Överklagan Dnr 1833-2018 nr 2

180619 får jag höra efter att jag ringt jbv Sussanna Svens och frågat vad som händer, att min överklagan är översänd till en annan person med namn Mikaela och att överklagan är under bearbetning. Mikaela ringer sedan upp mig efter att Sussanna pratar med henne. Då visar det sig att Mickaela hade sänt avslag till mig den 180613. Vem som läser det avslaget vet vi inte, men jag fick det inte i alla fall, om det ens var sänt... Jag blir lovad nytt avslag denna dag 19/6 via e-post. Jag har nu 3 veckor på mig att överkaga, enligt Micaela.

180620 fick jag tag i e-posten, efter att ha jobbat med problemet i 20 timmar. Så läser jag snabbt igenom. Det är uppenbart att de som skrivit ihop detta inte har läst vad jag har skrivit. Jag har MASSOR AV BEVIS på att dessa huvudpunkter detta nu kokat ner till är LÖGNER!

Det är ingen tvekan alls, allt ni skriver bekräftar att ni inte ens läser vad jag skriver. Jag har MASSOR AV BEVIS på att det ni anklagar mig för är FALSKT!!! Se alla mina överklaganden! Där finns några av bevisen. Flera finns!

Ni har i flera år gått bakom min rygg och sett till att jag aldrig fått ett enda av era brev och inte dessa anklagelser som jag numera får läsa om förrän efter besöket nov. -17. Sedan ska jag nu försvara mig mot alla lögner som ni i flera år har spridit om mig. Men det är just det, JAG KAN BEVISA att det är LÖGNER!!! Trots att ni gjort allt för att jag inte ska kunna överklaga eller protestera mot era lögner.

Först har ni stora problem att räkna. Ett trettiotal hundar i bostaden vid varje besök är fel. Läs era egna rapporter, där finns allt upp till 40 hundar angivet, och det med är lögner!

INGEN HAR EN ENDA GÅNG sagt att mina gruppen varit för stora förrän nu!

Ingen har sett stressade hundar, utom en hund en gång som inspektörer PÅSTOD var stressad, men ALLA andra besökare kan intyga att hunden ifråga ALDRIG varit stressad, tvärs om! I övrigt har INGEN sagt att hundar varit stressade. Att era inspektörer säger att en hund är stressad en gång när jag inte ser det, då det hela skedde bakom en vägg för mig, och under resten av det över 4 timmar långa besöket när inspektörerna gjorde sitt bästa för att stressa hunden ifrånga LYCKADES DE INTE!!! Detta trots idoga problem. I övrigt har inte stress nämnds, eller skrivits (av det jag fått läsa)...

För övrigt kan nämnas att jag i alla år, sedan 1970-talet, alltid varit berömd för mina harmoniska hundar som är så långt ifrån stressade som går att komma. Något som jag om och om igen fått höra, år efter år, av MASSOR av människor. Veterinärer, hunddomare, privatpersoner, kennlar, instruktörer, andra inspektörer, t ex tidigare kommunens inspektörer, SKK´s inspektörer m m.

Jag har gång efter annan BÖNAT er personal att UNDERSÖKA bilen, de har VÄGRAT! De har sprungit förbi bilen och VÄGRAT att ens TITTA IN i bilen! Utifrån går inget att se in i mina bilar då bilarna jag haft har de mörkaste solskydd som går att få på rutorna (för hundarnas skull). Dessa inspektörer vet alltså INGENTING om transport av mina hundar.

Liggplatser vs hundantal är uppenbart FULLT TILLFREDSSTÄLLT!!! Jag har så många bevis och vittnen om detta, att er personal inte kan varken räkna hundar eller liggplatser, ska inte ligga oss till last! Eller för att säga rent ut, att er personal LJUGER om förhållandena hos oss!

Ventilation har jag ALDRIG en enda gång hört förrän förra yttrandet från er kom. Hur ska man kunna försvara sig många år efteråt? Trots det, och tack vare min dagbok, så kunde jag försvara det, men vad hjälper det när ni tydligen inte läser vad jag skriver? Det var inte nyskurat! Det var MITT UPPE I EN SKURNING!

