ÖVERKLAGAN i sin helhet av beslut 180312 Dnr 398-2018

 

Fakta förvrids hela tiden i alla de senaste inspektionernas rapporter som jag fått. Siffror possetiva för oss (mig och mina hundar) underskattas, siffror som ska lotsas påvisa att vi är dåliga överdrivs eller hittas på helt totalt. Om staten inte uppträder korrekt, hur ska det då finnas respekt och tillit till inspektörerna och systemet? Det finns inte i fallet med mig vs jbv inspektörer. Tilltron har sakta men säkert nötts ner av lögner och förvridningar, år efter år.

Detta är alltså en pågående process som jag INTE kommer tillåta mer. Trackaserierna mot mig och mina djur SKA stoppas här! Om detta inte hjälper kommer jag att fortsätta, SÅ HÄR FÅR DET INTE GÅ TILL!!!

Härmed överklagas SAMTLIGA punkter, då de inte vilar på verkliga grunder.

Punkt 1: Sedan jag fick papper på att tillståndet var indraget (vilket var 180124) har jag sänt in ny ansökan för tillstånd, två gånger, som mottagaren losas om att de inte fått... Härmed kommer därför ytterligare SAMMA ansökan om nytt tillstånd insänt igen för tredje gången nu, med mottagningsbevis, så ni inte kan neka till att ni fått den! Alltså SKA punkt ett inte finnas.

Punkt 2: Alla hundar har BEVISLIGEN MER ÄN NOG AV LIGGPLATSER!!! Detta har t o m inspektörerna själv räknat och sett så sent som 180124, trots att siffrorna ljuger i rapporten jämfört med de siffror de kom fram till och skrev ner vid inspektionen 180124. Detta ska därför INTE ifrågasättas.

Det fanns INTE en liggplats per hund vid ETT ENDA BESÖK 2015, men däremot MASSOR av mjuk och skön yta som liggplats åt alla hundarna. Detta p g a att jag INTE VISSTE att t ex en hel soffa räknades som liggplats åt EN PYTTELITEN HUND!!! Hur kan NÅGON TÄNKANDE MÄNNISKA tro något sådant?

När jag då blev upplyst om nya reglerna, alltså 2015, så har jag efter det ALLTID haft MINST fler liggplatser än hundar i varje flock, och inte så som tidigare var gällande, liggplats så alla fick plats att ligga bekvämt. Alla andra påståenden av inspektörerna är LÖGNER! Det finns ÅTSKILLIGT med både vittnen och bildbevis på detta genom åren.

Dessutom kan man läsa inspektörernas redovisning av hundar och liggplatser per utrymme i de två senaste besöken (även tidigare rapporter innehåller en hel del fel när det gäller bl a hundantal, men här håller vi oss till senaste händelserna), siffrorna stämmer inte!

Det är massor av olika siffror på de olika redogörelserna ibland i samma rapport! Det är uppenbart att siffrorna inte vilar på sanningen, då skulle de varit den samma överallt och inte som nu, i princip OLIKA överallt.

Vid besöket 24 januari räknade inspektören i stora gruppen (vardagsrum, kök, matrum) och skrev ner 20 liggplatser (trots att det var 22 vid min egen kontrollräkning efter besöket) och totala antalet hundar som de räknar denna dag var 29 hundar (enl. dem var 11 i valphagar, mammor och barn, två stora separat och resten tillsammans denna dag, i stora gruppen borde alltså 16 hundar vara enligt vad de själva räknade vid besöket på plats 180124), som de skrev i sina papper under besökets gång. Dessa siffror kom de fram till under besöket. När rapporten kom så har de ändrat siffrorna något enormt!!! Se de korrekta siffrorna i min regogörelse nedan och se hundarna på bilderna nedan.

Punkt 3: Sedan över 10 års tid finns det flera hundluckor där hundar kan gå ut när de vill på inhägnad gårdsplan, så punkt tre är rena rappakaljan. Förtal, vill jag kalla denna punkt. Finns massor av bilder och vittnen. Se nedan.

Punkt 4: Rena rappakaljan igen, förtal. Se bilderna. Finns MASSOR av vittnen förutom bildbevis. Se nedan.

Dessutom överklagas att: jag dessutom inte får ha alla mina hundar efter 1 maj p g a att de ljuger om att hundar inte har sängar nog här och inte får komma ut tillräckligt här, det hela är helt horribelt! Detta visar på dessa inspektörers rena illvilja. Det finns ju faktiskt inga fel här, och dessa inspektörer VET det.

 

Yttranden och förklaringar/motbevis till punkterna i skrivelse daterad 180312:

Punkt 1: Först sänder jag in ny ansökan för tillstånd i brev postad 1 februari 2018. Jag skriver att jag vill ha bekräftelse per telefon eller SMS att de mottagit detta. Det kommer inte.

Så då ber jag en vän sända in ansökan om tillstånd via e-post och be om bekräftelse på att ansökan var mottagen. E-posten sändes 180308. Någon bekräftelse på att den var mottagen kommer aldrig.

Nu sänder jag in IGEN, denna gång med mottagningsbevis, så det inte går att påstå att jag inte sänt in ansökan denna gång. Är det så här det ska gå till?

Min misstanke, anledningen till detta beteende är för att ni ska kunna ta hundarna av mig!!! Skaffa och träna upp egna helt fantasitska hundar, om ni kan, ta inte mina!!!

Punkt 2: Inspektörernas egna rapporter från besöket 171117 och 180124 bevisar att inspektörerna antingen ljuger eller är oförmögna till att räkna.

Vid båda tillfällena (både november och januari) hade hundarna fler liggplatser än antalet hundar i var enhet/flock/grupp.

Jag hade diskussion med inspektörerna vid besök 2015 då bl a inspektörerna förklarade att tillräcklig liggplats var inte nog längre till hundar p g a reglerändringar, utan att alla hundar skulle ha en egen säng numera, oavsett hur stor sängen var till hunden, oavsett hundens storlek, trots att alla fick plats att ligga bekvämt redan tidigare.

Efter det räknar jag noga, varje gång en enda hund flyttas från eller till en grupp, så att vi HELA TIDEN har FLER liggplatser än hundar i varje grupp.

Att inspektörerna sedan i denna skrivelse (beskrivande 180124 och i tidigare skrivelser på senare år) ändras hundantal och liggplatser som skulle varit gällande då, är ju efterkonstruktion. Behövs det sägas mer?

Läs siffrorna själva i de senaste inspektionsrapporterna, man kan tydligt förstå att något är väldigt fel då siffrorna hela tiden ändras, t o m i samma rapport.

Bilder på MER ÄN NOG AV ANTAL BÄDDAR finns nedan.

Angående nya uppgivna hundantalet i senaste rapporten, så har jag inte haft så många hundar samtidigt på MASSOR av år. ALLA mina vänner som springer ut och in här kan intyga det. Se också bilder nedan.

Punkt 3 och 4: Att de påstår jag sagt att hundar inte vill gå ut ÄR IGEN REN LÖGN! Så är det inte. TVÄRS OM!

Mina hundar är ofta och gärna ute, så som är vanligt bland friska, glada hundar.

Att däremot alla hundar inte är lika inspirerade att gå ut förrän otrevliga besökare har lämnat gården är fullt förståeligt.

Hundar gick ut både under besöket 171117 och besöket 180124, och var ute när vi var ute. Varför skulle jag säga att hundar inte går ut när de är UTE VID BESÖKET?! Att påstå att hundarna inte gick ut och att jag sagt att hundarna inte gick ut är att ljuga. Jag ljuger inte. Min sanning är att sanningen kommer alltid fram. Så gäller mig lika väl som inspektörer.

Inspektörerna själva och de två poliser de hade med sig hit SÅG SJÄLVA HUNDAR UTE MED EGNA ÖGON! Enligt deras rapport för 180124 påstår de nu att de flesta hundarna gjorde inne framför ögonen på dem och inte gick ut!? Hur kan då bilderna nedan visar att det var rent inne direkt efter besöket och fanns kiss och bajs UTOMHUS direkt efter besöket.

Alla som varit här på senare tid, strax före och efter senaste besöket, har fått läsa eller höra beskrivningen. Kom ihåg att det är flera olika personer och familjer från olika geografiska lägen och som inte ens känner varandra. INGEN av dem har sett något liknande hos mig som beskrivs av inspektörerna!

Jag påtalade däremot flera gånger under slutet av besöket (när jag följde dem ut) att HUNDARNA HAR LUCKOR OCH GÅR UT HELA TIDEN! Jag visade på bajs, kiss och hundar som jag pekade ut, jag pekade ut bajs och kiss utomhus när vi var ute, men de kommenterade inte mina föresök att få dem att förstå vad som fanns framför deras egna ögon utan de försökte ta sig ifrån oss så fort som möjligt istället! De skyndade sig verkligen att komma härifrån och svarande inte på tilltal, som om de plötsligt var både döva och blinda.

Större delen av inhägnaderna gick inspektörerna inte ens och tittade på!

Dessutom släppte de tidigt under besöket ut 2 hundar på byn när de inte stängde grinden när de kom hit, hur skulle det gått till om hundarna inte kunde/fick gå ut?

Förutom de hundar som sprang framför fötterna på oss när vi gick ut härifrån efter besöket, hur skulle det kunna varit möjligt om hundarna inte gick ut?!

De ljuger! Polisen kom tillbaka med de två hundarna som inspektörerna hade släppte ut, så polisen kan bekräfta både de två hundarna som sprang på byn p g a dem och de såg ju också hundarna som sprang på gården och en liten hund som t o m sket bredvid skon på den ena polisen på stigen ute! Hur är det möjligt om de inte får gå ut?

För att inte tala om att de inte gick över inhägnaderna, utan enbart en mycket liten del av dem. De gick helt enkelt direkt från ytterdörren till vägen, närmaste sträckan utan minsta tanke på att gården faktiskt är större än så.

Om de skulle ha gått över hela inhägnaden innan de trängde sig in här skulle det funnits fotsteg i nysnön, det fanns inga!

När det gäller hundantalet så behöver man inte någon stor kunskap för att se att inspektörerna inte skriver sanningen. I senaste protokollet är hundantalet höjt i de olika siffrorna jämfört med de siffror som de skrev i sina papper vid besöket. Jag såg själv hur hon skrev totalt 29 hundar! Mycket intressant matematik som avslöjar en hel del...

Luckorna är dessutom väl dokumenterade genom åren i inspektörernas egna rapporter. Jag har inte tagit bort dem, de är kvar även i skrivandes stund, bara att komma och titta på dem!

De har själva skrivit om våra luckor i olika tidigare rapporter, så de kan inte förneka att de finns.

En stor lucka går från hallen till trapphuset mot källaren. Efter tre trappsteg kommer man ner på en plattform där en dörr går ut mot det som tidigare var garage här. I den dörren sitter ytterligare en stor hundlucka. Efter att hundarna är ute i det som tidigare var garage är det en stor dörr som är öppen med en hake så den inte ska stängas av misstag, t ex av väder och vind, den går hundarna igenom för att sedan vara ute under bar himmel i en inhägnad om ca 400 m2 inhägnad med höga nätsektioner.

Från vardagsrummet finns det en liten hundlucka som går ut i trapphuset mot källaren och sedan har de samma utgång som de stora.

Det var enbart några meter från ytterdörren till grinden mot framsidan som inspektörerna gick på. Där kunde de se mot granarna, om de hade vridit på huvudet, men de hade så brottom därifrån så det hade de knappast tid med ens det. Än mindre att gå runt hörnet till baksidan.

I köket finns ytterligare en liten hundlucka som går ut mot framsidan av gården. Den gården är ca 350 m2 och har 1 meter högt staket.

De hade alltså två väl tilltagna hagar på tillsammans ca 750 m2 att springa runt i, men de erbjöd inte tillräckligt för att anse att hundarna har tillgång till att gå ut idag, tydligen, det är i alla fall vad inspektörerna skriver i sin senaste rapport.

Ironin i det hela var att vid deras besök 180124 fanns det inte ens möjlighet att stänga luckan i köket! Den funktionen var inte installerad ännu.

Dessutom överklagas jag att jag inte får ha alla mina hundar efter 1 maj p g a att inspektörerna ljuger om att hundar inte har sängar nog här och inte får komma ut tillräckligt här, detta är helt horribelt! Detta visar på dessa inspektörers rena illvilja.

Det finns ju faktiskt inga fel här, och dessa inspektörer VET det. Det som är fel här är inspektörernas illvilja och lögner och inget annat.

Att flytta runt på hundar som om de vore några andra saker i tid och otid är inte bra för hundar. Hundar är levande, kännande varelser!

Vi vet numera att hundar t ex kan bli lidande av bl a PTS, åtskilliga av hundarna som lider av PTS gör det p g a att de fått flytta runt och aldrig känt sig trygga och säkra i sitt hem och med sin människa/sina människor.

Att flytta runt på hundar är inget man ska göra för skojs skull.

Och att tvinga mig till det p g a lögner är fruktansvärt fel, fel mot mig och framför allt fel mot hundarna!

 

Något man också måste förstå är hur mycket hundarnas naturliga beteende påverkas av inspektörernas aggressiva angrepp vid varje besök. Ingen hund gillar när deras matte eller husse blir illa behandlad av 1 besökare, för att inte tala om 4 besökare, det påverkar hur hundar beter sig.

 

Yttranden och förklaringar/motbevis till fritexten i skrivelse 180312:

 

Hela skrivelsen är ett gungfly som till största delen utgår ifrån rena lögner och förtal!

 

Att dessutom sända ut detta beslut innan förra överklagandet ännu inte är behandlat tycker jag lutar åt skandal. Jag kan inte alla regler som gäller i dessa fall, men tycker detta borde vara helt felaktig "tågordning". Man borde väl avsluta ett ärende som påvisar grova fel från inspektörerna, innan man startar ett nytt ärende med fler fel från inspektörerna?

 

Att dessutom ta ifrån mig möjligheten att ha alla mina hundar efter 1 maj p g a att de ljuger om att det är få liggplatser till ett fantasiantal hundar, att hundarna inte får komma ut, och om att de inte fått mina nya ansökningar som är insända och som behövdes helt i onödan för att de ansåg att den andra "var för gammal". En regel som jag inte visste fanns... Detta visar på dessa inspektörers rena illvilja. Det finns ju faktiskt inga fel här, och dessa inspektörer VET det, om de inte ljuger för sig själva också...

 

Att flytta runt på hundar i tid och otid p g a inspektörers lögner är inget som gagnar hundar. Hundar som tvingas flytta om och om igen blir till sist att inte lita på människan. Dessa hundar får psykiska problem. Deras symtom kan bl a bli vad människan uppfattar som besvärliga, människan kallar dem ibland problemhundar, men i själva verket är det problemägare, jag är inte en sådan, och jag vill inte bli det heller.

Flytt är ingen som man ska utsätta hundar för i tid och otid bara för att jävlas med en hundägare. Speciellt inte hundar som MÅR BRA där de är!!! Hjälp mina hundar att slippa bli hanterade som om de inte är mer än en stol...

 

Blotta närvaron av inspektörer som beter sig aggressivt och anklagande kan räcka för att göra en hel flock hundar oroliga. Om ägaren blir riktigt omskakat kan skadorna de åstadkommer på kort sikt bli permanenta! I detta fall sker båda om och om igen, besök efter besök. Mina hundar beter sig inte naturligt vid deras besök p g a deras anklagelser och aggressivitet, för att inte tala om deras fysiska attacker på hundarna och mig.

Dessa ständiga påhopp och försök till att skada mina hundar gör att jag lever under en enorm stress. Detta påverkar hundarna vid inspektörernas besök och har så gjort under flera år. I princip sedan jordbruksverket tog över.

Dessutom så sker försök, och ibland lyckas dessa inspektörer, att släppa ut hundar, släppa ihop hundar från olika grupper som inte ska träffas etc. Om det hade varit en gång de försökt släppa ut/ihop hundar så hade man kunnat tro att det var ett misstag, men försök, och ibland med framgång, vid varje besök! De är utan tvekan ute för att skada oss, mig och mina hundar.

Inspektörerna är därför, utan minsta tvekan, djurplågare. De plågar djur, förutom människor.

 

De två senaste besöken skulle jag betrakta som en katastrof från start till mål och det är tyvärr inte första gången, fast alla inspektioner som varit katastrofala är sedan jordbruksverket tog över från kommunerna.

Problemen är inte p g a mig eller mina hundar utan uteslutande p g a inspektörerna och till viss del kanske även poliserna (senaste gången). Men inspektörerna är de som torde ha ansvaret om att bete sig korrekt kring djur så de borde vara de som ansvarar för alla felen.

 

Så här gick det till:

 

Besöket 180124.

Man måste få hela bilden av vad som hänt för att förstå hur det gick till när jag som oskyldig djurägare blir antastad för att vissa inspektörer har bestämt sig för att sätta dit mig som djurägare. Det finns flera som utsätta på liknande sätt runt om i Sverige, företrädesvis de som har många hundar.

Här kommer redogörelse steg för sten om senaste besöket, och en del av mina kommentarer från de två senaste besöken och besöksprotokollen och många bevis på hur olagligt inspektörerna uppträder och flertalet bevis på att de ljuger.

 

180124 utsattes min kennel (=jag och mina djur) för den senaste inspektionen. Vad gör man när man blir utsatt för övergrepp av myndigheter? Den 24 januari 2018 fick jag igen oväntat besök. Deras förra besök var 171117. Så här gick det till:

Först kommer 4 myndighetspersoner och klättrar över grinden vid vägen in på vår tomt, en grind som var låst vid tillfället.

Ringklocka sitter på sidan av grinden. Telefonnummret till oss finns skrivet på grinden. På grinden finns också flera skyltar om att hundar finns på fastigheten, något som inspektörerna bör vara väl medveten om, det är ju därför de är här.

De väljer ändå att klättrar över.

Sedan går de fram till våran grind till inre hägnet.

Denna grind är knyten med ett kraftigt rep i dubbelknut (när de kom), på insidan. Spjälorna är 4 cm breda. Se bild nedan.

Från utsidan tar de in fingrarna och lyckas knyta upp dubbelknuten på det 1,5 cm tjocka repet kring denna grind, också denna grind har telefonnummer, flera varningsskyltar om hundar, varningsskylt om bevakningskamera m m.

Sedan lämnar de denna grind öppen (och släpper därmed ut hundar) när de tar sig in.

Grinden håller skyltar som Pia´s kennel och telefonnummer. Här vaktar jag och en bild på en hund. Varning! Lösa hundar! O s v. Allt detta borde varnat dessa inspektörer för att lämna grinden öppen, om de mot förmodan inte visste att de var på väg in i en kennel.

Hade jag haft löptikar 180124 så hade inspektörerna kunnat föra ihop dessa löptikar med mina avelshanar och de hade kunnat blivit tjuvparade med mera. Allt p g a att de inte stängde en grind utomhus när de kom hit. Snacka om att försöka skada hundar!!!

På bilden ser man hur det såg ut när de kom och efter att de åkt. Detta "rep" (som i själva verket är ett hundkoppel) knöt de upp utifrån och tog sig in och lämnade grinden tväröppen för alla hundar att springa hur de ville!

Normalt har jag inte haft ett rep där utan en hake satt på insidan så den inte nås från utsidan. Men då grinden slagit sig under första delen av januari (det hände när jag fick besök som kan intyga när det hände) så fick det bli en tillfällig lösning, viktigaste var att hundarna inte kunde komma ut. Det kunde de inte heller, om det inte hade kommit inspektörer och öppnat och lämnat grinden öppen!!! Man kan fråga sig vilka som egentligen borde anmälas för att plåga djur?!

