Yttrande 180718                      Målnr: 509-18 och 1965-18 och 2716-18

 

Jag har hos er tre överklaganden (nr ovan). De är djupt sammanflätade, så de är i stort sätt samma ärende, varför de hör ihop. Jag hoppas ni kan slå ihop dem?

För varje steg med jordbruksverket har de uppkommit med nya uppgifter mot mig som tidigare inte framgått från varje steg i händelseförloppet. Alltså har jag fått fortsätta i varje steg att försvara mig mot lögner, förtal och annat skit de kastar på mig och mina hundar.

Vid varje steg har framkommit nya lögner mot mig som i sig BEVISAR hur jordbruksverket ljuger. Lögner som inte fanns med i de ursprungliga ärendena. Så kan de inte få jobba över huvud taget! De kan bara inte får ha dolda filer om mig (fulla med lögner) som de visar fram i senare skeden. Hur ska jag då kunna försvara mig?

Till saken hör att p g a jordbruksverket agerande (= fråntagit mig möjligheten att ha mer än 9 hundar hemma samtidigt f o m 2 maj -18) så har vi idag 25 hundar som far illa. Hundar som går ner i vikt. Hundar som börjar misstro människor. Hundar som är stressade och nervösa. Hundar som börjar attackerar människor och andra djur. Situationen är därför AKUT!

Vill ni veta hur man förstör en hund? Man gör den osäker på människan! Alla hundar som tvingas flytta ibland dagligen, ibland varje vecka, startar med att misstro människan! Det är så man skapar grogrund för djupt psykiskt störda hundar. Hundar är HELT I HÄNDERNA på människan, och människan är den enda de ska kunna lita på. Kan hundarna inte lita på människan, så blir hundar nervvrak!

Jag hoppas och vädjar till att ni förstår allvaret i situationen och tillfälligt LYFTER BORT jordbruksverket spärr och därmed tillåter mig att ha min idag 25-27 hundar som jag just nu äger i mitt hem under pågående process.

OM ni väljer att hjälpa mig och HUNDARNA till att starta med att återställa allt vad jordbruksverket hittills förstört är jag TVUNGEN att ha ett papper på det så jag kan sticka under näsan på jordbruksverket när de kommer och ska ta mina hundar ifrån mig. Jordbruksverket VET JAG är totalt opålitliga, så jag måste ha vattentäta papper, så de inte kan traska iväg med min familj.

Om ni i ett senare skede väljer att döma till jordbruksverket fördel så ge mig någon vecka att ordna med nya hem till alla mina hundar så inte jordbruksverket kommer rusande och stjäl mina hundar av mig och placerar dem hos "hutt och mutt" som ska fördärva dem.

Jag har ÅTSKILLIGT med människor som kan vittna om att det jag skriver och säger är SANT! Bara säg till om ni vill ha en lista på människor som kan intyga hur välskötta mina hundar är och hur mycket lögner ALLA jordbruksverket rapporter innehåller.

Jag har sedan 1999 lärt mig att de som talar sanning till min förmån blir illa sedda i vissa sociala "hund"kretsar i minst 18 år (alltså från 1999- till dags datum och fortsätter...) p g a att de försvarat mig, därför drar jag mig i det längsta för att sätta mina vänner och valpköpare i skiten. Annars hade jag skickat med en sådan lista för länge sedan, och sedan hade de riskerat att bli jagade av bl a jordbruksverket också. Så gör man inte, om man är en normalt hygglig person, mot sina vänner och bekanta. Speciellt inte när man vet vad det innebär att bli misshandlad av jordbruksverket och få sina hundar misshandlade av jordbruksverket, så som vi (jag och mina hundar) tvingats ha det.

SNÄLLA! Se till att vi i framtiden har tjänstemän som inte uppträder med kriminella medel! Låt oss kunna lita på våra myndighetsutövare igen. Jag kan det inte längre. Allt har gått för långt.

 

Yttrande: Nu har länsstyrelsen plockat fram ytterligare ett nytt datum, denna gång 160105 (tidigare datum finns angivet i dnr 5428/2014, ett papper jag aldrig fått), för när mitt kenneltillstånd ska ha blivit indraget. Det visar att de skriver olika datum på olika skrivelser för när mitt kenneltillstånd blev indraget. Det är det typiska för folk som ljuger, de har svårt att alltid hålla sig till samma "sanning"...

Min farfar lärde mig redan när jag var barn att det inte lönar det sig att ljuga, då sanningen ALLTID kommer fram förr eller senare. Alltså gör JAG det enkelt för mig, jag håller mig till sanningen, och har MYCKET svårt för lögner. Och är de uttalade av officiella representanter för något så är det ÄNNU allvarligare!

