Inspektion 180124

 

Allt för att visa hur det kan gå till när man som oskyldig djurägare blir antastad för att vissa inspektörer har bestämt sig för att sätta dit en djurägare, i detta fall använder jag mig själv som exempel, men dra för all del inte slutsatsen att jag är själv i denna situation. Det finns flera som utsätta på liknande sätt runt om i Sverige, företrädesvis de som har många hundar eller många djur av annat slag. Om djuren är väl omhändertagna eller inte tycks inte spela någon roll.

 

Länsstyrelsen här idag igen. Deras förra besök var 171117. De påstår att de sedan tidigare dragit in mitt kenneltillstånd. Varför vet jag inte. Jag blir nu tvungen att söka nytt tillstånd, helt sjukt! De behöver väl extra pengar i kassan...

Sedan påstår de att japaneser inte kan andas normalt. De säger de om mina japaneser, som har de längsta näsorna som går att få på rasen utan att hundarna blir orastypisk! Hundar som med lätthet springer en timme om dagen utan minsta problem och med största glädje.

Sedan påstår de idag plötsligt att mina hundar inte har tillgång till att gå ut! Det finns tre utgångar i form av hundluckor som hundarna har tillgång till att gå ut genom närhelst det passar dem.

De har två väl tilltagna hagar att springa runt i, men de erbjöd inte tillräckligt för att anse att hundarna har tillgång till att gå ut idag tydligen.

Som "grädde på moset" så stängde de inte en hundgrind när de kom idag och p g a detta släppte de ut två av mina hundar!

Hundarna hade kunnat bli överkörda!

De knyter upp ett rep med dubbelknut för att ta sig in, men lämnar sedan den grinden tväruppen och går in!!! Snacka om att försöka skada hundar!!!

 

På bilden ser man hur det såg ut när de kom och efter att de åkt. Detta rep knöt de upp utifrån och tog sig in och lämnade grinden tväröppen för alla hundar att springa hur de ville!

 

 

Hade jag haft löptikar idag hade dessa hundar förts ihop med mina avelshanar och blivit tjuvparade med mera. Snacka om att försöka skada hundar!!!

När de sedan står här säger de till mig att de stora hundarna är nödiga och ska släppas ut. Varmed jag öppnar deras hundlucka, som hade varit stängd i ca 2 timmar. Hundarna var troligen inte alls nödiga, utan glada. P g a detta så sticker hundarna ut i byn då grinden inte var stängd.

Poliserna dröjer sig kvar efter besöket och hittar igen mina stora och tar in dem i bilen och kommer tillbaka med dem. Det var snällt, tyckte jag då. Men i efterhand... Dessa två hundar har panik när de ser karlar efter detta!!! Man kan bara gissa vad de gjort med hundarna.

 

Dessa människor ska vara vana att springa ut och in i kennlar, d v s de vet mycket väl hur de ska skada en kennel, och därmed hundar.

Min slutsats: Antingen är de totalt okunniga eller så försöker de medvetet skada mina hundar.

OBS! Numera har jag tvingats sätta dit hänglås på grinden på bilden ovan för att inte riskera att inspektörer (och ev. andra) som tar sig in genom första låsta grinden utan mitt medgivande och min kontroll inte ska kunna släppa ur hundar och riskera att de blir överkärda och/eller släppa ihop löptikar och avelshanar.

 

Jag har sovit lite p g a valpvak senaste 3 månaderna. Till sist har jag fått sova samanhängade flera timmar per natt i tre nätter i rad. Denna natt hade jag fått lite sömn mellan ca kl. 3-6 och sedan igen mellan ca 8-10,30, när de kom.

Den är alltså den mesta sömn jag fått på flera månader p g a valpar/valpningar o s v.

Då fick jag anklagelser kastad i ansiktet att jag skulle gå upp på morgonen och sköta hundar, annars skulle jag inga hundar ha!