 

180124

 

På bilden efter inspekörerna och deras anhang har gått, här är det en enkelknut på repet, men när inspektörerna kom var det t o m en dubbelknut där!

Dessa människor ska vara vana att springa ut och in i kennlar, d v s de vet mycket väl hur de ska skada en kennel, och därmed hundar.

Min slutsats: Antingen är de totalt okunniga eller så försöker de medvetet skada mina hundar. Efter alla deras försök att skada mina hundar år efter år så är jag övertygad om det sistnämnda.

OBS! Numera har jag tvingats sätta dit hänglås på grinden ifråga för att inte riskera att inspektörer (och ev. andra) som tar sig in genom första låsta grinden utan mitt medgivande och min kontroll inte ska kunna släppa ur hundar och riskera att de blir överkörda och/eller släppa ihop löptikar och avelshanar eller på annat sätt skada mina hundar. Min första prioritet är alltid att göra allt som står i min makt för att SKYDDA DJUR FRÅN LIDANDE! Mina djur och alla andras, i den mån jag kan hjälpa till och det är möjligt!

Jag uppdaterar ytor, behandlingsmetoder, träningsmetoder, utfodring o s v allt efter de senaste råden och rönen som går att få tag i. Allt för att jag alltid vill ge mina hundar det bästa. Men det är något sjukt i systemet när jag ska tvingas förändra vårt hem om och om igen för att skydda hundarna från att bli skadade av djurskyddsinspektörer.

 

180412

 

De går sedan till ytterdörren och tränger sig på, så dörren står på vid gavel med 4 fullvuxna människor mitt i dörröppningen, sparkandes in fullt med lössnö en morgon när det är kallt ute (-2 grader kl. 11,30 den dagen här hos oss).

Drag kan vara förödande för valpar. Det behövs inte mycket för att små och unga dvärghundsvalpar, sådana valpar som fanns här just då (180124), valparna kan snabbt blir sjuka och t o m dö av drag, speciellt i kombination med kyla! Det är AKUT att åtgärda problemet så inte valpar börjar insjukna och dö.

Jag blir tvungen att säga till två gånger innan de flyttar sig från dörren medan jag trängde mig fram mellan dem och fick bort dem från dörröppningen och kan börja hiva ut snö, så ytterdörren gick att stänga, så 3 valpkullar inte skulle frysa ihjäl!

Vid det laget har 11-veckors valparna sprungit runt som galna av lycka över alla uppståndelse, nyvakna. De har också under hela denna procedur till sist hunnit kissa och bajsa på golvet som är fullt normalt och alla hundkunniga vet att hundvalpar ska ut när de är nyvakna för då gör de sina behov.

Därmed blev jag tvungen att skynda mig att ta upp alla valppölar och valphögar.

Detta är alltså valpar som jag jobbar med som en tok för att få rumsrena. Två timmar innan var de rastade. 2 timmar före det var de rastade. 3 timmar före det var de rastade. Man ser ganska fort att jag gör mitt bästa för att få en hel kull som har åldern inne för rumsrenhetsträning rumsrena. Sedan kommer dessa människor och förstör hela träningen. Och sedan anklagar de mig för att mina hundar inte är rumsrena!

Tre av dessa människor stod i hallen och en fjärde stängde grinden till övervåningen när hon tog sig förbi, medan jag öste snö vid ytterdörren, och inspektören gick sedan in mot vardagsrummet.

Jag såg då mellan benen på alla människorna i hallen hur hon sträckte fram handen och stängde grinden till övervåningen MED FLIT när hon passerade och riktigt tryckte till för att få den att stanna i stängt läge! Att trycka till så på den grinden fyller ingen funktion, men det visste ju inte inspektören ifråga.

När jag såg detta så öppnade jag grinden igen så fort jag hann (direkt efter jag stängt ytterdörren och lyckats pressa mig igenom tre människor som då stod i hallen och blockerade), innan jag började torka upp efter valparna som då hade vaknat till ordentligt och börjar göra inne!

Tills jag kunde springa efter inspektören i vardagsrummet var stressnivån i mig i topp! Jag vet ju av erfarenhet att jag måste vara med hela tiden för att skydda mina hundar, men jag var tvungen att få igen dörren först!

Sedan kom den sista inspektören tillbaka till hallen och sa att de stora hundarna inte kunde gå upp på övervåningen! Tji fick hon, jag hade redan öppnat igen efter henne! Hennes kollega protesterade och sa att det var öppet till övervåningen för de stora hundarna! När hon såg det så fick hon lägga ner den lögnen. När jag sedan fick pappren visade det sig att hon trots allt påstår att de stora endast fick vara i hallen!!!

De påstår att de sedan tidigare dragit in mitt kenneltillstånd. Varför har jag inte fått fullt klart för mig, då det inte framgår i skrivelsen. I denna skrivelse har de nämnt att det andra var gammalt. Är det därför de drog in tillståndet? Jag visste inte att det fanns bäst före datum på tillstånden. Jag har flera vänner som har äldre tillstånd som fortfarande gäller. Jag blir nu tvungen att söka nytt tillstånd, helt sjukt! De behöver väl extra pengar i kassan eller kan det vara att de vill göra livet surt för mig? Jag gissar på det sistnämnda.

De påstår att jag överklagat beslutet om indraget tillstånd när jag talar om att jag inte visste att jag inte hade tillstånd längre.

Hur ska jag kunnat överklaga ett beslut om indragning av mitt kenneltillstånd som jag inte visste var indraget?

De anklaga mig då för att ljuga, detta när det är de som ljuger!

När jag vill ha fram papper på den överklagan som jag påstås ha gjort så "kan de inte hitta dem".

Jag fick låna dem min telefon för att reda ut detta, trots det så kunde de inte reda ut det hela. Den på kontoret kunde inte "hitta" min överklagan var vad de sa till mig.

Om den "överklagan" skulle hittas så MÅSTE den polisanmälas. Om den hittas har någon i så fall förfalskat den, kan det i så fall vara inspektörerna?

Jag tror inspektörerna om vad som helst numera, allt utifrån erfarenhet från deras tidigare, och nuvarande, beteenden.

De påstår att jag överklagat indragandet av kenneltillståndet, som jag aldrig fått! Det var bland det första de sa när de gått in 180124 och påstod att det var bevis på att jag ljög då jag sa att jag inte fått något meddelande om indraget tillstånd, som de påstår sig ha skickat.

Men om de fått ett sådant överklagande, som de hävdar, så måste det ju omedelbart polisanmälas!

Jag kan knappast ha överklagat något som jag inte fått.

När de skulle ta fram överklagandet så hittade de inte detta!!!

Sedan anklagar de mig för att ljuga om att jag inte fått papper på indragningen på tillståndet!

Man kan undra vem som ljuger.

Jag hade sovit lite p g a valpvak senaste 3 månaderna. Till sist har jag fått sova samanhängade flera timmar per natt i tre nätter i rad. Denna natt hade jag fått lite sömn mellan ca kl. 3-6 och sedan igen mellan ett par timmar på morgonen, det var allt när inspektörerna med anhang kom hit. Den är alltså den mesta nattsömn jag fått på flera månader p g a valpar/valpningar o s v. Då fick jag anklagelser kastad i ansiktet av en av poliserna att jag skulle gå upp på morgonen och sköta hundar, annars skulle jag inga hundar ha! Att jag skött hundar till ca 3 på natten och sedan igen mellan ca 6-8, det betydde ingenting.

Jag ska alltså försvara mig mot lögner och påhopp från höger och vänster, samtidigt som jag ska få 4 personer att flytta sig, få bort snö från ytterdörren, få igen ytterdörren, låna ut telefon, öppna grindar de stängt och sedan städa efter valpar.

Detta var enbart första minuterna av deras besök. Vad gör man som djurägare för att skydda sina hundar?

 

Fortsättningen samma dag:

När de sedan står här säger de till mig att de stora hundarna är nödiga och ska släppas ut. Jag hade stängt den luckan efter föregående rastning, som var ca 3 timmar före detta besök. Jag öppnar de två stora hundarnas hundlucka, som då alltså endast hade varit stängd i ca 3 timmar då jag inte vill att de går ut när jag sover. De två vuxna hundarna var inte alls nödiga, men det var självklart för mig att de skulle kunna gå ut igen då jag var uppe, då kunde jag inte föreställa mig att dessa inspektörer kunde lämna en grind öppen när de hade ögonen på sig av två poliser dessutom, men jag hade fel...

Ett av mina "fel" är att jag vill tro att folk är hederliga och att jag alltid vill tro att ingen vill göra hundar illa. P g a att inspektörerna ser till att jag öppnar och p g a att de inte stängt grinden så sticker de två stora hundarna ut i byn. Inspektörer visste mycket väl vad som skulle hända, eftersom det är de som nyss lämnat denna grind tväröppen bara några minuter tidigare. De kanske t o m planerade detta före besöket...

Det finns ingen tvekan för mig att dessa inspektörer gör ALLT som står i deras makt för att försöka skada mig och framför allt mina hundar.

 

Sedan attackerna mot Hebbe och vad det ledde till:

Detta starat 171117:

Hebbe påstod de först kliade sig. Jag såg inte ETT ENDA KLI under deras besök och har inte sett det före eller efteråt heller. Troligen är det en ren lögn, som jag ser det.

Sedan påstod de att Hebbe var tovig. Jag fick visa dem att man ser huden, då kan det inte räknas som tova. Då la de ner detta.

Sedan påstod de att han var mobbad av de andra hundarna. Jag kastade ner en näve med godis och han var med mitt i gänget och åt av godisen, trängades med alla andra. Då fick de lägga ner detta.

Sedan påstod de att han har dålig andning...

Allt detta skedde alltså under deras besök i november.

 

Fortsättningen med Hebbe 180124:

Som uppföljning 180124 så påstod de att de var övertygad om att Hebbe mådde dåligt, fast de inte ens kände igen honom! Jag fick till sist peka ut honom för inspektörerna. Jag försökte få fram hur de menade att han mådde dåligt, vilka tecken de såg detta på, jag ville veta vad som är fel, så jag kan åtgärda, om något fel finns. Till sist får jag till svar att det syns på hans ögon. Hur bevisar jag att en hund inte lider med sådana godtyckliga argument? De kan ju försöka kommer någonstans i ett ting om att hunden såg olycklig ut i ögonen. En hund som de själva inte ens kände igen!

En intressant sak som inträffade någon vecka efter detta besök var att jag fick besök av en erfaren japanese ägare, som levt med 3 olika japaneser genom deras hela liv och har beställt en av valparna här som sin 4:e japanese. Hon blev särskilt förtjust över att Hebbe var som underbart trygg och glad hund, så som kännare av rasen! Han satt i hennes famn flera gånger under besöket! Jag berättade för henne och hennes vän om vad inspektörerna påstår om Hebbe. Hon trodde knappt att det var sant! Hon menade att det var helt ofattbart att en människa kunde tro att Hebbe på minsta vis skulle vara annat än frisk och lycklig!

Dessa inspektörer gör allt för att få denna hund som är gråhårig och därför ser äldre ut än han är att hitta fel på den. De kan helt enkelt inte acceptera att jag har friska, glada och nöjda hundar i mental och fysisk balans.

180124 blev jag ålagd att ta Hebbe och två japaneser till, till en veterinär p g a att enligt deras slutsats alla mina japaneser har andningsproblem. De har numera alla tre veterinärintyg på att de kan andas. Veterinären anser att de är HELT NORMALA japaneser. Intyg för att bevisa att jag har friska hundar har jag fått betala för att bevisa min oskuld, jag plågar INTE hundar!

Anledningen till att det blev tre är för att jag försökte förklara för henne att Hebbe har inte fel, rasen låter så. Jag lät henne lyssna på flera av mina hundar en och en. Sedan förklarade jag att jag hade en hund, ChiChi, som inte hade den bästa andning, men trots det inte kunde anses sjuk, men eftersom han inte var tillräckligt sund i mina ögon så avstod jag honom från avel. Hon fick lyssna på honom också, men påstod att hon kunde inte höra någon skillnad. Att inte använda Chichi i avel är ett pris som inte är billigt, då han är en dyrbar import. Men för mig spelar det ingen roll eftersom mina hundars hälsa och lycka alltid går först för mig. Han har en lätt andningsavvikelse till det negativa så han ska inte gå i avel, det är min fasta övertygelse och därför har jag bl a nekat andra uppfödare som velat använda honom i avel, trots att jag hade kunnat "tjäna igen lite pengar" på honom. Trots att han inte är direkt sjuk så SKA hundar inte användas i avel som ev. kan ha förhöjd risk att t o m lämna valpar som kanske har så dålig andning så de blir lidande. Inspektören fick lyssna på ChiChi, så hon skulle förstå och lära sig. Priset jag fick betala för min gratislektion till dem var att tre hundar skulle till veterinären eftersom de alla var sjuka enligt inspektören!!!

 

Sedan kom attacken om liggplatser:

I rapporten från besöket 171117 påstår inspetörerna att hundarna i stora gruppen hade 14 liggplatser, detta tvivlar jag på. Dels för att jag VET att bäddarna var flera än hundantalet. Dels för att de ljuger i underkant VARJE GÅNG om antalet bäddar sedan de startade denna anklagelse mot mig. Ofta höjer de hundantalet i gruppen samtidigt också.

Jag har EN ENDA GÅNG under ALLA år jag haft inspektioner av både kennelkonsulenter och myndigheter haft för lite liggplatser mot vad reglerna säger före detta.

P g a att dessa regler hade ändrats utan att jag fått vetskap om det från att alla hundar ska få plats att ligga väl utsträckta till att alla hundar ska ha en egen säng oavsett storlek på hund och säng så har jag ändrat hundarnas hundsängar i antal efter jag blev upplyst om ändringen, jag fick reda på denna nya regel av inspektörerna 2015.

2015 sa inspektörerna att jag i ska ha fler liggplatser, det var allt. Sedan lät de detta vara med det. Jag själv hade lärt mig, och därmed följer jag de nya reglerna.

Vid rapport från 180124 påstår de IGEN att hundarna hade för få liggplatser. Nu var jag medveten om deras senaste spår av att försök "sätta dit mig" för för få liggplatser och därmed förstod jag vad det var ute efter så denna gång tvingade jag inspektören att räkna om igen, kollade hundantalet hon skrivit i pappren som hon skrivit till TOTALT 29 (alltså i hela fastigheten) och kollade att hon skrev 20 bäddar (i stora gruppen med hundar), fast det egentligen var 22 bäddar!

Av de 29 hundarna var det flera som inte var med i stora gruppen, där det fanns 22 bäddar. De två stora hundarna var inte där. De 9 yngsta valparna var inte där. En mamma var inte där. 22 bäddar och 16-17 hundar är väldigt normalt för de proportioner mellan bäddar/hundar jag har haft ständigt sedan 2015, då jag fick reda på nya bestämmelserna.

Vid besöket 2015 och även före det har ALLTID mina hundar haft mer än tillräckligt med liggplatser så alla fått plats att ligga bekvämt och utan att trängas, om de inte vill trängas, vilket jag aldrig nekat dem.

Idag är situationen aningens löjlig, det finns alltid fler outnyttjade hundsängar än utnyttjade sängar här hos oss, t o m när alla hundar sover samtidigt. Men trots det, finns det regler och bestämmelser så följer jag dem.

När jag fick inspektören att gå runt och kontrollräkna 180124 höll hon på att missa flera liggplatser som hon gick förbi, efter en mer korrekt räkning (d v s jag pekade ut de jag såg att hon missade) visade det sig vara 20 liggplatser, allt enligt henne själv under besöket, men först efter jag tvingade henne att räkna alla som jag hann med att se. Hennes första räkning var betydligt lägre!

När de gått kontrollräknade jag igen efter deras besök, och fotograferade, då var det 22 liggplatser till det gänget med flest hundar.

Just när de är här är stämningen och anklagelser i luften hela tiden, för att inte tala om att de springer i vägen och forsar fram som de hade eld i baken, jag måste också se till att ingen hund kommer till skada hela tiden när de far fram, därför är det lätt att missa någon bädd vid räkningen, eftersom de inte kan bete sig lugnt och sansat och ta en sak i taget.

De hattar hit och dit, i ämnen och plats. Allt är EXTREMT stressigt!

 

Korrekt räkning av hundantalet 180124:

Det var 4 valpar födda 171227-28 i en hage som hade egna liggplatser.

En mamma och 5 valpar födda 180113 i en annan hage som hade egna liggplatser. Denna mamma har efter deras besök fått komma ut så hon kunde gå ut och kissa, så hon är i stora gruppen när jag fotograferar (se bilder längre ner).

De två stora hundarna som hade hallen och övervåningen och flera egna liggplatser.

Enligt deras räkning (som de gjorde på plats och skrev i sina papper under besöket) var det idag totalt 29 hundar.

Dessa var placerade som följer under inspektörernas besök:

Alla liggplatser har antingen kuddar (huvudkuddar eller liknande) som underlag eller skumgummimadrasser (t ex Bia-bädd eller liknande) i större eller mindre bitar. Samtliga liggplatser är alltså mjuka så det förslår.

Sedan denna rappakalja om att valparna inte kommer upp i alla sängarna! Det vore djurplågeri att inte ha vissa sänger där de små valparna INTE kommer upp, annars har de vuxna, och speciellt de äldre, inte en chans att komma undan valparna när de så vill. Valpar är fulla i energi och ibland vill de vuxna få en lugn stund utan valpar. De har rätt till att få ha det, trots att det finns valpar i huset!

Enligt inspektörerna ska mina hundar ha FLERA liggplatser!!! Grundat på vilken bestämmelse, kan man fråga (vilket jag gjort men inte fått svar på).

De räknar alltid så det ska se illa ut, fast det inte ens är dåligt alls till att börja med. Faktum är att sedan 2015 är det största antalet hundsängar oftast tomma här hos oss! Det är alltså när alla hundar ligger samtidigt.

Enligt dem är jag nu ålagd att skaffa fram fler liggplatser till mina hundar!!!

 

Ska jag har 50 liggplatser till 15 hundar, eller vilka proportioner ska vi ha? Ska hundarna enbart ha liggplatser och inget mer? Ska man inte ens kunna rulla en boll på golvet åt valparna? Vad är det som är meningen med detta?

 

Sedan som grädde på moset LJUGER nu inspektörerna i sin rapport och skriver att jag hade 34-40 hundar (eller ända upp till 76 hundar, beroende på var i rapporten man läser och hur man läser)!!! Så många hundar som ett 40-tal samtidigt har jag inte haft på MASSOR av år. Troligen årtioenden... Detta är något som 100-tals människor kan vittna om. Kanske t o m 1000-tals människor kan intyga!

 

Nu ska vi räkna hundar, enligt inspktörernas rapport och enligt verkligheten:

Hundar som syns på bilderna nedan är de som fanns här den 180124: Yngsta chihuahuakullen med totalt 5 valpar (mamman är i stora gruppen på bilderna). Kullen med 4 japanese valpar. Totalt 9 valpar i två separata hagar, uppdelade kullvis. Sedan: Caramba (över 1 år), Carmencita (över 1 år), Shunaxi (över 1 år), Leonsio (nästan 11 månader), Hebbe (över 1 år), Sakura (8 år), ChiChi (över 1 år), Yuppie (11 år), Leonardo (10 år), Carlos (över 1 år), Oscar (över 1 år), Kenzo (över 1 år), Contente (11 ½ år), Lupe (över 1 år), Alonzo (11 veckor), Juan (11 veckor), Santos (11 veckor), Akira (8 år), Filippa (över 1 år), Diana (över 1 år).

