MERITER

 

Jag är dåligt på egenskryt, någon som jag tycker "luktar illa". Men jag gör ett försök. Genom att hålla mig till fakta hoppas jag att jag kan presentera detta utan att må allt för illa över att försöka framhäva mig själv. Usch!

 

Min första hund i min ägo var en brukshund 1976. Jag började med uppfödning 1980 och har sedan dess haft många olika raser.

Mitt hundintresse har aldrig begränsats av raser.

 

Mina främsta läromästare som lär mig om hund är hundar.

Man säger att man ska ha minst 10,000 timmar för att bli riktigt duktig i ett ämne.

Jag har levt med hundar ca 367,920 timmar av mitt liv (skrivet 2018).

Det vore väldigt konstigt om jag inte hade hunnit lära mig ett och annat genom alla dessa år.

 

 

Alla raser har sitt, och ju fler raser man lär känna, ju mer lär man sig om hundar. Här kommer några exempel på olika raser som jag levt med:

 

 

Jag har även genomgått många utbildningar, tränat och tävlat med hundar i alla möjliga grenar, haft uppvisningar, och jag har därför massor av praktisk erfarenhet.

 

Det som jag jobbat mest med genom åren är hundtrimning. 3 års utbildning i botten. Sedan ca 20 år på heltid som hundtrimmare/kynolog.

Min främst expertis har varit trimning.

Specialinriktningen har varit att sköta hundar som andra inte klarar av mentalt. De har jag gillar väldigt mycket, då dessa hundar i regel varit bland de lättaste att sköta, ibland från första besöket, ibland efter de blivit avlärda tidigare fellärda lärdomar. Det är en fröjd att se en hund som haft problem slippa ha problem! En otrolig glädje, som skänker mig mycket lycka.

Jag har också speciallicens för badning med Brünings linement, så kallat riktigt "tjärbad".

 

Ett enormt plus är att jag intresserar mig för alla djur och är väldigt vetgirig. Jag suger åt mig allt som har med djur att göra, och då allra främst sådant som har med hundar att göra.

Jag läser enormt mycket periodvis. Försöker hålla mig med om det senaste om allt möjligt som rör djur.

 

Så har jag kontakt med många erfarna och kunniga uppfödare runt om i världen som jag utbyter erfarenhet med, vilket betyder en hel del för mig. Vi har tillsammans ett ENORMT stort intresse, erfarenhet och kunskap om hundar.

 

Exempel på några utbildningar och andra aktiviteter som jag ägnat mig åt genom åren:

 

Jag har också hållit i en och annan utbildning och även ett gäng föreläsningar genom åren. Allt från allmän hundkunskap, dressyr/lydnads utbildningar och till hundskötsel.

Jag har arrangerat inofficiella hundutställningar, och även agerat som domare (inte samtidigt) på inofficiella hundutställningar också.

Det har blivit en hel del hundträffar genom åren också. Dels har vi haft blandningar av vänner och bekanta och valpköpare där vi umgåts med hundar, tränat dem eller "bara" gått hundpromenader tillsammans.

Sedan har jag lett uppfödarträffar i flera år på kvällar. Där har vi intiktat oss på uppfödning och allt det som tillkommer kring uppfödning. Allt från att hålla hundar i grupp, valpuppfödning, försäljning och allt annat som vi uppfödare behöver vara bra på för att vara bra uppfödare. Dessa träffar har vi ambulerat mellan oss olika uppfödare utan att ta med egna hundar, för att störa så lite som möjligt i den grupp vi kommer in i. Så har vi lärt oss mycket om hur man kan hålla hundar på olika sätt och så har vi samtidigt lärt oss om de olika uppfödarnas flockar och deras ras/raser. Ju mer man lär om andra raser och hundhållning, ju mer lär man sig om sina egna raser och sin egen hundhållning. Vi fick massor av tips och idéer på bra, tekniska lösningar att hålla hundar också i de olika hemmen/hos de olika uppfödarna.

 

Jag har hjälpt åtskilliga med specialträning av hundar med mentala problem. Ibland även specialträning av katter, fåglar etc med mentala problem. Att hjälpa mentalt missanpassade djur är ett av mina stora passioner när det kommer till djurskötsel. Ofta slinger det in lite fysiska problem också som jag har fått ynnesten att hjälpa till med.

 

Uppfödning med allt var det medför är också en av mina hjärteämnen med hund och även andra djur, och då både genetik men också att ge valpar/djur den bästa start i livet de kan få, inte bara fysiskt, utan även psykiskt!

 

 

Uppfödningsverksamheten, men allt var jag lärt av erfarenhet där, har varit omfattande. Våra olika kullar av varierad uppfödning genom åren visar på omfattningen inom det området.

 

 

Uppdaterad 2018-04-21