Överklagan Mål nr 1965-18 och 2716-18

 

Förvaltningsrätten i Falun Målnr: 2716-18

Besluten bör ändras då det vilar på lögner och manipulation.
Jag har ALDRIG plågat ett djur, till skillnad från min motpart. Alltså ska jag inte anklagas för att missköta djur på något vis.
Att ärendet granskas öppet och ärligt är av största vikt då det är oerhört allvarligt när tjänstemän missbrukar sin makt och dessutom utför handlingar som andra hyggliga normala människor skulle hamna i fängelse för. Vi pratar inte om små oskyldiga övertramp och misstag, utan i detta fall om organiserad, planerad lögnkampanj och ohyggliga handlingar mot djur och djurägare.
Vi i Sverige bör värna om högt djurskydd och hög rättssäkerhet. Ingendera bygger på lögner och kriminella handlingar, så som sker i detta fall, om och om igen.

 

Sverige-USA

Jag vet att vi i Sverige gärna tar efter USA, men i fallet med djurskydd i USA där vanliga, duktiga, hyggliga hunduppfödare är utsatta för sådan förföljese av djurrättsorganisationer så de inte vågar att ha en enda annons på valpar för att inte bli illa utsatta, den vägen tycker jag vi INTE ska uppmuntra att gå i Sverige. Men på den vägen är vi på väg och har varit i ett antal år nu. Det tycks bli värre för vart år. Vi MÅSTE värna rättsskydd för djur och människor. Vi behöver alltså använda USA som avskräckande exempel, inte något att se upp till och eftersträva.
Djurrättsorganisationer i USA har sträckt sig hit och beundras av främst många unga människor, som via organisationerna blev uppmanade att sätta sig på poster som ger dem makt. Sakt och gjort, flera av våra unga inspektörer (och numera finns det mest unga inspektörer) har sina rötter, eller bakgrund i djurrättsorganisationer som inte drar sig för att bedriva kriminella handlingar för att stoppa det som de tycker är konstigt, fel, sjukt, dumt eller vad som helst som inte passar dem.

 

Inga papper

Att jag om och om igen får klagomål (som det påstås numera) men inga skriftliga rapporter i flera år är ett bevis som något hur de har bestämt sig för att få det att se ut som om jag inte har "rättat till" fel, i detta fall fel sin inte ens har funnits!
Att jag sedan blir överöst med papper under 2018 som påstås vara äldre och ibland nyare, och om man läsar dessa så är det utan minsta tvekan tydligt och klart att de själva blandar ihop sina egna påhittade "fakta".
Ett bevis för ovanstående är att de t ex påstår att de tagit tillbaka mitt kenneltillstånd tidigare. De har angett tre olika årtal för det återtagandet i tre olika skrivelser!!!
I en annan skrivelse anger de att jag har tre olika antal hundar vid samma tillfälle, i en och samma skrivelse.
Det finns så många olika saker där det är klart och tydligt att de gör fel. Detta är tydliga bevis för hur de försöker misskreditera och inte håller sig till sanningen. Dessa är INTE enkla, enstaka misstag.

 

Att de blir hållna bakom ryggen vid överklagan är beklagligt. Jag själv ser det som kriminellt.
Jag tvingas alltså överklaga igen.
Pappren finns, det är bara att läsa igenom allt som redan sänts. Om man läser igenom detta så kommer man förstå hur många fel som begåtts, av dem, inte mig. Men det föutsätter att man läsar det jag skrivit.
En annan sak jag reagerat på, enligt inspektörerna vid deras senaste våldsförande besök hos oss i vårt hem så skulle jag inte kunna överklaga detta, så när "de hade fått rätt" i denna instans (vilket de var helt säkra på) så talade de om för mig att "loppet var kört". De drar sig för vilka lögner som helst för att knäcka mig, men jag är av den åsikten att sanningen kommer alltid fram, förr eller senare. Jag hoppas att sanningen till sist kommer att komma fram, SNART! Det är inte första gången de ljuger för mig för att försöka få mig att "ge upp".

Att samma lögner upprepas i Förvaltningsrätten, ibland nära nog ordagrant, tycker jag visar på att de knappt läst vad jag skrivit.