Igen visar inspektörerna en STOR brist i enkel mattematik. Enligt senaste rapporten fanns det 20 hundar yngre än 12 månader!!!!!!!!!!!!!! Det fanns dessutom enligt inspektörernas senaste rapport 18-20 hundar över 12 månader.

Om man t ex tittar på SKK´s rasdata (www.skk.se klicka rasdata) hittar man varenda kull jag fött upp genom tiderna. Tittar man endast på denna vinter så har jag denna vinter fött upp 13 valpar från tre kullar. För övrigt ENORMT många valpar på tre kullar, vilket bör vara ett bevis i sig på hur väl mina hundar mår. I vilket fall kan man undra var dessa inspektörer menar att övriga 7 valpar ska ha kommit ifrån? Äldsta kullen var dessutom över 8 veckor vid detta besök, som de flesta känner till, vid 8 veckor startar leverans av valpar som ska flytta. I detta fall hade en valp flyttat!

Man kan inte bara hitta på flera hundar som inte finns.

Inte bara deras räkenskaper lämnar en hel del att önska, utan även deras svenska. Jag är inte petig med grammatik och stavning, MEN när meningsuppbyggnaden är så klen att ett helt stycke är omöjligt att få fram korrekta fakta ifrån, då har det gått för långt!

Läs i rapporten från 180124, stycket längst ner på sida 1 och i början av sida två lyder: "Det fanns 20 hundar >12 månader och 18 hundar <12 månader. I hallen hölls två vuxna. I vardagsrummet fanns två valplådor där två tikar med totalt 9 valpar hölls. Övriga 16 hundar över 12 månader och 9 hundar under 12 hölls i kök, matrum och vardagsrum."

Var är början och var är slutet på stycket? Var är mitten på stycket? Vilka uppräkningar hör till uppräkning av antal hundar och vilka hör till placering av antal hundar? Var upphör det ena, om det upphör, och var tar nästa vid? Allt går i ett enda flöde. Mycket tvetydigt. Man kan läsa detta om man följer normal meningsuppbyggnad till att jag denna dag hade 76 hundar vid tillfället ifråga. Oavsett hur man läser så stämmer inte siffrorna. Jag försöker "hjälpa" inspektörerna genom att anta var gränsen går, den gräns som närmast påminner om verkligheten. De två första uppräkningarna om hundars ålder väljer jag att tro är ett tycke/en uppräkning. Sedan väljer jag att gissa att starten med de två stora hundarna (anges som 2 vuxna i inspektörernas text) mitt i stycket är början på uppräkning nr 2 i deras rapport.

Se siffror i tabeller nedan.

På detta korta stycket (som jag skriver om ovan) som inspektörerna skrivit i senaste rapporten härifrån ska jag enbart korrigera tre fel (förutom hundantalet som kommer i tabellerna nedan):

OBS nr 1! De var inte i valplådor. De var i valphagar! Skillnaden är ENORM! Se bilder nedan. En box är en låda. Valpbox är en låda för valpar. Något sådant har jag inte, och har aldrig haft.

OBS nr 2! Stora hundarna gick inte enbart i hallen, utan även på övervåningen. Skillnaden är ENORM! Se bilder nedan. Hallen är 7,2 m2, trots att inspektörerna i en tidigare skrivelse har uppgett 2 m2 för hallen. Det var ytterligare en lögn som jag tyvärr tidigare lät passera... Totala ytan för de stora hundarna är hallen (7,2 m2 + hallen uppe 12 m2 + sovrummet 12,9 m2 = 32,1 m2). Minimimått för dessa två hundar ska vara 6 m2 enligt gällande regler och bestämmelser detta datum (180124).

Ytorna är avrundade till närmaste 0,1 m2.

Tänk t ex om inspektörerna längre fram åberopar deras egna gamla rapport tillsammans med denna senaste rapport från 180124, i så fall har jag 2 vuxna hundar på över 20 kg/styck (enligt deras gamla rapporter) som endast har 2 m2. Fast i verkligheten har vi dessa två hundar som har 32,1 m2. Vi ska inte gå in på storleken på de stora hundarna, där finns också en hel del att önska i inspektörernas tidigare rapporter härifrån. Naturligtvis har de överdrivit storleken på hundarna i gamla rapporter.

OBS nr 3! Ena hagen med 4 valpar innehöll ingen mamma eller annan vuxen hund. Ser de i syner eller? Man ser tydligt hela hagen på bilden nedan, där ser man att det inte finns någon möjlighet för en vuxen hund att finnas där.

I övrigt, se tabellerna nedan.

 

Jag lägger upp allt i tabellform så blir det hela lätt överskådligt.

Första tabellen nedan är de olika siffrorna på hundantalet som inspektörerna redogjort dem i deras senaste rapport. Det ska alltså beskriva hur många hundar, i vilka åldrar och var de var placerade vid besöket 180124 i olika redovisningar.

Jag redogör sedan i nästa tabell för alla olika räkningssätten som det verkar som inspektörerna försöker få till i sin skrivelse. Det är dagens korrekta siffror, lätt överskådligt. Den tabellen är något mer lättläst, då de siffrorna är konsekventa, till skillnad från inspektörernas siffror.

 

Summering 1 i inspektörernas rapport från 180124: sista stycket på sidan 1, första två meningarna i det stycket. Summering 2 i inspektörernas rapport från 180124: börjar i slutet på sidan 1 (mitt i ett stycke) och stycket slutar längst upp på sidan 2, om man antar att separationen i texten/stycket är efter åldersuppdelningen och startar nästa räkning med de stora hundarna. Summering 3 i inspektörernas rapport från 180124: sidan 2, 3:e stycket
20 hundar under 12 månader

Min anmärkning: Hundantalet stämmer inte, se korrekt antal hundar i nästa tabell.

5+1 mamma i valpbox

Min anmärkning: Valpkullen var i valphage, inte valpbox.

5+1 mamma
18 hundar över 12 månader

Min anmärkning: Hundantalet stämmer inte, se korrekt antal hundar i nästa tabell.

4+1 mamma i valpbox

Min anmärkning: Valpkullen var i valphage, inte valpbox. Fanns ingen mamma här vid deras besök.

4+1 mamma

Min anmärkning: Fanns ingen mamma här vid deras besök

Förrvirring i skrivelsen: Man kan också läsa det hela som om det var totalt 76 hundar, allt beroende på hur man läser den sammanhängande texten som fortsätter mitt i ett stycke och spiller över till högst upp på sidan två. I stora gruppen: 9 hundar under 12 månader i stora gruppen

Min anmärkning: Här har de alltså ändrat hundantalet mot vad de skrev på raderna före denna redogörelse. Hundantalet är fel, se korrekt antal hundar i nästa tabell.

21 hundar, samtliga i gruppen var av rasen japanese chin och chihuahua enligt rapporten.

4 av valparna 2,5 månader gamla i gruppen.

Min anmärkning: Fakta är att det också fanns italiensk vinthund i stora gruppen, dessutom stämmer inte hundantalet varken med verkligheten eller deras egen tidigare räkning (se tabell nedan). Valpantalet för 11 veckors valparna var dessutom i själva verket tre.

  I stora gruppen: 16 hundar över 12 månader

Min anmärkning: Hundantalet är fel, se korrekt antal hundar i nästa tabell.

2 stora i hallen.

Min anmärkning: Övervåningen som de stora också kunde vara på har inspektörerna valt att glömma bort.

  2 stora i hallen

Min anmärkning: Övervåningen som de stora också har, har inspektörerna valt att utelämna.

 
 
TOTALT 38-76 hundar TOTALT 38 hundar TOTALT 34 hundar

 

Tabell 4: Hundarna som fanns här (inom perentes deras ålder i januari). Alla hundar kan ses på bilder nedan.
ANTAL/ÅLDER ANTAL HUNDAR ÅLDER PLACERING
13 hundar yngre än 12 månader 5 chihuahua valpar Filiberto (1 ½ vecka gammal), Ramon (1 ½ vecka gammal), Alejandra (1 ½ vecka gammal), Bernando (1 ½ vecka gammal), Alejandro (1 ½ vecka gammal) 5 under 12 månader I egen valphage i vardagsrummet
16 hundar över 12 månader 4 japanese chin valpar Emiko (3 ½ vecka gammal), Yuzu (3 ½ vecka gammal), Ume (3 ½ vecka gammal), Hisashi (3 ½ vecka gammal) 4 under 12 månader I egen valphage i vardagsrummet
  18 hundar av raserna japanese chin, chihuahua och italiensk vinthund Caramba ( 13 ½ månader), Carmencita ( 19 månader), Shunaxi ( 19 ½ månader), Leonsio (nästan 11 månader), Hebbe (6 år och 4 månader), Sakura (7 år och 9 månader), ChiChi (4 år och 9 månader), Yuppie (10 år och 10 månader), Leonardo (9 år och 10 månader), Carlos (2 ½ år), Oscar (19 ½ månader), Kenzo (3 år och 6 månader), Contente (11 år och 4 månader), Lupe (13 ½ månader), Alonzo (11 veckor), Juan (11 veckor), Santos (11 veckor), Akira (7 år och 8 månader) 4 under 12 månader och 14 över 12 månader I vardagsrum, matrum och kök
  2 stora hundar Filippa (4 ½ år), Diana (4 ½ år) 2 över 12 månader I hall och övervåning
 
29 hundar 29 hundar 29 hundar 29 hundar  

 

Inspektörerna tar i regen flera månader på sig att skriva dessa rapporter (denna gång nästan 2 månader), ändå kan de inte få ett bättre resultat än som här redogjort för. Hur kan man lita på en enda siffra från någon som kan få ihop en rapport med så här motstridiga siffror i en och samma rapport raderna efter varandra!

Vem som helst som kan räkna måste ju förstå att det är något väldigt fel här. Räkenskaperna stämmer inte! Det är ju deras egna skrivelse, deras egna ord. De verkar inte ha en aning om var de håller på med. Noll koll.

 

Säng och utrymmes hysteri

Innan säng-attackerna som nu pågått var vi utsatta för utrymmesattacker av inspektörerna. D v s att ytorna för hundantalet var för små! Detta har ALDRIG för en enda sekund varit sant på alla år sedan jag började med hundar 1976, TVÄRS OM!

Utrymmen hos mig har genom tiderna ALDRIG varit för små. Däremot TVÄRS OM! Det finns åtskilliga gamla rapporter härifrån om de stora ytor mina hundar har haft i alla tider. Ändå finns det numera MASSOR av rapporter under några få år på slutet skrivna av jbv inspektörer som anger att hundar haft det för trångt hos mig. Då har nästan alltid angetts några få hundar mer i var grupp/flock och utrymmen ofta krympts något ENORMT. Dessa rapporter som ljuger ligger öppna för alla och envar att läsa, och därmed tro på. Vem tror att inspektörer ljuger? Det är nog bara jag och många med mig som framför allt har många djur som känner till den sidan av inspektörerna och VÄL känner igen beskrivningarna utifrån hur de själva blir behandlade. De flesta orkar inte eller vill inte eller vågar inte ställa sig upp och skrika ut vad som händer, då de är rädda för alla dessa människor som kommer antingen tro på dessa lögner och som vill tro på alla dessa lögner och sprider lögnerna med vindens hastighet till alla och envar som vill lyssna.

Följder av att jag vågar tala om denna sida av att vara hunduppfödare gör att jag blir hetsad, hånad, kriminellt behandlad. Jag har fått hundar stulna. Hundstaket saboterat. Massor av försök till att skada mig och mina hundar och våran egendom, bilar m m sker hela tiden. MASSOR av lögner och slitsnack. Allt började september 1999 med mordhot mot mig...

Kan också som en passus nämna att en av inspektörerna här under de senare besöken är den som drivit frågan om utrymmen (m m). Ibland har hon försvarat sig i efterhand med de löjligaste kommentarer.

Exempel: Vid ett besök hade inspektören skrivit i föregående rapport att min hall var 2 kvadratmeter. När de så kom hit gången efter ifrågasatte jag hur de kunde skriva så. Vid det besöket hade jag en granne här dessutom som brukar gå promenader med mina hundar. Hen hörde också denna diskusion. Inspektören svamlade bara lite och svarade inte på min fråga. Men grannen tyckte detta påstående var upprörande, då det helt klart aldrig varit så. Hen har kännt till hallen (och hela huset) i massor av år, långt fler år än de som vi bott här. Hen frågar inspektören om hon skrivit så och ifrågasätter hur hon kan skriva så, till sist svarar inspektören att jag nog har byggt om hallen sedan hennes senaste besök!

Om det inte vore så allvarligt kunde man lätt göra detta som en levande fars. Det är så otroligt att man kan få bli behandlad på detta vis.

Människor som ljuger och förvränger på detta vis å ämbetets vägnar borde OMEDELBART få sluta och ALDRIG MER få jobba i possitioner där de kan skada andra på detta vis. De borde ALDRIG få jobba med människor och djur. Dessutom skulle de nog behöva psykisk behandling. Som jag ser det är det inte friska människor som beter sig så här och skadar, ljuger och drar sig för ingenting för att få sin agenda igenom som de av någon okänd anledning har bestämt sig för. Folk som gör illa oskyldiga djur för att få sin vilja igenom kan bara inte vara friska, så som jag ser det. I mitt tycke är det lägsta formen av människor som skadar oskyldiga djur som inte kan försvara sig.

 

Då de nog till sist insåg att de inte kunde krympa ett hus för att sätta dit mig för för små utrymmen så fick de till sist ge upp det spåret.

 

Denna säng-attack som de nu är inne på är väl svårare för mig att bevisa, då dessa rapporter bygger på en extremt konstig idé, att jag ska försvara mig och är skyldig till JAG kan bevisa motsatsen, till skillnad på hur svensk lag annars fungerar i samhället, d v s oskyldig till bevisad skyldig. Alltså antalet hundar jämfört med antalet sängplatser är tydligen mitt ansvar att bevisa för att bli frikänd, då jag i skrivandets stund redan är dömd för en hög med lögner.

Det verkar också som om hundsängsantalet ska bli större nu igen???????? 2015 fick jag höra att det räcker inte att alla hundar får plats att ligga ner bekvämt samtidigt i hundsängarna, utan alla skulle ha varsinn säng. Efter besöket 2015 har våra hundar ALLTID MINST en säng var och har därför bl a haft det vid inspektörernas senaste 2 besök. Ändå säger de att vi ska ha fler hundsängar? Är det två sängar per hund som gäller nu eller?

Ska alla ytor täckas av madrass där hundarna vistas inomhus? Ska hundarna inte få ha hård, slät yta? Jag har flera hundar som flera gånger om dagen VILL ligga på plant golv. Ska de inte få göra det? Ett slätt, hårt golv behövs för att t ex rulla och studsa bollar på när man leker med hundar. Ska man inte få göra det? Att alltid gå på mjukt underlag kan skada hundens leder och senor med tiden. Speciellt för hundar som växer upp på enbart mjuk yta. Ska vi skada våra hundar? När hundar kommer in blöta vid regn, snö o s v, ska alla ytor bytas 10-15 gånger om dagen så hundarna inte går i blött, för att allt ska vara mjukt för hundarna? Undrar hur många hundar som levde så som skulle få t ex kronisk svamp, det vore nog MASSOR av hundar. Vilket lidande... Ska hundarna äta på madrasser? Vilka bakterieodlingar som skulle kunna bli i madrasserna av saliv med matrester i som sjunker in i madrasser. Ska vi äga egen tvättstuga modell kemtvätt för att hålla hundar? Eller ska vi utöka så varje hund på 2 kg ska ha 10 kvadrat vardera så de får både en uppsjö av MASSOR AV OLIKA hundsängar + slätt golv.

Någonstans MÅSTE vi ha regler och bestämmelser, så t ex inte inspektörer kan HITTA PÅ EGNA REGLER och utsätta uppfödare/djurägare för TRACKASERIER.

Men igen, det finns MASSOR av människor som varit här och sett att vi år efter år har ordentligt med sängar till våra hundar och likaså har sett att hundantalet inte varit i närheten av 40-tal hundar. Massor av människor kan intyga att sedan 2015 har jag otroligt många olika sängar hela tiden som hundarna har tillgång till, trots att endast ett fåtal utnyttjas (se bilderna). Det är alltid flera outnyttjat antal sängar i mitt hem än använda sängar. Jag själv anser att regeln är överdriven, men jag lyder alla regler slaviskt, så länge jag vet att de finns.

Alla som kommer hit släpar jag runt och visar ALLA hundar, alltid. Detta för att ALLA människor ska få träffa alla hundarna, som jag är stolt över, varenda en. Dessutom för att INGEN hund ska känna sig utanför, alla ska få hälsa, då mina hundar är högst sociala!

Utöver det finns det bilder från mitt hem vecka för vecka, månad för månad, på USB minnen och CD skivor. Alla sorterade i datumordning. Dessa sträcker sig minst 20 år tillbaka i tiden. Det är bara att titta igenom dessa bilder.

Även om jag på hemsidan (www.piaskennel.com) endast väljer att ta med ett fåtal av bilderna jag fotar i bl a vårat hem, och de bilderna oftast är kraftigt skurna för att visa hundar, och inte kuddar m m, då hemsidan är för hundar, och inte för kuddar, så finns hela bilderna i mina bildarkiv för tillgång till för vem som helst. Det är bara säga till så får ni och kan starta räkna! Vilket förstås förutsätter att någon annan än inspektörerna räknar som varit hos mig, då de bevisligen inte kan varken hålla sig till sanningen, och än mindre räkna!

Som sista bevis, jag har haft MASSOR av människor strax före och strax efter inspektionen 180124 som kutat in och ut här. Vänner, valpspekulanter, valpköpare, grannar. Jag kan, om det ska behövas, ordna deras redogörelse. Ingen av dem har sett antal hundar 40 eller fler, ingen har sett för få liggplatser (tvärs om), ingen har sett att hundarna inte går ut (tvärs om). Ingen har sett att hundar gjort inne, däremot sett dem göra ute! O s v.

Då jag inte döljer hur jag blir behandlad så skriver jag om detta på min hemsida. Bl a valpspekulanter, valpköpare m fl läser detta. Kommer de sedan hit får de även läsa rapporten. Samtliga ruskar på huvudet, är upprörda och FATTAR INGENTING!

 

Återförande av mina hundar som inspektörerna släppt ut:

Poliserna plockade upp mina två stora hundar i byn och satte dem i bilen, de fick syn på dem när de kör härifrån, och kommer sedan tillbaka med dem. Det var snällt, tyckte jag då. Men i efterhand...

Dessa två hundar har panik när de ser karlar efter detta!!! En skräck som jag aldrig i hela mitt liv sett hos en enda av alla mina hundar genom åren! Man kan bara gissa vad de gjort med hundarna.

Jag lägger ner MASSOR av jobb på att rehabilitera dem, vilket inte är det lättaste med vinthundar, då de är urhundar och därför har lättare till misstro för människan än andra hundraser. När de en gång blir svikna av människor så har de svårare att komma över det än andra hundar.

Man kan bara vara tacksam att de inte släppte ut de små hundarna också...

 

Direkt efter besöket:

Direkt när de gått så gick  jag runt överallt vi hade varit och tog bilder för att dokumentera hur det var här med bl a liggplatser o s v.

Då jag automatiskt sköter mina hundar och mamman till de 5 valparna sa till mig att hon ville ut så släppte jag ut henne i stora gänget när jag gick förbi, så hon kunde gå ut och göra ifrån sig, alltså utomhus! Via hundluckorna! Valfri lucka efter eget val! Vilket hon gjorde. Under den tiden jag fotograferade så sa hon inte till att hon ville tillbaka till valparna, så på bilderna är hon därför i stora gänget.

