Inspektion 180124 bilder ute

 

Jag kommer innifrån med kameran och börjar dokumentera.

Detta är strax utanför ytterdörren uppe på altanen. Strax innan har 4 besökare + jag själv gått på denna stig mot vägen. På den korta stunden har mina 17 små hundar och 2 stora hundar sprungit runt i spåret så avtrycken av våra skor är utsuddade. Man ser också att en hund har bajsar ute.

Gröna grinden till vänster i bild vetter till stora inhägnaden. Hundarna går i den visa sidodörren som har hundlucka. Jag går också visa den dörren nu när det är så mycket snö, när jag ska ut till trädgården.

P g a all snö i år så kan alla hundarna springa obehindrat upp och ner på altanen uppepå snön.

Här är igen uppe på altanen, fast närmare grinden mot framsidan. Man ser igen att en hund gjort sina behov här, d v s utomhus. Man ser också en mycket liten bit av grinden, som här är stängd. Den hade inspektörerna lämnat öppen när de kom hit.
Här ser man en bild jag tagit från altanen ner mot trädgården. Man ser flera gångar/stigar som leder till under granarna. Ett populärt område på gården, både sommar som vinter.

Tittar man i spåren kan man se att det är ingen enstaka hund som gått här, trots nysnön som ligger i ett rejält lager på backen efter nattens snöande. Det är flera hundar som gått här under denna korta stund sedan inspektörerna lämande oss.

Här ser man grinden mot framsidan som inspektörerna lämnade öppen när de kom hit idag.

P g a ihållande snöande från mitt i natten till morgonen är det mycket snö, jag har ännu inte hunnit skotta då jag haft huset invaderat av inspektörer.

Klockan ca 2-3 på natten skottade jag så "stigarna" från ytterdörren till grinden vid vägen var framkomliga och dörrar och grindar lätta att öppna ordentligt.

Här ser man stigen som leder från stigen mellan altangrinden till väggrinden till hundluckan i köket. Man ser tasspår i nysnön. Det är dessutom en bajs som ligger men det har rullat över en snöklump som delvis döljer avföringen.

Enligt inspektörerna idag så gjorde alla hundarna alla behov inne och kunde inte gå ute p g a mycket snö.

Här ser man hundar som sitter på trappen utanför hundluckan mot köket. Man ser också stigen som var med på föregående bild (bilden ovan) och flera stogar som leder bort ifrån luckan. Nedanför trappen står det ett bord som jag valde att lämna kvar i vinter, så hundarna kommer direkt ner från trappen till under bordet, som då är ganska snöfritt, och ger hundarna möjligheter att gå åt alla håll därifrån. Man kan se att hundarna utnyttjat det.
Detta är stigen som leder från altanen till vägen. Här gick alltså nyss 5 personer ut och en person, jag själv, tillbaka. Dessa spår syns inte längre o g a alla tasspås som täcker fotspåren. Vid tillfället var det inget snöande. Det hade upphört innan inspektionen. Längre bort i bild, närmare yttergrinden, ligger det igen en bajs. Alltså har hundarna gjort behov utomhus.
Här är man på samma stig som bilden ovan, fast lite närmare grinden mot vägen.

Pinnen som står upp ur snön till höger är en av skyfflarna som jag använde några timmar tidigare när jag skottade snö. Det hade kommit ner mer än 1 dm, troligen närmare 2 dm, efter jag skottade på natten.

Man ser igen här massor av tasspår, jag ser också en kiss i snön efter hundarna som enligt inspektörerna gjorde alla behov inne och inte kunde komma ut p g a all snö.

Här är vi framme vid grinden mot vägen. Här ser man också en stig som går iväg i snön till andra sidan om vägen på gården mellan altanen och vägen.

Man ser i snön att här är också fullt i tasspår ovanpå stövertrampet från 10 fötter strax innan.

Kisspår i snön, alltså kissar hundar ute.
Här ser man stigen som fortsätter från grinden ner till hörnan av inhägnaden på framsidan. Spaden som står närmast i bild har jag nyss använt här för att kunna öppna grinden och ta in hundarna som inspektörerna släppte ut.

Inspektörerna själva hoppade/klättrade över grinden när de kom och när de gick.

De valde att inte ringa på klockan eller telefonen för att bli insläppta, som normalt folk.

Det är väl en strategi för att ertappa mig med något felaktigt, antar jag.

Om jag hade haft några sekunder på mig tycks inspektörer tro att jag gjort om allt kring mina hundar från olagligt till lagligt. De har verkeligen en övertro på vad några sekunder kan göra.

Här ser man fortsättningen på stigen från bilden ovan, stigen går parallellt med allmänna vägen.

I hörnan på gården har de som en tunnel under snön, där häcken böjts sig över stigen och som har bildat som ett tak över stigen under.

Precis efter björkarna ser man att snön har rasat, där hade de stora hoppat över och stuckit p g a att de blev utsläppta på framsidan utan min övervakning.

Jag försökte få med på bilden tasspår så det ska framgå att hundarna springer i denna stig också, parallellt med vägen. Men tyvärr, jag lyckades inte få med tydliga tasspår, men man ser ändå att det är en nersänkning i stigen där hundarna springer.
Här ser man halva framsidan sedd från grinden ut mot vägen.

Man ser här bl a en hund som är nere på framsidan och går i en av stigarna på framsidan.

Tittar man noga så ser man ett det är flera hundar "mitt i" hundluckan på väg ut. Tittar man noga ser man hur yttre luckan ligger på ena hundens rygg.
Här ser man igen hunden som är på väg ut ur luckan. Man ser också öronen på en hund som är nere på backen/snön.
Här ser man ytterligare en hund som är ute och går på stigen.

Kom ihåg att detta är nysnö efter att det precis slutat snöa, fler gånger/stigar blir det vartefter det inte snöar kors och tvärs på gårdsplanen.

Om man tittar strax bakom gröna handtaget till spaden i snön så ser man grinden som inspektörerna lämnade öppen när de gick in till oss idag och därmed släppte de ut de stora hundarna som kunde sticka. Grinden var knutet med dubbelknut på ett tjockt och kraftigt "rep". Repet låg kastat på backen när jag kom ut och de två stora hundarna var borta.

Fler hundar är på väg genom hundluckan åå denna bild. Man ser också flera stigar som hundarna och jag trampat upp.
Fler bilder på ytterligare hundar på väg in och ut genom luckan.

Även baksidan har en ytterligare mycket större yta som hundarna går på.

Så är vi tillbaka uppe på altanen igen när jag är på väg inåt igen. Hör ser man tydligt hur hundarna springer uppepå snön obenindrat. T o m de stora hundarna.
Här ligger ytterligare en bajs som sjunkit ner en bit i snön. Detta på hundar som gör alla sina behov inne och inte kan gå ut, enligt inspektörerna.
Pink i snön.

Stig ner på gården till under granarna.

Från jag gick ut och tog bilderna och kom tillbaka mot ytterdörren igen så hade en hund varit och bajsat där.

 

 

Uppdaterad 2018-01-25