 

Upprepning av några detaljer och några nya påpekanden:

 

Hundsängar

Hundsängar rena, mjuka, fler hundsängar än antalet hundar, det går fint att bädda i dem o s v. Det finns bl a hur många bilder som helst på det. O s v. Som sagt, läs vad jag redan skrivit.
Jag har själv sprungit ut och in ett ett 20-30-tal kennlar senaste året och INGEN har så många och fina bäddar som mina hundar!
Vid Svenska kennelklubbens (SKK) kennelkonsulenters besök, de kommer också oanmälda, så finns det inga anmärkningar på något som inspektörerna hittat på om oss (mig och mina hundar). De bedömer djur och djurägare med samma regler och bestämmelser + flera, eftersom SKK har flera regler än vad lagar och bestämmelser förordar. Konsulenterna kan intyga att bl a sängantalet är bra, att hundarna inte har toalett inne o s v. Konsulenterna har i praktiken redan intygat det, annars skulle det stått i deras rapport, och det finns ingen sådan anmärkning från dem! Konsulenternas två senaste besök är inom datumen som inspektörerna varit hos oss och anmärkt på än det ena och en det andra.
Hundsängarna som användes av hundarna vid de sista två inspektionerna fick inte plats i en combibil som det lades ner baksätet i och fylldes från vägg till vägg, från golv till tak! Och det var enbart de hundsängarna som stog framme till hundarna att sova i under senaste månaderna i mitt hem innan flytten. Att envist upprepa om och om igen att hundsängarna hos oss skulle vara otillräckliga är HELT ABSURT! Det finns inte en besökare hos mig som trott jag pratat sanning när jag har förklarat hur jag blir behandlad. Uppenbart för alla besökare SOM KAN RÄKNA att hundarna hade LÅNGT ÖVER en säng vardera! Ett moment som dessa inspektörer bevisligen inte kan är räkna. Titta i deras olika rapporter. Deras angivelser av ytor i de olika rummen i mitt dåvarande hus var olika i de olika rapporterna. En gång påstod en inspektör att det berodde på att jag byggt om hallen! Detta skedde aldrig på alla år jag bodde där!

 

Rastning/hundluckor/rumsrenhet

Igen, som jag redan skrivit, mina hundar ÄLSKAR hundluckorna, springer ut och in hela dagar. Utom när myndighetspersoner kommer och tränger upp dem i ett hörn och stressar dem och håller dem där!
T ex om hundarna inte vill gå ut genom hundluckorna så hur kommer det då sig att polisen fick föra tillbaka mina hundar som de släppte ut genom yttergrinden när de kom till oss? Hur kommer det sig att de en gång gnällde över att hundarna var runt fötterna på dem när de gick ute på gården? Hur kommer det sig att de en gång påstod att det var för mycket skit på gården och att en hund nästan sket på deras sko? Hur kommer det sig då att det hela tiden var rejält nertrampat i snön utanför hundluckorna?
Rastningen som det ljugs om är löjlig. Var 2-4 timme brukade de flesta hundarna springa ut och in när de själv fick bestämma p g a hundluckorna. Vissa hundar sprang ut någon enstaka gång t o m på natten då. Nu när vi inga hundluckor har, än så länge, så rastar jag hundarna aldrig längre än 4 timmar emellan under dagtid. Dessutom, skulle det varit skit eller piss inne hos oss så skulle kennelkonsulenterna ha anmärkt på det.
Så här skrev jag på en hunds egna sida på vår hemsida efter hemkomsten till mig: 
Så kom han till oss 15 juli 2018. Han bara ÄLSKAR att åka bil. Han ÄLSKAR våra promenader. Han är aktiv, glad och pigg. Vill vara ute nästan hela tiden. Han kommer in och tittar till hur det är inne och sedan strax ut igen. Han börjar vara ute oftast redan vid 6 på morgonen. Sedan är han oftast ute till 22 på kvällarna. Ofta en eller två gånger varje natt också. Han springer som en tokig på promenaderna. Efter någon månads regelbundna promenader så började han lyda på promenaderna, före det hade han inte tid att lyssna på mig. Han simmar gärna i poolen så väl som i sjön. Utan tvekan är han extremt glad att vara hemma igen.
Det är mycket vanlig reaktion på hundar som flyttar till oss. De är så lyckliga så första månaderna till året är de ofta ute. även om denna hund var extremt mycket ute, ALLA hundarna ÄLSKAR friheten med hundluckor. Sedan blir det mer normalt, d v s var 2-4 timme beroende på individ, ålder, väder och vind.
Jag har haft 1000-tals hundar med hundluckor. Jag har haft hundluckor från och till från 1986 och framåt. Redan småvalpar lär sig dessa luckor mycket tidigt. Inte ovanligt redan innan de flyttar till sina nya hem.