Bilderna finns nedan, där kan man räkna sängar, man kan räkna hundar, se tasspår utomhus som täcker över 5 personers stöveltramp i snön gjorda några minuter innan då det inte snöade, och därmed visar spåren att hundarna är ute regelbundet. Man ser också på bilderna att det inte ligger en massa skit och piss inne etc. Bilder kan säga en hel del.

Medan jag tar reda på hundar som inspektörerna släppt ut, och ordnat med veterinärtid hos närmaste veterinär för de 3 friska hundarna som påstås ha andningsproblem, ordnat med skjuts till veterinären, fått hjälp med att få fram papper från internet för ny ansökan, igen, om tillstånd, som kommer att transporteras hem till mig med bil, och sedan ordnat med hjälp att sända e-post för överklaganden till jordbruksverket, fotat lite överallt i och kring huset, sedan så var mer än halva dagen borta.

Här nedan kommer bilder tagna strax efter besöket, med mobilkameran är bilderna tagna reda direkt när alla gått. Ca 1-5 minuter efter polisena varit här igen och återfört mina 2 stora hundar som släpptes ut vid besöket fortsatte jag med den andra kameran. Bilderna är tagna medan jag sprang runt med telefonen och försökte klara upp allt som dessa inspektörer ställt till med. Alltså, det fanns inte en chans att jag skulle hunnit gå och fixa till allt så det skulle se "fint" ut inför bilderna.

Man kan på bilderna se smältsnö i hallen efter inspektörer och poliser som stod där. Blänket från dessa smältpölar syns mycket tydligt på bilderna. Skulle jag har skurat eller om det skulle funnits kiss på golvet skulle det ha synts på någon av alla dessa bilder!

 

Strax före (dagarna innan) inspektörernas besök hade jag bl a tre olika familjer, vänner, som varit här och sett hur det sett ut här. Samma tre olika familjer (med flera) har också varit här strax efter (dagarna efter) deras besök. Dessa tre olika (+ fler personer och familjer) har INTE kontakt med varandra. Alla 3 olika familjerna (med flera) kan intyga att bilderna är representativa för hur det var här under deras besök. De har ALLA också bl a sett att det inte finns 40 hundar här. Att det inte är för få liggplatser, tvärs om! Att hundar INTE rastar sig inomhus. Att hundarna rastar sig utomhus. O s v.

 

Kom ihåg! Jag hade valpar, som bekant. Det var extra många som sprang ut och in här i och kring januari. Många som ville titta på och tinga hundvalpar, ibland komma och titta igen på sina tingade hundar. Ibland komma och hämta sina valpar. Alla dessa var imponerade över mina hundar och allt annat kring oss. Alla har fått se samtliga hundar. Ingen har gått härifrån utan att träffa alla i vårt stora gäng och sett MINST hela nedervåningen (som var där som inspektionen skedde 180124), ibland har dessa alla besökare fått se mer av huset också.

Då jag på inget vis försöker dölja vad som pågår mot mig, så skriver jag om inspektionerna på vår hemsida och om kritiken och lögnerna mot oss från inspektörerna. Mina vänner och även valpköparna läsar detta och är väl medveten om situationen. De får läsa rapporten från inspektionen själva, om de vill.

Om jag bara kunde återge alla upprörda röster! Den ena är mer förskräckt än den andra. Alla kommentarer... INGEN stämmer in i EN ENDA NEGATIV SAK som inspektörerna skriver! TVÄRS OM!

 

Allt som finns "under midjan" i mitt hem är sådant som är för hundarna. Många olika typer av överflödiga ögonfägringar till hundar som hundar inte har någon glädje av kan skada hundar och jag vill göra allt jag kan för att SKYDDA MINA HUNDAR MOT LIDANDE!!!

Kom ihåg, jag har begränsat dagens bilder till de områden/utrymmen som inspektörerna tittade på idag. För ovanlighetens skulle ville de inte gå överallt (det är första gången på massor av år), t o m där hundar inte vistas, vilket är det normala. Jag gissar på att det beror på att de nyss varit här, och då gick de runt överallt.

 

HAGAR FÖR VALPKULLAR 180124
Hage med 5 chihuahuavalpar och deras mamma i vid besöket.

Enligt inspektörerna är detta en valplåda. De har en hel valphage, mamman och hennes 5 valpar är INTE i en valplåda. En valplåda är en låda för valpar. Kan denna hage förväxlas med en låda? Inspektionsrapporten ljuger, igen.

En liggplats där man ser valparna. En liggplats (biabädd med filt kring och sedan fäll uppepå) och en liggplats framför valpsängen (en huvudkudde med en fäll uppepå). Sedan finns det en hel soffa (till höger i bild) att ligga i för mamman. Sedan är det snurrstolen på hjul. Sedan finns stolen till vänster i bild, och sedan en liten rund cerisfärgad liggplats under elementet. För tillfället hade jag vikt tvätt som jag ännu inte lagt i garderoberna, där är ytterligare två liggplatser till hundmamman när jag inte vikit tvätt. Det är mjuka hängmattor för hundar.

Jag har blivit informerad av sedan tidigare att en hel soffa, som denna med måtten 60*190 cm i sitsen räknar som en liggplats, t o m om man har så små hundar som 2 kg/styck.

Mellan valpsängen och stolen står en blå vattenskål, denna skål finns inte, enligt inspektörernas senaste rapport.

5 valpar var det i denna hage, de var i en ålder (1 ½ vecka gamla) så de inte kom speciellt långt, d v s de fanns där.

Hage med 4 japanese valpar.

Enligt senaste rapporten är detta 4 valpar och en mamma i en valplåda! De är i en valphage, och det är 4 valpar. Ingen mamma. Man ser tydligt så mycket av hagen så det finns ingen möjlighet för mamman att vara i denna hage och inte synas på denna bild. Att förväxla denna valphage med en box är ju helt enkelt inte möjligt. Ingen kan missta sig. Hundvalparna bor inte i en låda!

Rapporten ljuger, igen.

Den lilla fåtöljen som är klädd med filt med hjärtan på är en liggplats. Denna fåtölj kom valparna redan upp i, då de var 3 ½ veckor gamla vid tillfället. Där valparna ligger just här på bilden är på en bädd med blå filt ovanpå är det "modell Bia-bädd" under. Framför den i grått är det en huvudkudde täckt av ett örngott, alltså ytterligare en säng. Sedan finns det en hängmatta där också, men valparna är för små för att komma upp där, så de har inte valparna tillgång till ännu, då de är för små här.

I denna hage finns en vattenskål till höger, men den syns tyvärr inte på bilden då den står bakom bruna skivan. Endasst en bit av en matskål syns skymta bakom bruna skivan. Mellan den matkoppen med blöt mat och skivan står vattenskålen. Denna skål valde inspektörerna igen att inte se vid sin inspektion och därmed ignorera i sin rapport.

Jag ser på bilden 4 japanese valpar, som sig borde.

Enligt inspektörernas rapport var mamman där vid deras besök, men som man tydligt ser, det var hon inte!

Lägg också märke till alla leksaker som vi har startat med till denna kull, då de är gamla nog att börja leka, till skillnad från kullen som är 1 ½ vecka, se ovan.

Kom ihåg! Denna vinter hade vi 3 kullar valpar. Valpfördelningen i kullarna var 4+4+5. Riskgenomsnitt på antal valpar per kull är för chihuahua och japanese ca 2 ½ valp per kull.

Så stora kullar, trots att jag inte avlar på orastypiskt gigantiskt stora tikar för sin ras, är inte möjlig att uppnå, utan superbra skötsel, fysiskt och psykiskt.

Dessa kullstorlekar är inte onormala här under hela Pia´s kennels tid som uppfödning, vilket är dokumenterat, bl a i SKK´s hundregister, som är öppet för alla i hela världen att se på internet.

 

Inspektion 180124 bilder ute
Jag kommer innifrån med kameran och börjar dokumentera.

Några timmar innan inspektörerna kom var jag ute på gården med hundarna och då snöade det. Hundarna gick in när jag gick in. Sedan hade de härjat av sig så när jag la mig så la de sig. Vi sov. Sedan kom inspektörerna... Plötsligt var de bara inne i vårt hus och väckte mig och hundarna!

Trots detta finns det klart MASSOR av spår av hundarna på bilderna, trots den korta stunden som förflutet efter inspektörna gick och efter snöandet.

Detta är strax utanför ytterdörren uppe på altanen. Strax innan har 4 besökare + jag själv gått på denna stig mot vägen (och jag tillbaka igen). På den korta stunden har mina små hundar och 2 stora hundar sprungit runt i spåret så avtrycken av våra skor är utsuddade. Man ser också att en hund har bajsar ute.

Enligt rapporten fanns det knappt några spår ute av hundar.

Gröngrinden som sticker upp i snön till vänster i bild vetter ner till stora inhägnaden. Till höger om gröngrinden går hundarna denna årstid när det är så här pass mycket snön upp och ner på antalen på snön. Hundarna går in och ut till denna hage via sidodörren om hörnet av huset som har hundlucka. Jag går också via den dörren nu när det är så mycket snö, när jag ska ut till trädgården på baksidan av huset.

P g a all snö i år så kan alla hundarna springa obehindrat upp och ner på altanen uppepå snön.

Här är igen uppe på altanen, fast närmare grinden mot framsidan. Man ser igen att en hund gjort sina behov här, d v s utomhus. Man ser också en mycket liten bit av grinden till framsidan, som här är stängd. Den hade inspektörerna lämnat öppen när de kom hit.

Till vänster i bild, lång ner, kommer "stigen" från gården upp på altanen.

Här ser man en bild jag tagit från altanen ner mot trädgården. Man ser flera gångar/stigar som leder till under granarna. Ett populärt område på gården, både sommar som vinter.

Under granarna har hundarna dessutom eget grävområde!

Tittar man i spåren kan man se att det är ingen enstaka hund som gått här, utan många hundar, trots nysnön som ligger i ett rejält lager på backen efter nattens snöande.

Däremot hade inte inspektörerna gått ner här och mot baksidan där större delen av denna inhägnad finns. De inspekterade aldrig där.

Högen i snön högt upp i vänster hörn är en vit vinbärsbuske, bakom den fortsätter hundstigen som leder till hela baksidan och hundluckan in till hall och vardagsrum. Inte ett enda fotsteg fanns i denna stig denna morgon. Däremot alla hundspår efter hundar som, som sagt, kommer ut på gården om hörnet.

Från granarna högst upp i bild finns det också stigar i snön som leder upp mot  östra delen av baksidan av inhägnaden.

Denna inhägnad är alltså många gånger större än det som syns på bilderna som jag tog denna dag (eftersom inga inspektörer gick där denna dag).

Bilderna som är tagna idag är tagna från de ytor som inspektörerna inspekterade samma dag, d v s 180124.

Man kan i nysnön se nedsänkningar efter några av de stigar som hundarna har haft under denna vintern, de trampades upp senare under denna dag igen, liksom de varit upptrampade dagen innan.

Stigens förlängning längst ner i bild går direkt upp på altanen.

Här ser man grinden mot framsidan som inspektörerna lämnade öppen när de kom hit idag.

P g a ihållande snöande från mitt i natten till morgonen är det mycket snö, jag har ännu inte hunnit skotta allt då jag haft huset invaderat av inspektörer.

Klockan ca 2-3 på natten skottade jag så "stigarna" från ytterdörren till grinden vid vägen var framkomliga och dörrar och grindar lätta att öppna ordentligt.

Glöm inte att lägga märke till alla tasspår i snön som täcker 4 personers fotspår + mina t o r. Totalt 12 fötters spår är alltså UNDER dessa tasspår. Det MÅSTE ju visa att det är större delen av hundarna som varit ute på denna korta stund.

Tasspåren är från både när inspektörerna gick härifrån och ännu mer från när inspektörerna gått härifrån.

Jag själv är på väg ut till vägen och ta emot mina stora hundar som poliserna kom med när jag tog dessa "snö"bilder.

Här ser man en av stigarna som kommer från hundluckan i köksväggen. Man ser tasspår i nysnön. Det är dessutom en bajs som ligger men det har rullat över en snöklump som delvis döljer avföringen.

Enligt inspektörerna idag så gjorde alla hundarna alla behov inne och kunde inte gå ute p g a mycket snö. Dessutom har de MAGE att skriva att JAG SAGT SÅ! Det är ren LÖGN!!!

Här ser man hundar som sitter på trappen utanför hundluckan mot köket. Man ser också stigen som var med på föregående bild och flera stigar som leder bort ifrån luckan. Nedanför trappen står det ett bord som jag valde att lämna kvar i vinter, så hundarna kommer direkt ner från trappen till under bordet, som då är ganska snöfritt, och ger hundarna möjligheter att gå åt alla håll därifrån. Man kan se att hundarna utnyttjat det.

En stig går till vänster från bordet/hundlockan. Därifrån fortsätter stigen till under släpkärran och därifrån ut på stigen som leder från altangrinden till grinden vid vägen.

På denna bild ser man ca 1/4-del av framsidans inhägnad. Större delen av denna hage är inte med på bild, då de ytorna inte inspekterades av inspektörerna denna dag.

På bilden syns Caramba.

Detta är stigen som leder från altanen till vägen. Här gick alltså nyss 5 personer ut och en person, jag själv, tillbaka. Dessa spår syns inte längre p g a alla tasspås som täcker fotspåren. Vid tillfället var det inget snöande. Det hade upphört innan inspektionen. Mitt på stigen syns kiss. Längre bort i bild, närmare yttergrinden, ligger det bajs. Alltså har hundarna gjort behov utomhus.
Här är man på samma stig som bilden ovan, fast lite närmare grinden mot vägen.

Pinnen som står upp ur snön till höger är en av skyfflarna som jag använde några timmar tidigare när jag skottade snö. Det hade kommit ner mer än 1 dm, troligen närmare 2 dm, efter jag skottade på natten.

Man ser igen här massor av tasspår, jag ser också kiss i snön efter hundarna som enligt inspektörerna gjorde sina behov inne och inte gick ut p g a all snö, som de skrev, trots att det inte är sant.

Till höger i bild är den delen av hagen som är framför huset och mot vägen. Snöhögen till vänster i bild är en översnöad bil! Snön sträcker sig en bra bit över 2 meter upp i luften på denna långa combibil under snöhögen. På andra sidan av den bilen/snöhögen är ytterligare halva hagen som vätter mot framsidan, på halva den sidan gjordes aldrig någon inspektion denna dag.

Längst upp i bild bakom spadskaftet finns en pressenning, den ligger över släpkärran. Under den går hundarna och kommer ut under den nära staketet mot vägen. Om man tittar till höger om grinden på bilden så ser man var stigen kommer ut igen.

Att hela tiden visa hur mycket hundarna har att röra sig på och att det finns många spår av dem är förnedrande. Hur många har så här stora ytor till sina hundar? Extremt få hunduppfödare! Hur många har flera hundluckor till flera gårdar för hundarna att gå ut i? Extremt få hunduppfödare! Trots ett EXTREM-ÅR med mycket snö så har dessa hundar MYCKET mer än minimimått att röra sig på!

Kan hundarna ha det bättre?

Här är vi framme vid grinden mot vägen. Här ser man också en stig i snön som fortsätter på insidan av staketet mot både höger och vänster.

Man ser i snön att här är också fullt i tasspår ovanpå stövertrampet från 10 fötter strax innan (jag vände där och gick in igen).

Kisspår i snön, alltså kissar hundar ute.
Här ser man stigen som fortsätter från grinden ner till hörnan av inhägnaden på framsidan. Spaden som står närmast i bild har jag nyss använt här för att kunna öppna grinden och ta in hundarna som inspektörerna släppte ut.

Inspektörerna själva hoppade/klättrade över grinden (som var låst med hänglås) när de kom och när de gick.

De valde att inte ringa på ringklockan till vänster om grinden, i grindstolpen. De valde heller inte att ringa i telefonen för att bli insläppta, som normalt folk.

Det är väl en strategi för att ertappa mig med något felaktigt, antar jag.

Om jag hade haft några sekunder på mig tycks inspektörer tro att jag gjort om allt kring mina hundar som de tror är olagligt till lagligt. De har verkeligen en övertro på vad några sekunder kan göra med tanke på alla fel som de tror/vill ge sken av ska finnas här.

Här ser man fortsättningen på stigen från bilden ovan, stigen går parallellt med allmänna vägen fast på insidan av staketet.

I hörnan på gården har de som en tunnel under snön, där häcken böjts sig över stigen och som har bildat som ett tak över stigen under.

Precis efter björkarna ser man att snön har rasat, där hade de stora hoppat över och stuckit denna dag p g a att de blev utsläppta på framsidan utan min övervakning. Och detta av inspektörerna denna dag som är tillsatta att se till att djur mår bra!?

Jag försökte få med på bilden tasspår så det ska framgå att hundarna springer i denna stig också, parallellt med vägen. Men tyvärr, jag lyckades inte få med tydliga tasspår, men man ser ändå att det är en nersänkning i stigen där hundarna springer och att den inte är slät på ytan av pudersnö.
Här ser man halva framsidan sedd från grinden vid vägen.

Man ser här bl a en hund som är nere på framsidan och går i en av stigarna på framsidan.

Flera hundar är egentligen ute, men de syns inte då stigarna är så djupa på sina ställen. Det kan man se på flera av de andra bilderna där jag fotar i spårets längd.

På bilden syns Carmencita och Shunaxi.

Tittar man noga så ser man ett det är flera hundar "mitt i" hundluckan på väg ut. Tittar man noga ser man hur yttre luckan ligger på ena hundens rygg.

På bilden syns Carmencita och Shunaxi (med luckan på ryggen).

Fler hundar finns nere i stigen som på sina ställen är så djup att man inte ser de mindre hundarna.

Här ser man igen hunden som är på väg ut ur hundluckan. Man ser också öronen på en hund som är nere på backen/snön.

På bilden syns Shunaxi.

Här ser man ytterligare en hund som är ute och går på stigen.

Kom ihåg att detta är nysnö efter att det precis slutat snöa, fler gånger/stigar blir upptrampade kors och tvärs på gårdsplanen vartefter det inte snöar.

Om man tittar strax bakom gröna handtaget till spaden i snön så ser man grinden som inspektörerna lämnade öppen när de gick in till oss idag och därmed släppte de ut de stora hundarna som kunde sticka. Grinden var knutet med dubbelknut på ett tjockt och kraftigt "rep". Repet låg kastat på backen när jag kom ut och de två stora hundarna var borta.

På bilden ser man minst en hund.

Fler hundar är på väg genom hundluckan på denna bild. Man ser också flera stigar som hundarna och jag trampat upp.

På bilden syns Shunaxi som är på väg in.

Fler bilder på ytterligare hundar på väg in och ut genom luckan.

På insidan av denna hundlucka hänger en rosa filt, förutom denna gröna kanvas på utsidan av hålet i väggen.

Även baksidan har en ytterligare (mycket större) yta som hundarna går på.

På bilden syns Carmencita som går in.

Vi pratar om efter en extremvinter med snö! Jag är övertygad om att det tagit ett par timmar även på andra ställen för hundarna att kunna rör sig över HELA gårdsplanerna igen. Fast sedan är det ju få hundar som har så stora ytor som mina hundar har!!!

Som exempel, det vita räcket som man ser på altanen (till vänster om huset), nederdelen av räcket syns inte ens. Golvet är ytterligare en bit längre ner under räcket (här gömt i snön). Från marken framför altanen till golvet i altanen är det mer än 1 meter högt.