Jag är en av de kennlar genom tiderna som nyttjat tidningspapper minst, och mina hundar har INTE gjort ifrån sig vid deras besök. I så fall skulle jag fått skura när de varit hos mig och så har inte varit fallet. Det är märkligt att enbart inspektörerna ser saker, som jag sedan ser INTE är sant. Vid januari -18 besöket så påstod inspektörerna för första gången till mig att mina hundar gjorde inne i köket när jag var i rummet (rumsrenhet hade tidigare aldrig nämns här). Jag kan som bekant inte se genom väggar. Alltså kontrollerade jag efter besöket om det fanns urin och avföring, men det fanns INGET! På kvällen tog jag fram UV lampan (som man ser urin med när det är mörkt), det FANNS INGET då heller!!!

Sedan har ni tydligen svårt att förstå vad hundluckor är för något. Jag undrar om jag ens ska bry mig om att beskriva det, då det är uppenbart att ni inte läser vad jag skriver. Men jag gör ett försök, igen... Det finns alltså hundlucka med utgång från hallen till inhägnad på baksidan och framför huset. Det finns en hundlucka från vardagsrummet till samma hage. Det finns en hundlucka i köket som leder mot hagen vid vägen. Hundarna, samtliga, kan alltså fritt gå ut NÄR DET PASSAR DEM! Vill en hund gå ut var 5:e minut så får den det. Vill en hund gå ut var 4:e timme får den det. Vi går dagliga promenader. Vi cyklar. Alla hundar är i skogshagen bak på tomten dagligen med mig. Alla hundar har tillgång till hägnet mot vägen varje dag. De får inte bara FRI tillgång till utevistelse HELA TIDEN, utan dessutom en enormt stor variation i sin utevistelse dagligen.

Kontroll 2014 resulterade i att tillstånd drogs in. Det är konstigt att jag muntligen blir informerad om detta januari 2018 och skriftligen i mars 2018. Varför gör ni så? Min misstanke är att ert så kallade indragande 2014 är en efterkonstruktion. Jag kan inte känna till saker som jag inte blir informerad om. Ifall mitt tillstånd varit indraget så länge borde ju ni ha informerat mig! Jag har inte ens fått chansen att överklaga EN ENDA av alla LÖGNER ni har hittat på bakom min rygg före rapporten om besöket 2017. Det säger mig en hel del. Ni ville inte att jag skulle överklaga...

Jag har vid VARJE besök förklarat att jag får min post stulen och man MÅSTE RINGA eller säga personligen till mig, för att vara säker att jag får meddelandet, trots det så ser ni till att jag inte får ett eventuellt indragande av tillstånd och säger inget vid upprepade besök, vad säger det mig? Jo, dessa personer har inte rent mjöl i påsen.

Personligen är jag övertygad om att ni ljuger om i stort sätt allt, eftersom ni ljuger om i stort sätt allt som jag kan kontrollera. Tyvärr är det så att min misstro mot er numera är överväldigande, beroende på min erfarenhet. Jag tror att ni hittat på att ni drog in tillstånd 2014 när ni till mig inte sa något annat än att allt var bra hos mig i flera år.

Men låt oss anta att ni drog in tillståndet 2014 så är det ju ett flagrant fel av er personal att vara hos mig flera gånger och inte informera mig om att jag har får många hundar och kullar enligt tillståndet förrän 2018. Vid det laget hade dessa inspektörer ljugit så många gånger så jag inte tror ett enda ord av vad de säger längre. Men i mars -18 fick jag papper på det, så då är det väl så "verkligheten" har blivit att se ut nu... Jag kan inte följa ett indraget tillstånd som ni inte säger till mig är indraget.

Jag har inte bara uppgett hur många hundar, jag har t o m räknat upp raser, antal, kön, födelsedatum och sänt med bilder på dem!!! Detta att jag inte sagt hur många hundar jag har är alltså LÖGN igen.

Det finns upphöjda liggplater ÖVERALLT, även i skogsgården längst bak på tomten och på framsidan, förutom i stora hägnet. Framgår av både bilder och för alla som har ögon i huvudet. Detta är vad jag uppgett, INTE att det endast finns i bakre gården. Läs vad jag skriver!

Jag har bett om att få besked om hur många extra sängar utöver MER ÄN en säng per hund som jag ska ge hundarna för att ni ska medge att jag har MER ÄN en säng per hund. Jag har ännu inte fått svar på det. Jag har GJORT ALLT SOM ÄR MÖJLIGT att göra för att följa gällande bestämmelser, MEN när ålägganden är baserade på lögner OMÖJLIGGÖRS möjligheten att rätta till något, som ALDRIG FÖR EN SEKUND varit fel till att starta med!!!