 

Ytor

Några år tidigare höll de på att ljuga om ytorna hos oss. Detta i kombination med hundantalet, men de lögnerna har de inte slutat med. Under besök efter besök ljög de om ytor hos oss. När jag till sist en gång rev ifrån och sa att jag har arkitektritade ritningar på huset med mått, så jag sa till dom att de inte hade en chans att ljuga om ytorna, hur de än lotsades mäta. Efter det nämnde de inte EN ENDA GÅNG igen om att hundarna hade för trångt.

 

Veterinärintyg

Om vi ska upprepa som en papegoja, kan vi ju tjata om alla gånger de anklagat mig för att ha dåliga hundar och jag har fått kostat på veterinären, INTE EN ENDA GÅNG har de haft rätt!!! Alla gånger var det bara gissningar och ljug.
Bara det faktum att de 5 gånger jag tvingats gå till veterinär för att motbevisa inspektörerna har jag fått rätt till 100 %. T o m Cookis lätta andningsavvikelse, som gjorde att jag aldrig tog honom i avel, som t o m veterinärer tyckte var överdrivet försiktigt då "alla andra" använde hundar "hela tiden" i avel som var mycket värre än honom, enligt veterinärer! Det om något MÅSTE ju visa på vem det är som håller sig till sanningen.
Antingen är dessa inspektörer TOTALT outbildade och okunniga, ELLER så försöker de att medvetet misskreditera mig, i detta fall 5 gånger...
Hur ser då resten ut i dager av det?

 

Att ha en hel organisation och alla deras jurister emot sig är inte lätt som privatperson. Men en sak vet jag, mina hundar mår OTROLIGT bra jämfört med de flesta hundar i Sverige idag. De har rena lyxen hos mig. Detta oavsett var jag bott genom årens lopp. Oavsett vilken typ av hundar jag haft. Oavsett vad jag aktiverat dem med. Det finns nog inget jag inte gör för mina hundar, för att de ska ha det ALLRA BÄSTA! De är hela mitt liv.

Vi har fått lov att flytta för att komma bort från våra plågoandar. Jag måste skydda mina hundar från lidande och därför tvingades jag flytta från Gävleborg för att garantera så gott det går att jag inte får samma vidriga människor som kommer hem till oss och skadar oss och vi har inte ens rätt att stoppa dem! Det är en fruktansvärd situation att leva i.

P g a flytt så är inte tillstånd för att bedriva verksamheten aktuellt längre i Gävleborgs län. Samtidigt är det viktigt att de inte kan utsätta andra för samma som de utsatt oss för. De ska ju INTE ha rätt att flera år i efterhand meddela att de dragit in kenneltillståndet flera år tidigare, och i nästa skrivelse meddela att de dragit in det ett annat årtal i det förflutna, och sedan i ytterligare en annan skrivelse meddela att de dragit in tillståndet, ytterligare ett annat årtal. Jag var länge i tron att man inte fick några rapporter längre, då reglerna ändras hela tiden numera, så man inte har koll på allt nytt som hela tiden dyker upp. Sådan rättslöshet och osäkerhet får inte förekomma av myndigheter! ALLA människor MÅSTE ha rätt att få ETT datum, att inte bli itutad lögner, och att ges en möjlighet att framför allt överklaga. Det fick inte vi.

 

Min hälsa har kraftigt försämrats av myndighetsutövare.

Jag har tvingats till flytt för att skydda mig och mina hundar från våra plågoandar.

Var snäll och återställ min och mina vänners tro på att lögner inte hör hemma av myndighetsutövare och i svenskt rättssystemet.

 

Annika Hagström, Kölsjön 107, 714 91 KOPPARBERG, Tel: 0762-79 41 25, E-post: piaskennel@hotmail.com (kollar mycket sällan e-posten så risken är att e-post försvinner innan jag hinner läsa dem, då nya e-postadresser hamnar i skräpfiltret)