Enligt dnr 5428-2014 (som jag fick reda på i år i deras första beslut om att inte bevilja kenneltillstånd, ärendet som jag överklagade med jordbruksverket dnr 1833-2018) så blev kenneltillståndet indraget efter detta besök 2014.

Enligt dnr 7147-2015 (som jag fick reda på i år i deras första beslut om att inte bevilja kenneltillstånd, ärendet som jag överklagade med jordbruksverket dnr 1833-2018) är mitt tillstånd indraget före besöket 2015.

Nu påstås alltså kenneltillståndet vara indraget 160105, alltså enligt det senaste yttrande från jordbruksverket.

Hur ska de ha det?

Jag har aldrig fått något beslut eller annat papper eller telefonsamtal under 2014, 2015 eller 2016, varken med indraget kenneltillstånd eller annat.

Vi har däremot haft besök av jordbruksverket, inte ens då har jag informerats om indraget kenneltillstånd från jordbruksverket. Jag tycker det i sig själv är helt suspekt. Jag är övertygad om att anledningen till att jag inte var informerad var för att kenneltillståndet inte var indraget då, utan att detta är något de hittat på i efterhand, inför sitt besök hos oss januari 2018.

Jag blir informerad MUNTLIGEN vid jordbruksverkets besök i januari 2018 om att mitt kenneltillstånd är indraget sedan tidigare. Vid det laget VET jag att de ljuger i stort sätt allt de säger, så jag tar det inte på allvar. Men jag får sedan papper på det, till sist, efter detta besök.

För övrigt vill jag upprepa: Jag bor kvar på samma ställe och har samma ytor till hundarna som när mitt förra kenneltillstånd upprättades, så varför jag skulle fråntas mitt tillstånd är mig en gåta.

Om tillståndet drogs in, som nu hävdas, 160105, så varför just då? Något "luktar" skumt här.

Jag tycker det är uppenbart att de har haft något "nys" för sig som är ljusskyggt, när de inte ens kan redovisa det uppenbara, varför de hittade på att dra in beslutet till att börja med, och det när de drog in tillståndet (enl. dem, alltså mellan besök 2014 och besök 2015 eller 2016, beroende på vilket datum vi ska välja att tro på i deras rapporter).

Om jag hade FÅTT ett sådant beslut, kan alla och envar vara så SÄKER på att jag hade ÖVERKLAGAT!

I hundsängsfrågan hänvisar jag till tidigare skrivelser, bl a överklagan Dnr 2042-2017 då jordbruksverket nu igen upprepar sina lögner: Annika Hagström är ålagt att skaffa fler liggplatser till hundarna. Enligt dagens inspektion 24/1-2018 sa inspektörerna att Annika hade 29 hundar. Av dessa är 2 stora hundar i hallen och på övervåningen. Dessa 2 stora hundar har totalt 7 stora liggplatser + 4 små liggplatser. Fyra valpar, nära 4 veckor gamla är i egen hage. De 4 små valparna har totalt 4 stora sängar. 5 valpar som är 1.5 vecka gamla + deras mamma har egen hage, de har totalt 5 liggplatser.  Kvar är 17 hundar som går i en grupp. De hade enligt inspektörernas första räkning 14 liggplatser. Efter kontrollräkning med Annika Hagström som följeslagare så kom inspektören fram till att det var 20 stycken mjuka liggplatser till dessa 17 hundar.  Vid Annika Hagströms egna kontrollräkning efter besöket så var det till och med 22 stycken mjuka liggplatser till dessa 17 hundar. Bilder finnas att få vid behov. Annika Hagström vill ha information om vilken/vilka grupper som ska ha fler liggplatser, så att felet kan åtgärdas. Annika Hagström vill även ha förklaring/motivering varför den/dessa grupper ska ha fler ligg platser.

Jag såg med egna ögon hur inspektören rättade i sina papper och skrev 20 sängar under besöket, efter jag gått med och kontrollräknat.

Antalet hundar skulle jag vilja veta varifrån alla dessa hundar jag skulle ha haft det datumet, och även 17 november -17, kom ifrån och vart alla de hundarna har tagit vägen?

Om det skulle varit 22 hundar i stora gruppen hundar i november 2017 + de två stora hundar i en egen grupp tillsammans med en liten hund + mamman och hennes barn (totalt 5 hundar) i en egen valphagen + tikarna i köket (totalt 6 stycken). Då skulle jag haft 36 hundar denna dag, vilket jag inte hade.

När jag tittar på bilder ser jag 15 hundsängar ENBART i vardagsrummet. Se bilder nedan. Då finns inte en enda bild från matrummet, där det normalt är ca ett 10-tal hundsängar. Men jag hade inte tagit några bilder från det rummet just då. Jag har heller inte bilder från alla vinklar i vardagsrummet, varför det mycket väl kan vara flera hundsängar i vardagsrummet också, än de som syns på bilderna jag har.