Så är vi tillbaka uppe på altanen igen när jag är på väg in igen. Hör ser man tydligt hur hundarna springer uppepå snön obenindrat. T o m de stora hundarna.
Här ligger ytterligare en bajs som sjunkit ner en bit i snön. Detta på hundar som gör alla sina behov inne och inte kan gå ut, enligt inspektörerna.
Pink i snön.

Stig ner på gården till under granarna.

Från jag gick ut och tog bilderna och kom tillbaka mot ytterdörren igen så hade en hund till varit och bajsat där.

Kom ihåg att dessa bilder enbart visar ca 1/10-del av gården där hundarna springer fritt dagligen. Bilderna som jag tagit idag är tagna där inspektörerna gick.

Även inspektörerna gick alltså INTE ut på baksidan, för att bara nämna ett exempel. Hundarna som går ut på baksidan kommer via vardagsrummet och ut där inspektörerna inte tittat denna dag, där är dessutom största delen av gården som hundarna har tillgång till. När de kommer ut så går de igenom det området som inte syns från där inspektörerna gick, sedan kommer hundarna upp på bron. Vem som helst förstår nog att det var en del bajs och kiss även där vid detta tillfälle.

 

Inspektion 180124 bilder kök
Här ser man en bit av köket och in till hallen och en bit av trappen till övervåningen.

Till vänster ser man en snurrstol som hundarna brukar ligga i, alltså en liggplats.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden ses Leoncio och Caramba (som är på språng upp i stolen).

Här ser man en lila hundsäng som två hundar ligger i. I den finns det först en madrass med en filt kring och sedan en stor kudde ovanpå det.

Sedan ser man en lila "burk" bredvid den. I den har hundarna en koja att ligga i, däri finns en kudde för dem att ligga på som täcker hela botten. Ovanpå "burken" finns det ytterligare en "bia-bädd liknande" säng med en filt omkring och en kudde ovanpå. Framför burken finns det en ministol som har två lager mjuka madrasser i sitsen. Båda består av madrass som är lagt i örngott. Här på enkom denna bild i denna del av köket hittar man alltså 4 sängar till hundarna.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Lägg också märke till vattenskålen i övre vänstra hörnet på bilden. Den vattenskålen finns inte, enligt inspektörerna.

Lägg också märke till att minst två hundsängar är outnyttjade, och att det ligger två hundar i en hundsäng av fri vilja och utan att trängas på minsta vis.

Det finns också trappstegsliknande etapper mellan liggplatserna så ALLA hundar i gruppen kan komma upp t o m till den högsta liggplatsen!!! Det är alltså i den vrån tillgång till 4 liggplatser som 11 veckors valpar kommer i.

På bilden finns Hebbe och Sakura liggandes i sängen bredvid varandra, trots att det är flera sängplatser bredvid, tomma. Sedan är Carmencita, sedan syns ChiChi gåendes (med munnen klart stängd) och Caramba.

Här är en annan sida av köket. Tittar man noga ser man en fodertunna med en kudde uppepå framför fågelvoljären, det är en liggplats för hundar. Man ser också en blå stol med kudde i sätet, också en liggplats för hundar. Sedan ser man en barnstol som är ikullagd. Där ligger en hund på en kudde på bordsdelen. I själva sätet på den något lägre nivån finns ytterligare en liggplats med en kudde i. Man kan se skuggan genom plasten i sätesdelen på hur tjock den kudden är. Alltså ytterligare 4 liggplatser i denna del av köket.

Den lägre liggplatsen som är en barnstol har öppet för benen för barn i sätet, där går valpar upp och har därmed tillgång till båda dessa liggplatser!

Lägg märke till att 3 sängar inte innehåller hundar för tillfället, utan endast en.

Mellan element och fodertunna är det en rosa filt som hänger för hålet som är öppet till framsidan av tomten, där de har fritt tillträde. Den hundluckan fanns det ännu inte möjlighet att stänga, så hundarna hade då fri passage där, dag som natt.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På denna bild syns gamla "gubben" Yuppie uppe i en hundsäng.

Här kan man se längst upp i bild är två hammockar på elementet. Alltså ytterligare två liggplatser i köket.

Bakom fodertunnan hänger en rosa filt framför hundluckan som går ut till framsidan.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Minst 4 sängar är tomma på bilden, en går inte att se om det ligger någon i, en är nyttjad.

Yuppie syns här igen, liggande på samma ställe som bilen innan, dessutom syns gamlingen Leonardo gående längst ner i bilden.

Skulle jag ha haft nyskurat här skulle det synas blött på golvet, så som det gör i hallen efter inspektörer med anhang drog in snö som smälte. När det vattnet syns tydligt i hallen, skulle det vara lika synligt på köksgolvet på någon av alla bilder...

Lägg också märke till alla ben som hundarna har, även en röd aktiveringskula syns på denna bild. Hundarna har mycket att tugga på och leka med här hos oss.

Här ser man en skärva av matrummet till höger i bild.

Man ser också den mindre liggplatsen i den ikullagda barnstolen som hundarna har att ligga i.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På denna bild ligger nu Carlos. Bakom honom syns öronen på Oscar. Ytterligare en säng bredvid är tom...

Sängen i lägre nivå går det utmärkt för valpar att gå upp i, då den är öppen mot undersidan av liggplatsen. Därmed kommer valpar också upp i den högre sängen här. Här är alltså två liggplatser som valparna hade tillgång till.

Här ser man ett gäng hundsängar igen i köket från en annan vinkel bara. Så ser man en hund som är på väg in i burken för att lägga sig.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Här är Carmencita, denna gång på väg in i hundkojan.

Vi ser också tre hundsängar som vid tillfället är outnyttjade.

Samtliga dessa hundsänger har alla hundar tillgång till, d v s även de minsta valparna som är ute i stora gruppen når alla dessa sängar.

Här ser man två hundsängar från ytterligare en annan vinkel och in i matrummet.

En av sängarna är tom, medan två hundar väljer att dela den andra sängen.

Lägg märke till hur den nedre sängen är öppen mot golvet å en låg nivå. Där går valpar upp och har därmed tillgång till båda dessa sängar.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Se frånvaron av avföring på bilderna här.

På denna bild syns ChiChi (igen, lägg märke till att han andas med munnen stängd, det gör inte hundar med andningsproblem), Oscar, Carlos, Kenzo, gamla tanten Contente, Leonsio, Shunaxi, och baken på Lupe, dessutom fötterna av Leonardo.

Lägg märke till stora voljären för zebrafinkar till vänster. Även de har rent + OTROLIGT stort för 12 jättesmå fåglar. Denna voljär är 180*110*80 cm.

Så ser man igen köket och in i matrummet.

En stol med mjuk dyna för hundarna är tom. Inte i brist på hundar, utan för att ingen väljer att ligga där just nu.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Här är det igen samma hundar som alla varit med på tidigare bilder också: Kenzo, Caramba, Leonardo, Lupe, Shunaxi, Hebbe.

Lägg märke till hur Hebbe (längst ner till höger, med en suddig linsfläck från kameralinsen över höger öra) har munnen stängd på bilden. Det var Hebbe som var den hund som inspektörerna började gnälla om andningen! Detta trots att det fanns en hund i gänget som hade en svag andningsavvikelse (men ändå frisk), som jag försökte visa inspektörerna. Det hela slutade med att jag fick ta tre friska hundar till veterinären!

Här ser man igen de två elementhammockarna och fodertunnan med sin kudde, alltså samma tre liggplatser som synts på tidigare bilder också här ovan. De är i avsaknad av hund för tillfället.

Bakom rosa filten, mellan fodertunnan och elementet, är hundluckan ut till framsidan. Den är inte stängningsbar ännu, den funktionen har jag gjort klart senare. Alltså är den öppen för hundarna att gå fritt ut och in när det passar dem, dygnet runt.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här. Var är all avföring och urin????? Det som däremot finns på golvet är hundleksaker och ben för hundarna.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Ingen hund ligger i denna för tillfället outnyttjade liggplatsen.

Svansen på Yuppie till höger.

Man måste förstå att denna enorma urinering och all avföring som hundarna påstods ha gjort inne vid "besöket" (fast jag hellre vill beskriva detta "besök" för våldtäkt på vårt hem och vår familj) skulle synas på något ställa i alla fall, om det fanns någon sanning i det!

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Här syns liggande Oscar, Contente (som spanar på fåglar), ChiChi.

Två hundar i en hundsäng, ingen i den lägre sängen på denna bild. Den lägre sängen kommer även de minsta små valparna upp i via öppningarna som leder till under större sängen.

Lägg märke till att ChiChi som påstås ha andningsproblem inte flåsar med öppen mun, trots att stämningen under lång tid varit VÄLDIGT upphetsad, rent stressig, i vårt hem p g a denna hemska "inspektion" som vi nyss varit utsatta för. En hund med andningsproblem skulle flåsat med öppen mun väl synligt på bild i princip så fort den rör sig och framför allt efter att ha utsatts för minsta lilla stress.

En påpekan som egentligen är överflödig då jag har kostat på veterinärintyg för att bevisa detta. Men samtidigt måste man förstå hur godtyckligt inspektörernas anklagelser om andningsproblem är. Finns ingen indikation i verkligheten på detta, som alla kan se på bilderna.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Minst två sängar är outnyttjade på denna bild.

Alla 4 sängarna väl åtkomliga för små valpar.

På bilden syns, igen, Lupe och Caramba.

Om någon är i "burken" vet man inte utifrån dessa bilder, då vi inte har röntgenkamera. Vad som eventuellt finns eller inte finns där får vi gissa oss till. Här skriver jag bara vad vi ser och inga gissningar.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Alla hundar på dessa olika bilder, och alla hundar jag har och har haft under senaste 10-15 åren på "mina" raser finns med på hemsidan (www.piaskennel.com), för hela världen att se, alltså även för er. Det gäller ALLA hundarna, också t ex valpar födda här som flyttat. Hundar som varit här för parningar. Hundar som inte går på denna jord längre. Hundar som finns här nu. ALLA VÅRA HUNDAR!

De är enkelt uppspaltade rasvis på hemsidan under olika "knappar", avelshanar, avelstikar, ungdomar och tidigare avelshundar. Väldigt lätt att hitta för vem som helst.

 

Inspektion 180124 bilder matrum
Här ser man en stol med en kudde som hundarna ibland brukar ligga på. Tom för tillfället...

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På en enda bild borde man åtminstone se en liten pöl eller en liten hög avföring om det hade funnits sanning i inspektörernas "rapport" härifrån.

Jag vill inte gärna ta till ordet rapport då det var en beskrivning av lögner, en rapport ska ju innehålla fakta. Inte ens hundantalen stämmer i den skrivelsen, som så många tidigare.

Under bordet ligger en aktivitetsboll. Aktivitetsboll är en boll som man fyller med hundgodisar så får de jaga runt med bollen för att få ut godisarna från ett litet hål, som finns i bollen.

Här är två emelementhammockarna till hundarna. Tomma för tillfället.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Svansen på ChiChi.

Se hur samma hundar återkommer om och om igen. OM jag hade haft så många hundar som ett 40-tal denna dag, var är de!?

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden syns Contente och Lupe.

Det är leksaker överallt för hundarna. Här är en aktivitetsbill vid dörren. En avlång gummiboll som studsar åt alla håll under fåtöljer. Längre bak under fåtöljen ligger ett tuggben i form av en torkad hov!

Här ser man från matrummet in till vardagsrummet.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden syns Kenzo och Contente.

Här ser man de två emelementhammockarna igen som hundarna kan ligga i, när de vill. För tillfället är de dock tomma.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden syns ChiChi, med munnen stängd.

Ytterligare en liggplats. Speciellt två av hundarna bara ÄLSKAR denna upphöjda plats att ligga och spana ut över kök och vardagsrum innifrån matrum, och på det viset ha koll på nästan alla hundarna som är inne i huset för tillfället på en gång utan att behöva ha ungdommar kring sig hela tiden. Denna säng är extra hög för att möjliggöra den avskildhet det erbjuder framför allt en av de gamla hundarna (Contente) som numera på ålderns höst känner behov av att få vara ifrån ibland. Hon delar den med nöje med en annan äldre hund, en riktig gentleman (Yuppie-pojken). Men för tillfället är de tomma.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Här är ytterligare två liggplatser till hundar. Det ena är en kudde som ligger uppepå den stoppade stolssitsen. Det andra är skumgummi i den "kudden" som ligger på en träsits i stolen. Alltså ytterligare två mjuka liggplatser till hundarna.

Hur mjuka och fina de än är så är de tomma för tillfället.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

En bit av ChiChi´s huvudsvål sticker upp på bilden.

Ytterligare en mjuk liggplats på ytterligare en stol. tom för tillfället.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Jag jobbar aktivt varje dag, hela tiden, med att få mina hundar så bra som möjligt. Strax före detta besök hade de små tagit utrymmet under lilla fågelvojlären (på bilden) som toalett. Därför hade jag snabbt hägnat för där där tillfälligt för att vänja av dem med att gå dit och göra sina behov.

Så skulle nog ingen göra som inte bryr sig om ifall hundarna gör inne hela tiden...

Igen samma liggplats i matrummet, som redan varit med på bild längre upp på denna sida. Tom för tillfället.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Blå mappen på borden innehöll ChiChi´s papper där jag fick visa att han REDAN hade varit hos veterinär före detta p g a andningen. Inspektörerna tog en bild av det pappret också, så de VISSTE att hunden redan var undersökt av veterinär. ÄNDÅ blev jag ålagt att åka med honom och 2 hundar till och kolla andningen. Detta visar igen på dessa inspektörers illvilja. De är ute efter att ställa till besvär, inte se till att djur mår bra.

Trots att beviset redan fanns på att hunden var frisk så skulle jag iväg med honom också, vilket jag snällt gjorde. Nu finns det två undersökningar som visar det samma som inspektörerna har...

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Lägg märke till hur dessa två hundar är tomma för tillfället. De flesta hundsängar är alltid tomma, även när alla hundar sover. Så var det inte före inspektionen 2015, då var det färre tomma och fler nyttjade när alla hundar sov. Kanske en på tre tomma när alla sov samtidigt.

I mitt tycke är jakten på antal hundsängar löjlig, då detta stora antal hundsängar inte gör hundarna lyckigare eller friskare. I mitt tycke är inspektörerna enbart ute efter att hitta på något som jag har svårt att bevisa för att "sätta dit" mig. De är på ingen vis för att mina hundar ska ha det bättre, vilket borde vara inspektörernas arbete, som jag ser det.

Deras personliga vendetta mot mig borde de bli ålagda att sluta med, som jag ser det.

Ytterligare två tomma hundsängar, igen.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Under värmelampan på bilden ligger det normalt en kudde, men jag hade inte lagt tillbaka en efter att jag hade bäddat rent där lite tidigare samma dag. Jag la tillbaka en kudde där efter fotograferingen, då jag ville det skulle se lika ut på bilderna som det gjorde när inspektionen pågick.

En hundsäng, tom igen.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Lägg märke till att det är avspärrat under lilla fågelvoljären. Allt för att hundvalparna hade fått för sig att ha toalett där. Jag brukar då spärra av ett tag där hundvalpar tar sig toalett-ytor, till hundarna har glömt att gå dit och göra ifrån sig. Detta var just under en sådan period.

Lägg också märke till min vana att ha stora ytor till djuren, i lilla fågelvoljären (100*100*60 cm) bodde denna dag 3 zebrafinkar. Mycket yta till pyttesmå fåglar. Lägg också märke till att det är rent hos dem också.

Ytterligare två hundsängar, tomma igen.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Man ska komma ihåg att dessa inspektioner alltid sker oanmälda. Det finns inte en chans att ställa iordning något inför besöket, i alla fall inte hos mig. Jag hör ofta att folk med få hundar avtalas ibland tid för inspektioner, så de kan iordningställa inför besöket, om de vill. Detta visar alltså hur det ser ut här, vare sig det är inspektörer här eller inte, då jag aldrig någonsin har vetat när de dyker upp.

Denna gång t ex hade de nyss varit här, skulle jag då kunna gissat mig till att de snart skulle stå på gården igen?

En hundsäng, tom igen.

Jag har också MASSOR av bilder där det ligger hundar i dessa hundsängar vid olika tillfällen. Man kan också se fullt med hundhår på kudden denna dag, det skulle knappast finnas där om sängen inte användes av hundar.

Däremot är det sällan som mer än ett få antal hundsängar används samtidigt, huvuddelen står tomma. Olika vid olika tillfällen. Framför allt vissa är mer använda beroende på dagens placering. Utan tvekan är vissa ställen mer intressanta att ligga på än andra.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

 

Inspektion 180124 bilder vardagsrum och hall
Här ser man från vardagsrummet in mot matrummet.

Till höger i bild ser man en tom liggplats. Denna liggplats är hundarnas pool för simning om vintern. Tittar man noga ser man flygvästar o d inne i "burken". Denna är extra kul att låta hundar simma i, då man kan se hundens benrörelser genom plasten medan den simmar.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden igen: ChiChi (med munnen stängd), Lupe, Oscar, Leonardo, Shunaxi, Carmencita (baken nere i bild), Caramba svansen på Leonsio längst ner till höger.

Till höger om simburken är en spegel hund valphöjd, som valpar har mycket roligt med!

Bakom sim"burken" skymtar man en hundsäng på golvet (bakom ändan på gamla gubben Leonardo), och bredvid den en upphöjd säng till hundarna också, där lilla Oscar är på väg att lägga sig ner på bilden, en säng där Carmencita står i på bilden. Alltså den hörnan hade denna gång 4 hundsängar. Mist en av dem är ountnyttjad. 3 av sängarna är mycket lätt åtkomliga för valpar.

Det är faktiskt viktigt att de äldre hundarna ska kunna hoppa undan på sängar som de små inte har tillgång till, för att ha en chans att få lugn och ro, när de så behöver. Annars kan vissa äldre hundar bli så irriterade med tiden så de t o m kan bli sura på valpar. Så SKA DET INTE VARA! Dessa bäddar utan tillgång för de små är ett MÅSTE för en bra hundhållning, som jag ser det. Jag kommer inte sluta att ha bäddar som enbart äldre hundar kommer åt, då jag vill att mina hundar ska leva i harmoni. Om det däremot blir förbjudet att ha sådana sängar i framtiden så får jag lösa den biten då för att skydda mina hundar.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Sim"burken" är vinterhalvårets simbasäng till hundarna. I burken ser man bl a flytvästar som används vid sim-träning. En aktivitet som många av mina små hundar älskar.

På bilden syns Oscar, Carmencita, Alonzo, Juan, Contente, Santos, Leonardo, Shunaxi, Leonsio, Akira (=ljusa "pälstussen" längst ner till höger i bild).

Lägg märke till alla leksaker! Hundarna har mycket skoj att leka med här. De bär runt med sina leksaker när de har lekt färdigt, då placerar de leksakerna i regel nära eller i sängarna eller där de sover.

Vardagsrummet mot hallen. Man ser bredvid dörröppningen till hallen hundluckan ut till baksidan av tomten. Man ser också att den är i öppet läge så hundarna kan gå ut närhelst som det passar dem.

Bredvid dörröppningen till hallen finns det ytterligare en för stunden outnyttjad liggplats för hundarna.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden syns Caramba, Kenzo, Akira och Shunaxi.

Under byrån har jag för dagen spärrat av då de minsta valparna hade fått för sig att ha toalett under byrån. Allt för att träna valparna med rumsrenhet, varför ska jag anstränga mig med sådant om alla hundar kissar och bajsar inne?

Bilden är tagen på hallen från vardagsrummet. Till vänster längst ner är hundluckan från hallen till baksidan. Sedan är trappen upp till övervåningen. På höger sida är det grinden till köket.