Jag har alltså följt svensk lag. Däremot att jag åläggs att ha liggplatser åt alla hundar NÄR JAG REDAN HAR MER ÄN DET, hur i hela friden ska jag kunna åtgärda det? Jag har trots det frågat, MEN NI VÄGRAR SVARA MIG!

Jag har sprungit till veterinären med friska hundar på er begäran. Detta trots att det var en helt onödig utgift, eftersom hundarna bevisligen är friska trots era inspektörers anklagelser, flera gånger, och det väljer ni att glömma bort. Vi är nu uppe i 4 hundar som ni påstått varit allvarligt sjuka, som alla 4 varit fullt friska! Era inspektörers omdömme är uruselt och visar på stor brist i hundkunskap. Se intygen.

Bristen är alltså INTE min förmåga att följa gällande lagstiftning utan era inspektörers sanningshalt i rapporter och ålägganden som inte är med sanningen överrensstämmande. Då deras ålägganden vilar på lögner och sanningen är den att allt är enligt gällande bestämmelser, så omöjliggör det att för mig rätta till någon.

T ex: Jag ska se till att alla hundar har möjlighet att ligga samtidigt, NÄR DE REDAN HAR MER ÄN DET!!! Hur åtgärdar jag det? Jag BER om svar!!! Jag har bett om svar flera gånger, jag får inte ett ord om hur det ska rättas till av er! Jag har kommit med förslag, ska jag madrassera hela huset? Fortfarande inget svar.

Jag har också sprungit iväg med friska hundar till veterinären, som ni sagt till mig.

Jag har sänt in ansökan på kennel så fort jag visste att tillståndet var indraget!

Jag har också minskat till 9 hundar direkt när jag ålades detta. Varför skulle jag göra det nu och inte tidigare, om jag vetat att tillstådet dragits in tidigare?

P g a era beslut att fördriva mina hundar från sitt hem är de idag LIDANDE! Flera av dem mår dåligt eller MYCKET dåligt. Var och ens lidande lägger jag er till last! Ni är DJURPLÅGARE! Genom era LÖGNER förstör ni ett antal hundars liv! Genom att HOTA OCH SKADA mina hundar kommer ni att ha mig efter er till min dödsdag, om ni inte börjar hålla er till sanningen. Jag är som en tigrinna, jag skyddar mina fyrfota barn mot ALLA djurplågare, i vilken form de än kommer.

JAG FÖLJER SVENSK LAG. Däremot är det svårt att göra något när andra ljuger. Vad skulle du göra?

Igen åberopar jag också överklagan med dnr 2042-2017 och överklagan dnr 398-2018 och nu också med tillägg för den sista överklagan/yttrande med dnr 1833-2018, förutom ansökan som ska ligga som grund för detta.

Jag hänvisar också till min hemsida: www.piaskennel.com där det finns 10,000-tals bilder genom åren på mina hundar och vårt hem och omgivning. Texter om våra hundar, deras aktiviteter och vår uppfostran av hundarna + massor av våra metoder vid skötsel m m. Sidan startade 1997 och har vuxit genom åren. Det finns alltså gott om material från både före 1997 men framför allt från senare år. Mer för vart år. Jag är en av Sveriges minst hemliga personer, på min hemsida finns även alla dessa ansökan och överklaganden för hela världen att läsa, ifall ni vill se originalen eller skulle tappa bort era papper...

Annika Hagström, Pia´s kennel, Frisbo 50, 820 62 Bjuråker. Tel: 0762 79 41 25

 

 

 

BESKRIVNING AV BESÖK ÖVERKLAGAN BESÖKSRAPPORT ANSÖKAN KENNELTILLSTÅND YTTRANDE LÄNSRÄTTEN
180124 Svar på tal Dnr 282-947-2014 Ansökan kenneltillstånd 180718 509-18 +1965-18 + 2716-18
180529 Överklagan  Dnr 2042-2017 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018  
180912 180913 Överklagan Dnr 398-2018 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018 nr 2  
  181029 Överklagan Dnr 6420-2018   181105 Konsekvenser
  181114 Överklagan nr 2 (förtydligande) Dnr 6420-2018