta.

Skylten nedan finns att köpa på Dollar Store 2019.

 

Alkoholförbud.

Photo: AH

 

 

Att se skyltar

När hösten kommer är det ibland lite svårt att se skyltar.

Man kan "dekorera" skyltar med reflexer.

Har man kennelskylt eller skylt så folk ska vara försiktig när de kör in på gården, är det bra ifall de skyltarna också syns.

Att använda reflexer på skyltar, fungerar bra det med.

Mer om reflexer.

 

Gör skyltar synliga.

Photo: AH

 

 

Mobilsamtal o d

Sedan för oss som vill ägna oss åt gäster när de är här.

Det finns ingen närvaro för hundar om man sätter med nästan i en mobil. Alltså mobil och besök på kennlar är inte något som man ska kombinera.

 

Mobilförbud.

Photo: AH

 

 

Träning

För den som har hundar i träning och därför inte uppskattar när folk beter sig illa mot hunden/hundarna, eller för en äkta hundvän som vill skona sin hund eller sina hundar från stress.

Vi som har hund eller hundar behöver hjälpa till att lära folk hur de ska beträda våra hem. Ju fler som kan informera, ju fler kan lära sig, ju fler som lär sig, ju bättre liv får våra hundar och därmed blir det även bättre för hundägare, deras grannar, släktingar och vänner o s v.

 

 

 

Eller ett strå vassare för oss som är miljöskadade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Layout

Dessa "skyltar" är alla välkomna att ta och använda.

Behöver ni en skylt på detta vis, kanske med egen logga, kanske egen hund på skylten, egna färger, en storlek som passar er eller liknande, jag hjälper gärna till. Jag tar INTE betalt för mina tjänster, att hjälpa till att beskydda hundar och utbilda människor om hundar är betalning nog för mig.

Skriv gärna ut en av skyltarna eller gör en egen och sätt upp den vid din ingång! Vill ni ha andra färger eller egna bilder inlagd är det bara att pingla en signal till mig så fixar jag det åt er, om jag bara kan. Det går också bra att sätta fast bild på den egna hunden på skylten, eller namnet på kennel. Lägga in telefonnr o s v.

 

Gästparkeringen hos oss 2019. Varning för hunden-skylt jämte
vägen på vår tomt 2019.
Varningsskylt på den provisorika
hundgården 2019.
Photo: AH

 

 

Spridning

Vi som har många hundar: Tänk om en skylt som denna kunde möta alla besökare, och då framför allt inspektörer när de besöker kennlar! Det vore ett enormt lyft för alla hundars mentala hälsa och inte minst för besökare, inklusive inspektörers chans att få se hur hundar VERKLIGEN är när besökaren inte påverkar hundars naturliga beteende.

 

Uppdaterad 2020-01-23

 

© all rights on www.piaskennel.com belong to Annika Hagström