Man ser facken/fickorna som hänger på grinden till vardagsrummet. Efter där kommer trappen upp till övervåningen. Efter det ser man grinden som står ordentligt öppen. Så öppen stog grinden också när inspektörerna kom denna dag. Bakom grinden är det en yta där alla 4 stod och trampade när jag fått in dessa människor från dörröppningen, då ser jag ena inspektören trycker sig förbi alla, inklucive mig som då tagit mig fram för att få ytterdörren stängd. Jag tittar på rörelsen mellan benen på alla som stod där och såg hur kvinnan pressade grinden till stängt läge och riktigt tryckte till grinden i stängt läge. Direkt när jag kom upp ifrån dörröppningen och mitt snö-ösande så trängde jag mig igenom människorna och öppnade grinden på vägen förbi. Jag var tvungen att springa ikapp inspektören som redan klivit in i vardagsrummet vid det här laget. Av erfaranhet vill jag vara med då jag vet hur de far fram utan hänsyn till hundarna så jag fick chans skydda mina hundar så gott det går från dessa regelvidriga inspektörer.

Under grinden med fickorna hängade på ser man en liten öppen, lila lucka. Det är utgången till gården för de stora hundarna.

I hallen ligger de två stora och sover efter att ha varit på vift i byn.

Rakt fram på bilden ganska i mitten ser man hundarnas springband som används så gott som dagligen på vintern här.

Bakom grinden är det toalett och ytterdörr dessutom.

Lägg märke till en liten pöl med genomskinligt vatten på golvet, ganska mitt på bilden. Det är smält snö från skorna på denna invation i vårt hem.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden syns Sakura (i köket i lila hundsängen) och i hallen ligger de två stora Filippa och Diana i en av sina hundsängar.

Här har jag vinklat undan grinden till övervåningen så man ser hela hallen.

Man ser att det är ännu mer blött på golvet här.

När man konstaterar att vattnet syns så väl, så förstår man ju att om det var gult kiss så skulle det synas lite överallt på alla dessa olika bilder, om alla hundarna kissade och bajsade hela tiden, som dessa människor påstod under deras besök idag.

Här ser man ytterdörren i bortre ändan av bilden, där stog jag på huk och skottade snö för att kunna stänga det första jag gjorde efter att dessa människor trängt sig in här.

Igen ser man hur blött golvet är.

Detta blöta är efter de 4 personerna som stod där och all nysnö de hade på skorna smälte och lämande detta efter sig. Man ser att det inte är gulaktig kiss utan blankt ren smält snö. Man ser också att bilderna är tagna inte långt efter att desas människor åkte härifrån, annars skulle dessa pölar ha dunstat bort i den värme vi hade i vårt hus denna dag.

När man konstaterar att vattnet syns så väl, så förstår man ju att om det var gult kiss så skulle det synas lite överallt, på alla bilder, om alla hundarna kissade och bajsade hela tiden, som dessa människor påstod under deras besök idag.

Lägg märke till grinden till vänster i bild som är öppen till övervåningen, även när jag skjutit undan den för att golvet ska synas på bilderna. Alltså kan hundarna gå upp på övervåningen, och kunde så också när inspektörerna var här, utom en mycken kort stund p g a nämnda inspektör. Något som jag korrigerade omedelbart så fort jag fick möjligheten efter att ha räddat valpar från möjlig lunginflammation p g a dessa människor.

Blötan från smälta snön glänser på golvet, de vatten som inte har dunstat bort efter besöket ännu.

Man ser att det inte är typisk gul kiss, utan genomskinligt smält snö från inspektörerna och deras följe. I hallen går dessutom endast stora hundar och de gör knappast så små pölar. Dessutom var de utsläppta på byn av inspektörerna vid tillfället, alltså INGA hundar i hallen förrän högst någon/några minuter innan denna bild togs.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

Här ser man Sakura och Hebbe ligger och sover bredvid varandra i en av hundsängarna.

Lägg märke till hur Hebbe har huvudet ner i madrassen. Om en hund med andningssvårigheter gör så skulle den kvävas. Detta är ett KLART BEVIS på att den hunden INTE har andningssvårigheter.

Hebbe var den hund som inspektörerna allra först tyckte hade andningssvårigheter, det var 171117 som den diskusionen startade. Sedan fortsatt de med detta felaktiga påstående 180124, fast först efter att jag till sist fick peka ut hunden vid besöket, då de inte kännde igen honom. Trots att de haft två besök på sig så kunde de fortfarande inte se sådana här simpla små tecken på hur frisk andningen är på denna hund utan tvingade mig till veterinärbesök. Till sist belv det påtvingade veterinärundersökningar av TRE hundar, det bestämdes i slutet av senaste besöket 180124.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden syns Sakura och Hebbe liggandes i köket, i lila hundsängen.

Här är tre hundbäddar som bevisligen hundar använder. Ytterligare en hundsäng som inte syns på binden finns bakom/nedanför "sim"-burken. 3 av sängarna är lätt åtkomliga för valparna, trots det väljer de 3 små valpar i denna grupp just här på bilden att ligga på golvet! Om man tittar på benlängden på valparna ser man att valparna lätt kommer upp i även den högre sängen via den lägre sängen. Lägg märke till att den vuxna hunden som funderar på att hoppa upp i högre sängen på denna bild inte sjunker ner speciellt. Denna säng är en madrass av skumgummi som är av hårdare kvalitet. Det gör att en liten valp som står på denna säng kommer upp högt redan där, så därifrån till den högre sängen är det inga problem för valparna att komma upp.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden syns Yuppie, Leonsio, Contente, Carmencita, Juan, Santos, Alonzo, och huvudsvålen på Sakura.

Här är denna stolsäng till hundarna från en annan vinkel, outnyttjad igen. I hallen ser man en trave med rena kuddar att byta med, vid behov. Det finns alltid extra att ta till när jag t ex bäddar rent i sängarna åt hundarna och skiftar hela tiden på det viset. Det är något som bl a inspektörerna sett mig göra!

Jag kan räkna till 4 kuddar i den högen, som syns på bilden, kan vara fler. Det är alltså reservbäddarna som jag snabbt kan kasta ner på golvet, om det skulle råda brist på hundsängar när jag flyttar om hundar till olika grupper. Sedan om t ex om en säng är smutsig, kan jag bara byta snabbt, så det alltid finns sängar och är rent. Om jag skulle ha haft sådan brist på hundsängar så skulle jag väl ha slängt ut dessa kuddar över golvet också!!!

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden syns ChiChi (igen med munnen stängd) och Akira.

Liggplatser. En outnyttjad. 3 sängar i denna hörna har valparna lätt tillgång till.

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

På bilden syns Contente, Shunaxi, Leonardo, Sakura och 3 valpar som sover i full trygghet och harmoni mitt i gänget, trots att jag kutar runt som en tok och fotograferar överallt med en tropp hundar efter mig vart jag går.

Valpar som har det dåligt och inte vågar gå på golvet skulle inte vara så här trygga och lägga sig och sova på golvet mitt i gänget.

Liggplats, för stunden outnyttjad.

I hallen på golvet är det smält snö från inspektörernas skor. Då det i hallen enbart går stora hundar så förstår man lätt att så små pölar inte är i proportion till hundar av stor storlek.

Dessutom var de stora ute under i stort sett hela besöket p g a att inspektörerna släppte ut dem på byn!

Enligt dagens inspektörer så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden. Så vitt jag kunde se så var det ren lögn. Se själv på bilderna här.

 

Enligt inspektörenas rapport från 180124 så kissade och bajsade hundarna inne hela tiden, i rapporten påstås det att många hundar av de totalt 34-40 hundar (beroende på var i rapporten man läser) gjorde ifrån sig inne under deras besök. Både hundantalet och rastning inomhus är ren lögn. Se själv på bilderna här.

När man tar så här många bilder på denna yta så är det i det närmaste omöjligt att alla hundarna inte ska finnas med på bild. Som man ser också på bilderna finns det inte massor av ytor där hundar kan gå och gömma sig. Alla ytor är lätta att överskåda.

Hundar som finns på bilderna är de som fanns här denna dag, de är alltså (inom perentes deras ålder i januari): 5 chihuahua valpar, Filiberto (1 ½ vecka gammal), Ramon (1 ½ vecka gammal), Alejandra (1 ½ vecka gammal), Bernando (1 ½ vecka gammal), Alejandro (1 ½ vecka gammal). 4 japanese chin valpar, Emiko (3 ½ vecka gammal), Yuzu (3 ½ vecka gammal), Ume (3 ½ vecka gammal), Hisashi (3 ½ vecka gammal). Totalt 9 valpar i två separata hagar, uppdelade kullvis. Sedan: Caramba ( 13 ½ månader), Carmencita ( 19 månader), Shunaxi ( 19 ½ månader), Leonsio (nästan 11 månader), Hebbe (6 år och 4 månader), Sakura (7 år och 9 månader), ChiChi (4 år och 9 månader), Yuppie (10 år och 10 månader), Leonardo (9 år och 10 månader), Carlos (2 ½ år), Oscar (19 ½ månader), Kenzo (3 år och 6 månader), Contente (11 år och 4 månader italiensk vinthund), Lupe (13 ½ månader), Alonzo (11 veckor), Juan (11 veckor), Santos (11 veckor), Akira (7 år och 8 månader), Filippa (4 ½ år), Diana (4 ½ år).

Se redovisning i tabellerna ovan.

Igen visar inspektörerna en STOR brist i enkel mattematik. Enligt senaste rapporten i första räkningen av hundarna i den rapporten fanns det 20 hundar yngre än 12 månader!!!!!!!!!!!!!! Det fanns dessutom enligt inspektörernas senaste rapport 18-20 hundar över 12 månader. Sedan ändras hundantal o s v. Räkningen är uppåt väggarna.

Var kommer alla dessa valpar ifrån? Man kan t ex titta i SKK´s rasdata, de enda valpar födda denna vinter hos oss är tre kullar. 4 valpar som vid tillfället ifråga (d v s 180124) var 11 veckor. 4 valpar som var 3 ½ vecka. 5 valpar som var 1 ½ vecka. Var kommer 20 valpar ifrån?

Jag kan inte hur jag än räknar få dessa hundar till totalt 34-40 hundar (beroende på var i rapporten och hur man läser den).

Det fanns just denna dag (180124) 9 hundsängar som de tre 11 veckors valparna kunde komma upp och ligga i, alltså de valpar som är i stora gruppen (som syns på bilderna). Det var denna dag 3 stycken 11 veckors valpar som gick i stora flocken denna dag, hur ska 3 valpar kunna ligga i 9 sänger samtidigt? Den 11 månaders gamla hunden i stora flocken var lika duktig att komma upp i de högre sängarna som de andra vuxna hundarna. Alltså tre sängar per valp som 11 månaders valparna kunde ligga i! Detta förutom de högre sängarna...

Om de nu ansåg att hundarna hade så få sängar, igen, fast de inte hade det, igen, så varför sa de inte det på plats och hur många till hundsängar jag skulle slänga ner på golvet från min reservhög direkt, om de nu anser att hundarna "led" p g a att de hade för få sängar. Här är det ingen brist på hundsängar.

Anledningen till att de inte sa något 180124 om hur många fler sängar de anser jag skulle ha är uppenbar, de vill ta hundarna ifrån mig.

Tidigare kunde de ibland svara på en direkt fråga. De kunde svara på exakt vad jag behövde göra för att det skulle vara enligt senaste bestämmelserna. Numera svarar de inte, sedan får jag läsa i deras skrivelse som de skriver ihop några månader senare att jag INTE HAR GJORT det eller det, men varför säger de inte det i så fall när de är här? Klart de inte gör, då kan de ju inte "sätta dit mig" för det.

De vill väl heller inte att jag ska visa på sanningen framför ögonen på dem, då kan de ju inte skriva en massa ljug i efterhand.

Troligen vill de väl att jag inte ska ha hundar så de slipper åka hit och skämmas för alla felbedömningar och lögner de hålls med här.

 

Ett 100-tal liggunderlag och hundsängar i garderober i matrummet (bilderna tagna april -18 men sängförrådet har funnits där i över 10 år).

Några av alla våra liggunderlag att byta med vid behov som förvaras i garderober i matrummet. Bara att öppna en dörr och ösa fram hur många som helst som behövs.

Brist på hundsängar är det inte här. Fler finns på övervåningen. Jag skulle lätt kunna klä hela huset i hundfällar, om det hade varit det bästa för hundarna!

De flesta färdiggjorda hundsängarna som tittut-igloos och liknande tar mer plats. De är därför oftast uppställda någonstans i huset eller förvaras på övervåningen tills jag använder dem när jag byter sängar.

Inspektörerna har flera gånger fått se i dessa garderober, så de VET att de bara behövar säga till så slänger jag ner flera sängar, ifall de kan tala om att så ska vara enligt gällande regler och bestämmelser.

Istället skriver de att det var brist på sängar här, några månader efter besöken. Detta trots allt de sett och vet om hur det är i verkligheten.

 

Som sagt, de flesta hundsängar är tomma när vi alla sover. Det är bara min säng som alltid är full när vi alla sover, av mig och hundar... Betänk: Jag har bara en säng. Alltihop är så löjligt.

Som sagt, sängantalet ändrar vi SÅ FORT en enda hund byter en grupp. Då räknar vi igen, för att inte bryta mot bestämmelser!

Jag har hela tiden i proportion till hundantalet, med proportion menar jag så alla ska få vad de behöver enligt gällande bestämmelser, och det med råge! Det är alltid några extra sängar till hundarna, än antalet hundar sedan 2015. ALLTID! Allt för att jag inte ska få anmärkningar på mig! Alltså har vi mer än vad som behövs för att hundarna ska få vad de ska ha enligt reglerna som finns numera, enligt vad jag har fått höra av inspektörerna. Ändå får jag anmärkningar...

Vuxna hundar SKA ha rätt att komma undan valparna. Alla valpar SKA ha rätt att få ligga mjukt och skönt. Eftersom större delen av sängarna alltid står tomma sedan 2015 här, så är det helt uppenbart att det inte saknas liggplatser här, oavsett vad inspektörerna försöker inbilla sig och sedan sprida runt i sina rapporter, trots att det inte är sant.

I den stora gruppen hundar var det 3 valpar som inte kom upp i alla sängar denna dag (180124). Den 11 månader gamla "valpen" kom upp i alla sängar. I övrigt fanns inga hundar under 12 månader i den gruppen, trots vad som inspektörer skrivit i rapporter. Undrar vilka hundar de påstår de övriga valparna är? Inte är det mina i alla fall...

En enda säng i matrummet är extra hög, där är det bara en handfull av alla hundarna som kan komma upp. Denna säng är med hänsyn till en hund (Contente) som har behov av att få vara ifred ibland, och det vet hon att hon får vara där. Så man kan säga att den sängen är hennes. Hon delar den ibland också med en annan gammal hund (Yuppie). Och vissa få andra av hundarna nyttjar denna säng när den äldre hunden inte är där. I den sängen stod denna dag dessutom en "tittut"-säng för att skapa extra intimitet och avskildhet.

Dessutom är det äldre hundar här, alla fräsha och pigga, vilken man nog förstår, annars hade väl dessa inspektörer gjort ALLT som stått i deras makt för att rapportera att jag har sjuka hundar. Att ha ett gäng gamla och väldigt fräsha hundar, så som jag har, är ett bevis för hur bra skötta hundarna är här hos oss.

Att dessutom få 29 hundar att leva i full harmoni på detta sätt (som t ex framgår av bilderna) är också det ett bevis för att hundarna är i mental balans här hos oss.

Lägg också märke till att ChiChi som påstås ha andningsproblem är med i MASSOR av bilder. Han gick med mig runt hela tiden och hamnade väldigt ofta framför kameran, så som han brukar vara. Han är en så kallad "linslus". Han var också med ute, men då han är så liten och låg så syns han och flera andra hundar inte på utomhus-bilderna, då stigarna var för djupa på vissa ställen. Vem som helst skulle förstå att en hund med andningsproblem skulle knappast kunna springa runt på det viset, och speciellt inte med MUNNEN STÄNGD! Då skulle hund med andningsproblem inte fått i sig nog med syre. Han springer dessutom med lätthet en timme om dagen också på våra promenader. Dessutom så hänger han HELT OBEHINDRAD med på våra långpromenader, som pågår i TIMMAR! ChiChi har jag själv uteslutit ur avel p g a att hans andning är en anings påverkad, inte fullt lika fri som mina andra japaneser har varit i alla tider och är än idag. På inget vis är han sjuk, men jag är oerhört sträng i mitt avelsurval och vill bara använda de allra bästa! Jag valde bort att använda honom ur avel trots att han är en import från Tyskland som kostat mig en hel del. Pengar betyder ingen för mig när det gäller att använda sunda hundar i avel och avstå från att använda hundar som eventuellt kan nedärva t ex trängre andning. ChiChi har också en extremt obesläktad hästamning. Obesläktad med mina och andra svenska japaneser. Att hitta en sådan är mycket svårt då rasen är numerärt liten. Han hade kunnat bli otroligt värdefull för rasen, om han hade haft en fullständigt klar andning. Även veterinären kunde konstatera att han var den enda av de tre hundarna som inte var lika fri i andningsvägarna som de andra, men som ändå anses FULLT FRISK!

 

Senaste rapporten:

Vid besöket 171117 påstår inspetörerna att japaneser inte kan andas normalt. De säger de om mina japaneser, som har de längsta näsorna som går att få på rasen utan att hundarna blir orastypisk! Hundar som med lätthet springer en timme om dagen utan minsta problem och med största glädje. Hundar som på långpromenader kan springa 8-10 timmar utan MINSTA BESVÄR! Hundar som lever högt upp i åldrarna och i regel är aktiva in i det sista. Senaste avlidna Japanese hos oss blev 16 ½ år för att endast nämna ett exempel, han var med glädje och stort nöje med på entimmes promenaderna ändå till 3 månader innan vi var tvungen att låta honom somna in.

När jag nu blir ålagd att åka till veterinären och sedan sända in intyg, och gör det, så ringde de sedan upp veterinären ifråga och försökte ifrågasätta veterinärens intyg.

En av hundarna, ChiChi, hade redan varit hos veterinären dessutom, p g a andningen, för att vara på säker sida att det inte behövde åtgärdas! Inspektörerna har sett veterinärpappret och t o m tagit bild av pappret! Den hunden var det JAG som visade dem var den enda som inte var fri i andningen, och därför har han andrig används i avel heller p g a detta. Jag har valt bort honom som avelshund. Allt detta har jag berättat för inspektörerna, men det är som om de inte förstår svenska...

För mig är det klart att inspektörerna är desperata och hugger till höger och vänster för att misskreditera mig. Eller egentligen, få ta mina hundar.

Jag är en snäll människa. Jag har varit väldigt mild hela tiden mot dessa inspektörer. Men det är slut med det. Jag tar bladet från munnen och pratar klarspråk. Dessa inspektörer är fullvuxna människor som jag inte behöver vara "snäll mot", de kan försvara sig själva. Däremot MÅSTE jag skydda mina hundar. I detta fall är jag tvungen att tala klarspråk vad gäller den mobbing som vi utsätts för av inspektörerna då hundarna inte har möjligheten att försvara sig. Jag är inte snäll om jag är mild mot inspektörerna, jag är då elak mot mina hundar. Mina hundar prioriteras varje sekund i mitt liv framför min vilja att vara snäll mot alla, inklucive inspektörer som försöker skada oss, år ut och år in... Men nu har det gått för långt. Mina hundar PLÅGAS under dessa besök.