De hundarna i stora gruppen var 15 denna dag, inte 22. Totalt 29 hundar. Som sagt, tre hundar i hall och övervåning (2 stora och en liten), 6 tikar i köket, till sist en mamma och hennes 4 barn i en valphage. Alltså 29 hundar totalt.

Här är bilder tagna från vardagsrummet, dock saknas en vinkel i vardagsrummet, så det kan alltså finnas fler sängar enbart i vardagsrummet. Dessutom hade jag inte tagit några bilder från matrummet just då, i matrummet fanns naturligtvis fler hundsängar som stora gänget hade tillgång till den dagen.

 

Diana ligger i vardagsrummssoffan, som man lätt kan se här att hundarna har tillgång till.

Soffan är hundsäng nr 1.

Här ligger Oscar i hundsängen som denna dag är nedanför soffan.

Prickiga sängen är hundsäng nr 2.

Här ligger Nomie i en hundsäng (grå igloo) som denna dag står i ena änden av soffan.

Gråa igloon är hundsäng nr 3.

Poseidon sitter i en säng som har mer än 2 dm tjock madrass i botten och en stor kudde ovanpå, ovanför honom är det en hundsäng till (kallas hammock), till vänster i bild ligger Hebbe i en hundsäng (som är en stol för barn med två tjocka madrasskuddar i), till höger i bild är det en säng till på en stol, själva stolsdynan är en otroligt tjock madrasskudde.

Hela denna hundsängsplats har trapphuset på andra sidan.

Gråa plychsängen är säng nr 4.

Hammocken är säng nr 5.

Stolen är säng nr 6.

Barnstolen är säng nr 7.

Här är bilden på hela Hebbe.
Här ligger gamla Yuppie pojken på stolen.
Här ligger Kiichi i en hammock under vardagsrumsfänstret och i den svartblommiga plychsängen under ligger Cataleya.

Kiichis hammock är säng nr 8.

Svartblommiga sängen är säng nr 9.

Här fortsätter vi bort under vardagsrumsfönstren. Två hammockar till. Sedan 4 hundsängar på "golvet". Lägg märke till vad tjocka madrasser och kuddar de har i sängarna.

Hammocken med gröna sidenkudden är säng nr 10.

Nästa hammock med gröna bommullskudden är säng nr 11.

Två blå hundsängar under hammockarna är säng nr 12 och 13.

Sängen bortanför där är den lila sängen, säng nr 14.

Bortom den är den svarta sängen, säng nr 15.

Här ligger Oscar på en svartblommig sidenkudde. Man kan riktigt se hur tjock och mjuk madrassen är som han ligger i.
Här ser man att den svarta plychkudden följs av den ljusa kudden i sängen bredvid.

Jag kommer inom kort uppdatera min hemsida, då kommer länkar till mina överklaganden, yttranden o s v att finnas långt ner på denna sidan www.piaskennel.com/MerOm/meriter.htm/.

Jag har där samma bilder (och text) som de jag sände i överklaganden, bilderna syns bättre (speciellt utomhusbilderna) på hemsidan än på de sända överklaganden. Än så länge finns det ett överklagande utlagt på hemsidan. www.piaskennel.com/MerOm/inspekt.htm/ och långt ner på den sidan kommer länkarna vid nästa uppdatering av hemsidan.

Alla och envar i hela världen kan alltså läsa om hur det går till i Sverige idag. Jag är så utskämd genom alla lögner om mig redan från 1999 års häxjakt på mig (som aldrig upphört), så jag har inget att vinna på att hålla detta hemligt.

Jag är högst osäker på om ni fått mitt överklagade/yttrande till jordbruksverket Dnr 1833-2018 (det första)? Det ska ju också ligga med i detta ärende. Jag fick besked att jag fått avslag på min kennelansökan men kunde överklaga. Jag fick några få dagar på mig att överklaga. Sedan när jag fick avslag på detta så visade det sig att den inte var avslag och överklagan, utan yttrande, som jag hade gjort. I det ärendet avstyrde de handläggaren som var sympatisk mot mig, och satte in en ny handläggare i sista sekund. Allt för att jag skulle få avslag.

 

 

 

 

 

BESKRIVNING AV BESÖK ÖVERKLAGAN BESÖKSRAPPORT ANSÖKAN KENNELTILLSTÅND YTTRANDE LÄNSRÄTTEN
180124 Svar på tal Dnr 282-947-2014 Ansökan kenneltillstånd 180718 509-18 +1965-18 + 2716-18
180529 Överklagan  Dnr 2042-2017 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018  
180912 180913 Överklagan Dnr 398-2018 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018 nr 2  
  181029 Överklagan Dnr 6420-2018   181105 Konsekvenser
  181114 Överklagan nr 2 (förtydligande) Dnr 6420-2018