Inspektion 180912

 

Nytt besök av jordbruksverket (jbv). Först klättrar 3 inspektörer (de är utökade från 2 nu) + 2 poliser över grinden vid vägen, istället för att ringa på telefonen, vars nummer finns skriver på grinden. Inte heller ringde de på någon av de två ringklockorna på sidan av grinden vid vägen. Grinden är 140 cm hög från marken.

Någon eller flera av dem lyckades förstöra min kennelskylt, så det får jag lov att skaffa en ny nu, efter detta. Kennelskylten var väldigt gammal (snart 5 år gammal) och varit utomhus i massor av år, så det var väl dags i alla fall att fixa en ny skylt, men jag hade hellre väntat till sen vår eller tidig sommar med en ny skylt.

Den ena grindstolpen, den närmast ringklockorna, är numera lös. Vickar. Jag måste nog helt enkelt byta ut den. Tills dess får jag leva med detta. Byte måste ske på våren då marken är så genomdränkt med sten så det är nära omöjligt att gräva, utom när det är vår och marken är lös och mjuk ända långt ner i backen. Fast 5 människor som hävde sig över grinden fick hela stolpen att lossna.

Jag släpper in dem i inre hägnet. Det är högre, där hoppade/klättrade de inte över. Inre hägnet är 180 cm högt.

Denna gång var det inte någon av de tidigare inspektörerna (tror jag) som varit här och ljugit sig blåa om förhållandena här, utan "nya" flickor. Dessa ljög inte, så vitt jag vet.

De påstod att jag fått två anmälningar på mig. Jag fick reda på att jag var anmäld för att jag hade valpar sittandes i bur. Om någon har sett något sådant, så beror det på att hundarna åkt bil med mig, och då SKA de förvaras i bur under resa.

Nåja, dessa inspektörer påstod att de såg att ingen hund satt i bur, så får vi se vad som senare kommer fram när det hela skrivs ner om några månader.

De kollade över nästan överallt. Större delen av hundgårdarna med högt staket plus undervåningen och övervåningen.

Det låg tre skitar innanför dörren i dragslussen ut på baksidan (i källartrappen mellan vardagsrummet och f d garaget), en hund var aningen slank men inte sjukligt mager, men i övrigt var det inget att nämna.

Läs mer om magproblem på sidan för min överklagan angående detta besök av jbv.

Räkningen av hundar och bäddar blev igen rena soppan. De påstod att de ABSOLUT hade räknat rätt när de påstod att jag hade två hundar mer än jag hade, men... Nåja, det har ju ALLTID varit så bland både jordbruksverkets och SKK´s inspektörer, jag begriper inte att folk inte kan räkna, och att de alltid räknar så att de tror jag har flera hundar än jag har.

Så kom det att räkna hundsängar. Sängantalet blev inte korrekt, igen. Men denna gång var det till stor del p g a mig. Jag räknade i häftigheten fel. Nu var det så att jag fotograferade efter de gått, där alla hundsängarna syns. Samtidigt var det så att inspektörerna igen för första gången på många inspektioner av jbv hade med sig kamera, så de kan kolla mina bilder mot sina egna och räkna igen.

Trots att två hundar lyfts ut från köket till stora gängen när de kom, så var det sängar så det räcker till utan problem.

Man kan förstå när både inspeköter och jag räknar fel på två sängar vid deras besök, att det inte är det enklaste att räkna hundarna. Sängarna är ju trots allt stilla, det är inte hundarna. Speciellt inte med 5 människor utspridda både ute och inne under besöket, som hundarna springer emellan hela tiden.

Tyvärr hade jag varit på bilbesiktning och därför fått tagit ut alla burar ur bilen och endast återställt hälften, annars hade jag som vanligt bett dem göra en besiktning av hundtransport, men så hade jag ingen nytta av att göra då bilen inte var iordningställd denna dag.

Jag låste upp och släppte ut dem det sista, så de inte skulle klättra över på vägen ut.

Detta var den kortaste inspektionen jag varit med om (när jag varit hemma) sedan första inspektionen, alla inspektioner från alla olika instanser inräknat, från jag startade med hund år 1976. Detta besök varade ca 45 minuter.

 

SÄNGAR

 

BESKRIVNING AV BESÖK ÖVERKLAGAN BESÖKSRAPPORT ANSÖKAN KENNELTILLSTÅND ÖVERKLAGAN FÖRVALTNINGSRÄTTEN YTTRANDE LÄNSRÄTTEN
180124 Svar på tal Dnr 282-947-2014 Ansökan kenneltillstånd 190208 Överklagan Mål nr 1965-18 och 2716-18 180718 509-18 +1965-18 + 2716-18
180529 Överklagan  Dnr 2042-2017 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018    
180912 Överklagan Dnr 398-2018 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018 nr 2    
  Överklagan Dnr 6420-2018     181105 Konsekvenser
  181114 Överklagan nr 2 (förtydligande) Dnr 6420-2018