Som sagt, enligt mig skulle dessa inspektörer ha djurförbud, då de inte drar sig för att skada hundar. Om det är så att de ansåg mina hundar mådde dåligt här så skulle det i så fall vara ännu viktigare att de inte skadar hundarna här, om de vore djurvänliga. Men inspektörerna far fram sin furier, som en elefant i en porslinsbutik i vårat hem. De tar inte hänsyn till att hundarna är levande väsen i sin agenda att hitta på fel hos oss.

 

Upprepade beteenden, inspektörers lögner:

Det är inte första gången som jag blivit tvungen att ta friska hundar till veterinären p g a länstyrelsen och i detta fall p g a en och samma inspektör inblandad!

Förra gången påstod de att en hund höll på att svälta ihjäl hos mig.

Då fick jag kosta på hunden veterinärbesök ett par timmar efter deras besök. Då hade jag min gamla veterinärstation sedan över 20 år tillbaka kvar som kände både mig och mina hundar väl, och därför fick jag ta med den påstått svältande hunden till veterinären samma dag. Då den veterinärstationen numera inte finns längre så är det en annan veterinär som nu undersökte andningen.

Den så kallade magra hunden var, som jag sa hela tiden, i utmärkt hull, enligt veterinären. Intyg ligger på hans egen sida på våran hemsida för alla och envar i hela världen att läsa.

Så då var det bevisat.

Inspektören har aldrig erkänt det, däremot har hon sagt till mig att hon vet bättre än en veterinär hur hullet ska vara på hundar då hon vid det tillfället hade jobbat med djur i 7 år, så hon SKET I vad veterinärer sa...

Trots att hon blivit överbevisad redan tidigare har denna inspektör igen tvingat mig till onödiga veterinärbesök med friska hundar. Denna gång tre hundar. Det är igen bevisat att inspektörerna hade fel. En av hundarna har t o m 2 veterinärundersökningar för samma sak. En före och en efter 180124, vilket inspektörerna visste!

Har folk så sjuka och dåliga hundar att det är vad dessa inspektörer tror ska vara norm, att alla som har fler hundar MÅSTE ha några som lider och mår dåligt?

Dessutom verkar dessa inspektörer vara av den uppfattningen att djurägare inte behandlar sjuka hundar utan låter den gå runt och lida. Dömer de efter sitt eget beteende? Man kan undra var det får allt ifrån. Dessa människor borde GRANSKAS NOGA!

Jag själv är besatt över att mina hundar ska vara lyckliga och därmed bl a friska.

Om en enda hund lider så gör jag vad jag kan för att få den hunden att må bra.

Behövs t ex veteriärbesök är jag den första att stå på tröskeln till veterinär och be om hjälp, så som alla vet som följt mig genom åren.

Denna inställning som jag har färgas av att jag delar med mig av min kunskap och erfarenhet av bl a giardia och liknande, TROTS att jag vet att många betraktar min information som BEVIS på att mina hundar ÄR sjuka, när det i själva verket är tvärs om, jag har ovanligt friska hundar, TROTS alla veterinärbesök, behandlingar o s v som mina hundar har fått gå igenom p g a dessa sjukdomar tidigare.

Jag har också lärt mig hur man ska hålla hundarna friska trots dessa sjukdomar som blivit så vanliga i Sverige, vilket bl a innebär att INTE tillåta inspektörer som springer i olika hundmiljöner kliva in här med sina vanliga skor. Vid varje besök får JAG säga till dem att ha skoskydd. De bryr sig omte om att skydda hundar. Detta gör jag trots risken att förarga dessa inspektörer, vilket jag inte kan ta hänsyn till, då jag prioriterar att ha friska hundar.

Mina hundars hälsa går före inspektörers känslor i mitt hem.

Det är uppenbart att dessa inspektörer är övertygad om att det MÅSTE finnas fel här, de slår till höger och vänster för att försöka göra allt för att lista ut vad det är. De kastar ur sig det ena efter det andra. Vem blir lidande? Jag men också mina hundar...

Att ljuga är en konstart som de flesta människor inte behärskar. Om man bara lyssnar på dem som ljuger så kommer sanningen fram förr eller senare, ur deras egna munnar. Folk är i allmänhet inte så smarta som de tror, och deras medmänniskor är i regel inte så dumma som den tror som ljuger. Allt det handlar om är att lyssna så kommer sanningen fram förr eller senare. Det krävs ingen som helst ansträngning, enbart lite tid.

Om man upprepat går in och tar djur från en person utan att ha stöd för det och klargöra det hela logiskt med laga grund för den man tar djuren ifrån, så kommer de inte förstå, utan skaffa nya djur om och om igen, och ofelbart göra om samma fel igen, om de nu gjort något fel i förstonde. Man måste utbilda folk tills de är redo att lyssna och förstå. Först då kan de ta emot kunnande, och därmed kunna sköta sina djur bra.

Är djur inte i omedelbar fara ska inte omhändertaganden göra, enligt myndigheters egna regler och bestämmelser.

Det sägs att en alkoholist inte kan ta emot hjälp förrän den själv vill. Det gäller allt. Som t ex att komma tillrätta med ljugande som blivit sjukligt.

Detta gäller alla, även personer i myndighetspossition eller liknande.

När länsstyrelsens personal gick in här 21 februari 2014 så ville de säga mig att alla mina då 7 stora hundar var magra, varav en var akut mager. Jag "förstod inte" enligt inspektören hur illa det var, hunden i fråga skulle svälta ihjäl snart, så det var akut, enligt inspektören. Samma dag tog jag hunden som jbv påstod var magrast till veterinär och fick intyg på att han var i normalt hull (på deras begäran).

Jag erbjöd mig att kosta på en vet.besiktning på samtliga mina 7 stora, men det behövdes inte, det räckte med den som var "akut mager", värst av alla stora.

När jag inte ville "inse hur mager" mina stora var så skulle det ligga som grund till ett omedelbart omhändertagande, enligt regelverket. M a o talade de om att de skulle ta mina hundar!

Om jag inte hade tagit den "magraste" normalhullliga hunden till veterinär den dagen hade jag med största säkerhet inte haft mina stora hundar idag. Säkert hade de tagit de små också...

När en inspektör gör fel och fortsätter vägra inse sitt misstag så är det stor fara att den kommer göra om samma missbedöming om och om igen. I frågan om hullet på Maximus vägrar inspektören ifråga att inse och erkänna sitt fel.

Den "magra" hunden i fråga, Svensk utställnignschampion Maximus Do Vale De Fermedo (se hans sida: http://www.piaskennel.se/pod/s_Maximus.htm), har inlett sin utställningskarriär strax före besöket och tagit sin titel i oktober det år, han har inte en enda gång fått kommentar om sitt hull. Det har varit olika domare varje gång. Och varför skulle han få hullet kommenterat? Han har aldrig varit mager, eller tjock för den delen. Veterinärintyget finns långt ner på hans egna sida, liksom hans utställningskarriär som återfinns via länk långt ner på hans sida, strax ovanför veterinärintyget. M a o, han är med råge bevisat inte mager.

Dessa fakta har inte ens inspektören ifråga erkänt någonsin, trots att inspektören t o m blev överbevisad med veterinärintyg.

Den 21 februari 2014 bedöms en hund vara för mager av jbv inspektör, hunden är besiktad u a rakt igenom samma dag. Fortsättningen på denna storry som började 21 februari 2014 så kommer samma inspektör tillbaka 17 november 2015. Inspektionen mellan dessa var inte denna kvinna med. I vilket fall så är hennes uttalande angående hull på mina hundar att alla har bra hull den 17 november 2015! Maximus vägde då 1,4 kg mer än han gjorde som unghund vid kvinnans tidigare besök. En hund som är under två år (som Maximus var feb. -14), speciellt av denna storlek, går upp i vikt när de blir mer vuxna. Så också denna hund. M a o, han vägde i förhållande till sin ålder mindre vid det senare besöket (nov. -15) än den tidigare. Inspektören i fråga vägrar fortfarande medge att hon hade fel, trots veterinärintyg som enligt henne är mindre värt än hennes egen åsikt, och trots vikter som angivet.

Hon är väldigt uppblåst och full av sig själv. Ingen människa med den inställningen har möjlighet att utvecklas och förbättra sig.

Vi som har kunnande och möts av okunskap av inspektörer blir helt överkörda av inkompetens. Problemet är att de har makten att förinta en bra hundägare som inte gjort fel och därmed skada många hundar på samma gång.

Samma inspektör påstår att mina stora hundar inte får tillräckligt med vatten 151117, trots att de själva tagit MASSOR av bilder där en vattenskål på 5 liter väl fylld med rent vatten finns med på en hel hög av deras egna bilder. Detta vägrar inspektören erkänna om och om igen vid hennes upprepade senare besök!

Samma inspektör påstår att det är för trångt, för många hundar på för liten yta. Det var fel! Igen så ljög inspektören om hundantalet och i detta fall utrymmen som hundarna vistades i! Något som inspektören i fråga vägrar erkänna...

Samma inspektör anser att mina hundar har för få liggplatser, vilket igen är lögn.

Samma inspektör anser att 3 av mina hundar inte kan andas. Vilket igen är bevisad lögn.

 

När en inspektör gör fel och fortsätter vägra inse sitt misstag så är det stor fara att den kommer göra om samma fel om och om igen. I frågan om utrymmet på mina hundar vägrar inspektören ifråga att inse sitt fel. Ifråga om vattenskål contra vattenautomat vägrar inspektören i fråga att inse sitt fel. Ifråga om utrymmen/storlek på rum/ytor vägrar inspektören i fråga att inse sitt fel. O s v. De vägrar konstant att erkänna sina fel och misstag, om och om igen.

De borde, med andra ord, inte ha det uppdraget då de inte är tillräckligt kunniga och inte kan inse sina misstag. Allt enligt deras egna logik.

 

Var lögn jag får läsa i rapporter från dessa inspektörer ger mig ett hugg i hjärtat var enda en, varje gång. Var enda lögn ristar sår djupt in i mitt hjärta. Trots att lögnerna är uppenbara och ALLA som kan hund VET att de är lögn, så hjälper det inte, jag vill tro på människan, men dessa inspektörer gör det omöjligt! Stressen från detta är ENORM!

 

När det gäller anmälan på oss från inspektörerna för än det ena och en det andra, så är det ju extra anmärkningsvärt när inspektörerna påstår saker som inte är sant och dessutom besitter officiella poster som ger dem makt över hundinnehavaren. Det är en extrem form av förtal eftersom det också är kombinerat med en extrem form av maktmissbruk.

 

Eftertanke:

Jag gör så gott jag kan för att försöka få inspektörerna att se vad de har framför ögonen. Jag har full förståelse för att vi alla var nybörjare en gång och det är inte så lätt alla gånger. Dessutom kunskapsnivån på dessa inspektörer visar ju klart på att deras utbildning är HÖGST bristfällig. Allt jag säger och gör vrider och vänder dessa inspektörer på och försöker hela tiden vända allt emot mig.

T ex minns jag klart att jag sa när dessa inspektörer skulle gå vid sista inspektionen (180124) så följde mindre än hälften av alla hundar ut, vilket är otroligt ovanligt, när andra går är nära helt gänget med och tar adjö av besökarna. När inspektören tyckte det inte var många hundar ute så minns jag att jag sa att många av hundarna nog inte var så roade att följa med ut då de/inspektörerna betett sig så aggressivt. Det har inspektörerna fått i rapporten till att jag sagt att hundarna inte vill gå ut för att det är snö!!!!!!!!!! Igen, det finns sååååååååååååååååå många besökare som ser mig och mina hundar följa dem till grinden när de går, oavsett årstid!

Jag fick tre nätter som jag fick sova någorlunda före besöket 180124, sedan var jag efter igen med sömnen. För att komma i kapp så kommer jag få vara uppe i natt, allt p g a dessa helt onödiga inspektioner. För att inte tala om stressen. Jag jobbar som en tok med rumsrenhet på mina valpar.

I skrivandes stund (nu april -18, mycket av texten är skriven direkt efter respektive besök och återfinns på olika sidor på vår hemsida, sedan är det kompletterat här och där) har jag haft förmånen att få lämna ut ett gäng av de valpar som fanns här vid inspektionen. Jag har från flera håll fått så mycket beröm över valparna, och även att de varit i det närmaste rumsren! Det kan jag lova inte är möjligt om hundarna här skulle leva i snusk och aldrig bli rastade/fått komma ut!

 

Och tro inte att jordbruksverket lägger en enda krona emellan för de utgifter jag får p g a dem. I det senaste fallet denna gång bl a tre fullständigt onödiga besiktningar på friska hundar, skjuts till veterinär etc.

Men det är inte första gången jag får kosta på helt onödiga veterinärbesök på friska hundar p g a inspektörers inkompetens.

Är det meningen att privatpersoner med en hobby ska betala utbildningen av jbv inspektörer på detta vis?

 

Folk som plågar djur skulle inte ha rätt att få gå nära djur, men jag kan inte hindra dessa inspektörer, då lagen hindrar mig att avvisa dem, trots att de plågar mina hundar.

I dag betraktar jag inspektörer i allmänhet som värsta sortens djurplågare. I mitt tycke skulle flera av dem behöva djurförbud, inte få gå i närheten av djur! Allt p g a hur de låter plåga hundar.

 

Stress högst negativt för hundar och människor:

Inspektörerna kommer hit oanmälda. De hittar på nya saker hela tiden. Ser saker som inte finns o s v. Läs ovan.

Att det påstås saker som inte är sanna tycker jag är så svårt. Det är ju omöjligt att försvara sig mot något som är en ren lögn.

Idag dör de flesta människor i Sverige av hjärt- och kärl-sjukdomar, hjärt- och kärl-sjukdomar är kraftigt kopplade till stress. Själv utsätts jag av stress av dessa inspektörer varje gång de tar kontakt, p g a deras lögner som jag ska behöva försvara mig mot. P g a deras hets så blir även mina djur stressade vid inspektörernas besök. P g a deras hot mot mig och mina hundar ökar stressen. Denna stress aktiverar min reumatism så den blir värre dessutom, något som knappast gör saken bättre.

Jag känner till flera som tagit sitt liv p g a olika jbv inspektörer på olika ställen i Sverige. Alla jag känner till LEVDE för sina djur och levde ensam med sina djur. En av dem klarade inte av att överklaga, då hen var dyslektiker. Alla djur hade det bra som jag känner till. Man kan undra vad som pågår. Dessa inspektörer MÅSTE börja få stå till svars för vad de gör mot både människor och djur!

Man kan nog utan att tveka dra den slutsatsen att vi människor är grymma nog att påföra våra hundar samma problem som vi själva lever under. Stressjukdomar ökar lavinartat bland hundar, liksom psykiska problem. När myndighetsutövare behandlar djur på detta viset förstår man att problemen inte kommer bli bättre snart...

Vi ska skydda våra djur från lidande, men vi djurägare kan inte avvisa inspektörer som är det som ensam står för största lidandet i vårt hem, inspektioner utförda av folk som det r meningen att de ska vara djurkunniga och upprätthålla lag och ordning i djurhanteringen men i verkligheten gör det motsatta.

Sista två besöken hos oss har dessutom inspektörerna haft med sig poliser, två styckna vid varje tillfälle.

 

Denna gång (180124) erkände ena inspektören att hon är rädd för mig!!!???

Jösses, vad är jag att vara rädd för?

Inspektören, hon bör, och är nog innerst inne, istället rädd för sig själv och alla lögner och övergrepp som hon har utövat här och hon är nog rädd att hon ska få stå till svars för dem, det är vad jag tror.

Själv har jag inget otalt med någon som behandlar mig väl, oavsett om det är inspektörer eller poliser eller vad som helst.

Jag dömer inte folk men behandlar varje människa efter förtjänst. Däremot skulle jag ALDRIG någonsin sänka mig till att ljuga och göra illa medmänniskor och ännu mindre inte göra illa oskyldiga djur som inte har chansen att skydda sig. De är helt försvarslösa!

Kanske är det en tidig lärdom från att växa upp med många "höjdare" som lärde mig att i de kretsarna som räknas som "finare, bättre" finns många "skitstövlar" också. Att vara rik, ha mäktiga possitioner, långt mer mäktiga än en sketen inspektör eller polis, är ingen garanti för att man är hederlig och behandlar människor och djur väl. Det har jag lärt mig genom åren redan i tidig ålder då det ofta fanns olika "höjdare" i mitt barndomshem, att endast nämna en, högsta tuppen på KRIM1.

Jag blev också varse att det finns bra och dåliga människor i alla kretsar i min tidigare yrkesutövning. Jag fick som kynolog (hundtrimmare) se en hel del av dåligt skötta djur, och hundägarens samhällspossition speglade INTE vilka som tog väl hand om sina hundars vardagsskötsel och därmed skyddade sina hundar från lidande.

 

Förr i tiden fick man reda på vem som anmält och för vad.

Sedan slutade de att tala om vem som anmält.

Numera säger de inte ens vad man är anmäld för.

Hur ska man då kunna motbevisa och försvara sig mot allt förtal?

 

Detta väcker frågor. Är man ens anmäld eller hittar de på? Varför får man inte chansen att försvara sig idag? Är anmälaren i själva verket inspektörerna?

 

Oskyldig tills motsatsen bevisats

I Sverige är man enligt lag oskyldig tills dess motsatsen är bevisat.

I Sverige är det olagligt att påstå att någon är skyldig förrän den är dömd till skyldig...

När det gäller djurinspektörer är man SKYDIGT till dess MAN SJÄLV kan bevisa sin egen oskuld.

Som stöd för påståendet kan t ex nämnas (igen) att jag blev anklagad för att ha ett gäng hundar som var magra, och en var så mager så den skulle dö när som helst för att den höll på att svälta ihjäl, enligt inspektörer! Någon timme efter de hade åkt härifrån var jag hos veterinär som kunde intyga att hunden var i PERFEKT hull! Jag fick bära den konstnaden, förutom all stress...

I pappren kan man se att det står att mina hundar var magra. Inte ett enda ord om att de INTE är magra, att det finns papper på att ingen underutfodrig hade skett. I pappren står det fortfarande att JAG HADE MAGRA HUNDAR! En ren LÖGN!

Det samma gäller tidigare påståenden om att mina hundar hade för små ytor. O s v.

Detta tyder på lagbrott, förtal, dessutom tyder det på att djurinspektörer inte har tillräcklig KUNSKAP! Dåligt outbildade inspektörer i maktställning bryter mot lagen, och vi djurägare ska ställa upp med våra djur, våra pengar, våran och våra djurs mentala hälsa för dessa inspektörer som inte ens har tillräcklig grundkunskap och utbildning!

 

Att ljuga om fakta över rådande förhållanden här hos oss är förtal, och förtal är straffbart. De är ute efter att skrämmas och hota, göra mitt liv otryggt, och därmed hundarnas liv otryggt, vilket skulle göra mig till en hundägare som inte är lika bra som jag är. Något som de lyckas med så länge de är närvarande, vilket avspeglas på deras besök. Detta förutom att de går in och rent praktiskt gör sitt bästa för att ställa till det för mina hundar (d v s släppa ut hundarna på byn, släppa ihop olämpliga grupper löptik/avelshanar, sparkar hundar o s v).

 

Några gamla bilder tagna från verkligheten som visar en del av mina hundars beteende
Knäppa regler. Hundar ska ha en bädd vardera. Om det t ex går 20 hundar i en grupp ska de ha minst 20 sängar. Om hundarna t ex är 20 cm i mankhöjd och väger 2 kg och har liggplats i storleken 195*60 cm (d v s våran vardagsrumssoffa) och neråt så ska en så liten hund ha rätt till den SJÄLV!

Här är ytterligare en hund på väg upp i soffan, är det meningen vi ska stoppa dem då soffan endast är godkänd som liggplats åt en hund?

Hon kunde lika gärna hoppa upp i den tomma fåtöljen, men hundar är sociala varelser, de gillar att vara flera tillsammans i flock. Det är det normala för flockdjur med bra psyke.

Här är två hundar i en fåtölj, ska vi mota ner den ena då eller? Det kallar jag stress.

Lägg märke till svarta poolen jämte fåtöljen. Den simmar de små hundarna i regelbundet på somrarna. En vinter hade de denna pool inne också, men numera har det en mindre sim"burk" för vintersimning i vårt hus. Ofta ställer vi den i köket medan småhundarna simmar vintertid. Då den är liten och lätt så har vi flytvästar, vattentermometer etc i den när vi inte använder den för simning och hundarna har en kudde på den och ligger ofta på sim"burken" till vardags.

I sängar mindre än 40*40 cm brukade min 28 kilos hund ligga i, av egen fri vilja, trots tillgång till större sängar. Här har en hane på 28 kg klämt sig ner i en stol. Det finns bl a till höger utanför bild en mycket stor hundsäng han kunde ha valt istället. Hunden i framkant av bilden väljer dessutom att ligga på släta golvet.
För att inte tala om alla dessa gånger, dagligen, som hundarna ligger i stora högar tillsammans, med massor av tomma hundsängar kring sig.

Här ligger tre hundar tillsammans, av egen fri vilja i sängen som fanns till höger om bilden ovan. Ingen tvingar dessa hundar att ligga tillsammans. Dessutom fanns det flera liggplatser för dessa hundar att välja på.

 

Det är bara konstatera att sunt förnuft fattas tillsammans med kunskaper om hund ifall dessa inspektörer tror på vad de själva rapporterar härifrån. Jag tror inte att dessa inspektörer är så här dumma, jag är övertygad om att de är ute efter att förstöra för oss. Av någon okänd anledning verkar det som de vill skada oss.

Trots dessa brister i vissa bestämmelser som finns så är jag nitisk att följa alla bestämmelser, NÄR JAG VET ATT DE FINNS!!! Så fort jag fick reda på bestämmelsen om en bedd per hund (vilket skedde 2015) oavsett hur stor bedden är, så följer jag det slaviskt. Jag skulle ALDRIG NÅGONSIN bryta mot lagar och bestämmelser som finns, oavsett hur knäppa de är.

Jag vill desperat tro att lagen står för den bra vägen i livet, även när lagar skrivits av folk med mer skrivlust än kunskap. Det är dock svårt att tro på lagen när man blir behandlad så här.

 

Det är ett otroligt slöseri med skattebetalarnas pengar

Numera är en inspektör rädd för mig, därför släpar hon hit dels en kollega, de slösar alltså 2 inspektörer på mina djur som mår så bra och har det bättre än de flesta hundar i Sverige idag.

Sedan efter det har hon tydligen blivit ännu mer rädd för mig, så numera har hon två poliser som sällskap också!

Alltså 4 tjänstemän för att en inspektör är rädd för mig!

En rädsla som HELT OCH HÅLLET kommer inifrån henne själv, då jag ALDRIG för en enda SEKUND har hotat henne eller på annat vis gjort någon åverkan på henne, vilket tyvärr inte kan sägas om henne. Jag nämner några exempel:

Något jag sluppit när hon tar med poliserskott, så det är väl bra för mig.

Trots detta fortsätter övergreppen mot mig och mina hundar. Som exempel:

P g a allt detta känner hon sig rädd att komma hit!

Det är fullt logiskt när man tänker på det, men det innebär också att hon är rädd för sig själv, inte mig.

Hon behöver poliserskott så hon inte utsätter mig och mina djur för fler grova övergrepp än de som i alla fall fortgår.

Detta är vad jag och mina hundar ska behöva utstå p g a att hon är en inspektör och därmed har hela jordbruksverket bakom sig.

Hade hon varit privatperson så hade hon kunnat ligga mycket illa till.

Kostnader för överklagande m m borde inspektörerna betala ur egen ficka när de ljuger i rapporter, anser jag. Då kanske dessa inspektörer skulle hålla sig till sanningen i fortsättningen. Varför ska jag och andra skattebetalare betala för lögnare med en egen agenda?

Jag lägger in massor av tid, telefonsamtal, resor, rek med mottagningsbevis, utskrifter av texter och bilder etc för att tjänstemän ljuger! SKANDAL!!!

 

DET ÄR ALDRIG NÅGONSIN RÄTT ATT SKADA ELLER HOTA MÄNNISKOR ELLER DJUR!!! Detta gäller både inspektörer OCH djurägare.

 

Anmälningar mot oss eller inte, det är frågan.

Att man förr hade rätt att få reda på vem som anmälde och för vad var självklart. Då fick djurägaren en ärlig chans att försvara sig. Jag själv t ex har flera gånger blivit anmäld av folk som inte varit nära mig eller mina djur och ändå hittat på än det ena och en det andra om mig, för att jag t ex nekat dem att köpa hund av mig. Detta har hänt mig om och om igen.

Sedan fick man inte reda på vem som anmälde, utan bara för vad. Så då fick man bevisa att dessa punkter inte var sanna. Oftast, nära nog alltid, är det helt uppenbara och behäver inte försvaras och förklaras, utan är synliga för alla som har ögon i huvudet att det är fel i anmälningarna.

Det senaste är att man får inte reda på vad man är anmäld för. Djurägare har inte ens möjligheten att försvara sig idag...

Dessutom använder djurinspektörer och andra detta faktum emot oss djurägare, om vi är ofta och mycket anmälda så MÅSTE de hitta fel, för då är det nog något fel...

Sker anmälningarna idag eller är det något som myndigheterna hittar på? Allt för att misskreditera oss djurägare och få orsak att springa här om och om igen och leta fel, fel som inte finns...

 

Om inspektörer kunde behandla mina djur och mig med respekt och tala sanning så skulle sådana här situationer inte uppstå. RESPEKT är någon som man förtjänar och kan lätt bli ömsesidig!!!

 

Jag övervägen att anmäla inspektörerna för förtal m m med dessa skrivelser som underlag om detta inte får ett slut nu. Myndighetespersoner FÅR INTE bete sig så här!!! Det MÅSTE få ett SLUT!

 

Meriter

Några fakta och meriter om min kennel.

Det föds ca 1 valp/kull MER än snitt hos oss på "mina" raser i Sverige, enligt SKK´s databas.

Patellaresultatet är osedvanligt bra för mina hundar, jämfört med snittet för respektive ras i Sverige, enligt SKK´s databas av officiellt registrerade knäledsresultat/patellaresultat.

Mina hundar har:

 

Om mina hundar vore sjuka fysiskt eller psykiskt skulle sådana meriter inte vara möjliga år efter år.

Då jag jobbat yrkesmässigt på heltid med trimning och klippning (d v s kynolog) i massor av år efter 3 års utbildning till kynolog, så har jag stor kunskap och intresse av att hålla mina hundar "städade". De är mycket rena, tovfria och i övrigt väl skötta hela tiden. De är dessutom väl hanterbara. Mina hundar används regelbundet för att lära upp andra i bl a vård av hundar. Därför är de extra tränade i att gilla sådan vård. De är kort sagt lyckliga, välskötta hundar.

Jag har alltid lagt mig vinn om att ha friska hundar. Jag har många gånger tagit ur hundar ut avel för vad vissa anser vara småsaker, flera gånger av flera olika orsaker har jag tagit hundar ur avel som veterinärer tyckt inte hade behövts ta ur avel, då de tyckt problemen varit så marginella. Men jag är bestämd. Endast det bästa är gått nog i min kennel att ha i avel.

Jag har t ex tagit ur hundar ur avel p g a att de lämnat ett högre antal krypta valpar, flera med bettfel än vad som är acceptabelt för rasen. För att bara nämna två exempel. Många har protesterat och tyckt jag varit för petig, då hundarna inte lidit av sina fel men det har inte rubbat mig. Har hunden en enda gång visat sig ha eller nedärva en avvikelse som på minsta vis kan skada hunden fysiskt eller psykiskt har jag tagit ur hunden från avel omedelbart. Ibland inte tagit den i bruk alls. Det finns massor av exempel på sådant. Inte ovanligt har jag dessutom importerat hundarna i fråga för stora pengar, för att undvika inavel på rasen.

 

Mina hundars sjukvård

Som exempel kan nämnas att de sista åren har jag tvingats till flera veterinärbesök p g a myndigheters påhittade "sjukdomar" på mina hundar (som veterinärer inte kunnat hitta och därför underkänt inspektörers påståenden) än vad jag behövs åka med hundar som är sjuka på riktigt. Detta trots antalet hundar, som är stort.

Det ser ut som om detta är en nagel i ögat på somliga inspektörer som är besatta av att hitta fel här, fel som inte finns.

Ingen är perfekt, inte jag heller. Men myndigheternas gissningar till höger och vänster stämmer inte alls. De är helt ute och cyklar, år efter år.

Sedan är jag extremt noga att följa lagen, t o m när jag anser lagen har fel.

Vi har idag flera lagar som är skadliga för hundar, men jag följer dem i alla fall och försöker göra det på ett sådant sätt, med en sådan variation, att mina hundar inte skadas.

Jag vill inte sjunka till den nivån att ljuga och bedra.

Detta är ett sätt som jag haft med mig sedan jag var mycket ung. Trots att jag på senare år förlorat förtroendet på svenska lag och ännu mer för de som ska upprätthålla den, så följer jag den slaviskt i alla fall, i de fall jag vet att regler och bestämmelser existerar.

Där har vi ett stort problem idag som jag tar upp gång på gång. Regler och bestämmelser ändras regelbundet för djurskötsel numera. Men det ges ingen information om de nya reglerna.

T o m inspektörer kan inte regler utan måste kolla alla regler mot sina papper för att på så vis kunna bedöma en djurhållning, ofta tar den processen flera månader för inspektörerna.

 

Mitt sätt att skydda mina hundar från inspektörer

En viktig del av mitt arbete med att skydda mina hundar från lidande numera består av att försöka förutse myndigheters försök att skada mina hundar och hur jag ska kunna skydda mina hundar mot detta djurplågeri. Detta var något som jag ALDRIG kunde ha trott när jag började med hundar på 1970-talet.

Några exempel på åtgärdet jag MÅSTE ha för att inte få mina hundar förstörda av myndigheter:

Lås mellan löptikar och hanhundar och andra hundar som absolut inte får komma samman.

Ständig övervakning vid besök, det går inte att vända bort blicken en enda sekund.

Massiv dokumentation och vittnen efter myndigheter besök för att bevisa hur de ljuger.

Mental rehabilitering av hundar efter varje besök av myndigheter under senare år.

Hänglås på grindar.

Allt detta har pågått sedan komunen lämnade över inspektionen till länsstyrelsen. Deras metoder ändras aningens år efter år, de blir mer och mer slipade. De lär sig väl hur de ska göra för att komma undan med dessa övergrepp, så det blir svårt att bevisa hur illa ställt det är med sanningen i den yrkesgruppen.

Dessutom känner jag till MASSOR av människor som har en eller några hundar och som har MASSOR av övertramp mot djurskyddslagen, utan att myndigheter bryr sig ett enda dugg, trots att de har problemen framför ögonen och t o m ibland fått dem utpekade för sig.

 

Djurskydd är inte prioriterat hos denna yrkesgrupp av inspektörer idag. Som sagt var: Tvärs om! De drar sig inte för att plåga hundar.

 

Exempel på hur jag blivit behandlad av en och samma inspektör genom åren

En och samma inspektör var ca en sekund ifrån att släppa ihop två 25 kgs hanar som ville döda varandra, och inspektören var VÄL MEDVETEN om det, utan MINSTA tvekan.

Vid ett senare besök var det sekunder från att släppa ihop ett helt gäng med löptikar med ett gäng avelshanar. Enbart en hake högt upp på dörren gjorde att hon inte hann släppa ihop grupperna med varandra och skapa kaos. Ännu mer kaos än det redan var p g a hennes så kallade inspektion.

Vid ett senare besök av samma inspektör igen var det enbart min låsta dörr som gjorde att inte alla avelshanar släpptes ihop med en höglöpande tik, inspektören var igen noga informerad om att vi var inne hos löptikar några minuter före hennes försök.

Vid ett senare besök av samma inspektör så stängde hon inte grinden (alltså samma inspektör igen) utan lämnaden helt öppen till min kennel, mina hundar hade kunnat bli överkörda! Hade jag haft löptikar vid tillfället hade de blivit ihopsläppta!

Jag är en extremt snäll människa, så jag har sagt att hon är dum. Men med facit i hand efter all "klumpighet" måste t o m jag inse att det är medvetna försök att skada mina hundar och därmed mig också.

Ska vi sedan lägga till alla felaktiga redogörelser och beslut som samma inspektör skriver och fattat, så blir det hela än mer alarmerande.

En gång ålades jag att ta hund till veterinären för han var så mager så han höll på att svälta ihjäl! Ett par timmar senare åkte vi hem från veterinären med intyg att hullet var perfekt på en hund av den rasen, åldern och könet. Läs ovan mer om detta.

Jag åläggs att ha fler liggplatser till hundar trots att alla hundar har FLER bäddar än vad som är bestämmelser för.

Jag åläggs att åka till veterinären med tre friska hundar för intyg på att de är friska, vilket de naturligtvis är.

Det redogörs i rapporter att det saknas vattenkoppar, fast det finns. De har t o m BILDBEVIS på det, som de själva tagit!

De påstår att en hund kliar sig, som inte kliat sig varken före eller efter, och så vitt jag såg inte en enda gång när de sa att den gjorde det heller.

De har sagt att en hund hade tovor, som inte hade tovor.

De påstår att en hund var mobbad, som inte var det.

De påstår att jag inte har förvaringsplats till foder, trots att jag har det.

Behöver jag fortsätta? Man får väl bilden rätt klar för sig...

Hur mycket inkomptent kan en människa besitta? Det är ju uppenbart att denna inspektör jobbar hårt för att försöka skada mina hundar och även skada mig och därmed igen mina hundar!

Vissa människor borde utan tvekan ha djurförbud. Jag vet en jag skulle ge djurförbud med omedelbar verkan om jag var inspektör.

 

Jag är snar att tro att det fanns fler hederliga tjänstemän förr, i alla fall utifrån mina egna erfarenheter. I mitt fall är det ganska ofta som myndighetspersonerna talar emot sina egna "bevis". Egentligen ska jag inte behövar försvara mig, om allt granskas av en person som har ögon i huvudet. Personen behöver inte ens kunna ett dyft om hundar för att se alla fel i det så kallade faktamaterialet.

 

Att skydda mig och sina djur mot djurinspektörer som ska följa regler och bestämmelser är lättare sagt än gjort när de inte håller sig till fakta.

Exempel:

Detta är bara några exempel, så man förstår hur lagar och bestämmelser fungerar numera. Djurägare är rättslösa i dagens system, om inspektörer väljer att vinkla det så.

 

Jag känner mig inte trygg i mitt eget hem, utan alltid jagad. Det har pågått sedan 1999. När som helst kan dessa vidriga människor stå på gården och tvinga sig in, och jag får göra mitt bästa för att skydda mina hundar från dessa inspektörer så de inte blir skadade! Om en enda av er förstår vad det betyder så skulle ni förstå att ALLT ÄR FEL! Ingen människa och inga djur ska bli behandlade så som dessa inspektörer behandlar oss. Speciellt inte av officiella inspektörer. Vi som har djur ska inte vara rättslösa.

Sedan alla lögner i varenda rapport som vi ska tvingas läsa och inte kan göra ett enda dugg åt.

Att bara sitta timme ut och timme in med denna skrivelse och allt annat jobb runtomkring detta, är tid som jag inte skulle behövs ägna åt detta om inte inspektörer hade ljugit. Tid jag kunde ägnat mina hundar istället. Jag kan GARANTERA att mina hundar tyckt bättre om det!

 

Jag är övertygad om att hundarna trivts bättre med att jag ägnat alla dessa timmar åt dem istället till en onödig överglagan som enbart tvingats fram p g a inspektörers lögner.

 

Under hela denna process har jag fått tvingas att genomlida alla dessa orättvisor, lögner, övergrepp om och om igen, med en ständigt tilltagande huvudvärk dag för dag, allt p g a stress.

 

Människor står för elakhet, hundar för kärlek

Hundar gör mig inte illa, hundar gör inte andra illa. Det är människor som gör mig illa, och om mina hundar någon gång varit med om otrevligheter är det p g a elaka människor.

Vi människor MÅSTE VÄRNA hundar, de har inget att välja på annat än att lita på människan, oavsett var människan utsätter dem för.

Först måste vi behandla våra närmaste hundar med respekt och kunnande. Sedan måste vi se till att hjälpa andra att hjälpa sina hundar. Sedan måste vi se till att hundar i framtida generationer också får en chans att leva lyckliga, långa härliga hundliv som friska och glada hundar i harmoni.

Hjälp till med att se till att hundar inte behöver lida i onödan i framtiden!

 

Kort sagt, hundar är mitt liv, jag kan inte leva utan dem, jag skulle tappa allt intresse för att ens gå ur sängen om jag inte hade mina hundar. Mina hundar är helt enkelt mitt liv.

 

Jag hoppas att ni förstår att detta är ALLVARLIGT! Det är helt enkelt en SKANDAL att man ska bli behandlad på detta vis. Att ni sätter punkt för förföljelserna som pågår och ser till att inte fler djur, och människor, ska behöva lida i framtiden p g a inkompetenta inspektörer är ett MÅSTE. Det kan och får inte fortsätta så här.

 

Allt är skrivet i all hast, med hjälp av min hemsida, som jag skriver på regelbundet. Bl a skriver jag om hur vi blir behandlade efter varje inspektion och lägger upp på hemsidan. Dessa gamla texter är använda i grunden för denna skrivelse kompletterade med förklaringar och klargöranden.

 

Jag har mycket att göra, så det är inte det skojigaste att behöva sitta med detta uppepå allt annat.

 

Annika Hagström, Pia´s kennel

19630302-6626

Frisbo 50, 824 78 Bjuråker, Tel: 0762 79 41 25.

E-mail är opålitlig p g a att jag sällan kommer ut på internet, och ännu mer sällan kommer ut på mejlen. Den ska därför inte användas. Liksom posten. Sedan hösten 1999 har jag fått posten stulen mer eller mindre från och till, i perioder. Både på denna adress och tidigare adressen. Med andra ord RING ELLER SMS´a. Annars är det knappast troligt att jag får era meddelanden. Ni kan också göra som jag, skicka rek med mottagningsbevis för att säkerhetsställa framkomst...

Detta är ytterligare ett stressande och jobbigt moment som jag lever med sedan hösten 1999. Åtskilliga har skickat post åt mig som jag aldrig fått. Det har t o m lett till att jag höll på att bli fråntaget mitt eget hus en gång!

 

 

 

BESKRIVNING AV BESÖK ÖVERKLAGAN BESÖKSRAPPORT ANSÖKAN KENNELTILLSTÅND ÖVERKLAGAN FÖRVALTNINGSRÄTTEN YTTRANDE LÄNSRÄTTEN
180124 Svar på tal Dnr 282-947-2014 Ansökan kenneltillstånd 190208 Överklagan Mål nr 1965-18 och 2716-18 180718 509-18 +1965-18 + 2716-18
180529 Överklagan  Dnr 2042-2017 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018    
180912 Överklagan Dnr 398-2018 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018 nr 2    
  Överklagan Dnr 6420-2018     181105 Konsekvenser
  181114 Överklagan nr 2 (förtydligande) Dnr 6420-2018