Att jag skött hundar till ca 3 på natten och sedan igen mellan ca 6-8, det betydde ingenting.

Sedan påstår de att hundarna hade 14 liggplatser, när jag fick henne att gå runt och kontrollräkna höll hon på att missa flera liggplatser som hon gick förbi, efter en mer korrekt räkning visade det sig vara 20 liggplatser, enligt henne. När de gått kontrollräknade jag igen efter deras besök, och fotograferade, då var det 22 liggplatser till det gänget med flest hundar.

Sedan var det 4 valpar i en hage som hade egna liggplatser.

En mamma och 5 valpar i en annan hage som hade egna liggplatser.

De två stora hundarna som hade egna liggplatser.

Enligt deras räkning var det idag totalt 29 hundar.

Dessa var placerade som följer under inspektörernas besök:

Alla liggplatser har antingen kuddar som underlag eller skumgummimadrasser i större eller mindre bitar. Samtliga liggplatser är alltså mjuka så det förslår.

Enligt inspektörerna ska mina hundar ha FLERA liggplatser!!! Grundat på vilken bestämmelse, kan man fråga (vilket jag gjort men inte fått svar på).

De räknar alltid så det ska se illa ut, fast det inte ens är illa till att börja med.

Enligt dem är jag alltså nu ålagd att skaffa fram fler liggplatser till mina hundar!!!

Sedan påstår de att jag överklagat indragandet av kenneltillståndet, som jag aldrig fått! Det var det första de sa när de gått in och påstod att det var besvis på att jag ljög då jag sa att jag inte fått något meddelande om indraget tillstånd, som de påstår sig ha skickat.

Men om de fått ett sådant överklagande, som de hävdar, så måste det ju omedelbart polisanmälas!

Jag kan knappast ha överklagat något som jag inte fått.

När de skulle ta fram överklagandet så hittade de inte detta!!!

Sedan anklagar de mig för att ljuga om att jag inte fått papper på indragningen på tillståndet!

Man kan undra vem som ljuger.

De kommer hit oanmälda. De hittar på nya saker hela tiden. Ser saker som inte finns o s v.

Att det påstås saker som inte är sanna tycker jag är så svårt. Det är ju omöjligt att försvara sig mot något som är en ren lögn.

Direkt när de gått så gick  jag runt överallt vi hade varit och tog bilder för att dokumentera hur det var här med bl a liggplatser o s v.

Bilderna har fått en egen sida, där kan man räkna sängar, se tasspår som täcker över 5 personers stöveltramp och därmed visar att hundarna är ute regelbundet, man ser att det inte ligger en massa skit och piss inne etc. Bilder kan säga en hel del.

Efter att ha tagit reda på hundar som jordbruksverket släppt ut, och ordnat med veterinärtid hos närmaste veterinär, ordnat med skjuts till veterinären, fått hjälp med att få fram papper från internet för ny ansökan, igen, om tillstånd, som kommer att transporteras hem till mig med bil, och sedan ordnat med hjälp att sända e-post för överklaganden till jordbruksverket, så var mer än halva dagen borta.

Jag fick tre nätter som jag fick sova någorlunda, nu är jag efter igen. För att komma i kapp så kommer jag få vara uppe i natt, allt p g a dessa helt onödiga inspektioner. För att inte tala om stressen.

Och tro inte att jordbruksverket lägger en enda krona emellan för de utgifter jag får p g a dem. I detta fall bl a tre fullständigt onödiga besiktningar på friska hundar, skjuts till veterinär etc.

Men det är inte första gången jag får kosta på helt onödiga veterinärbesök på friska hundar p g a inspektörers inkompetens.

Exempel på inspektörernas vridna försök:

Hebbe påstod de först kliade sig. Jag såg inte ETT ENDA KLI under deras besök och har inte sett det före eller efteråt heller. Troligen är det en ren lögn, som jag ser det.

Sedan påstod de att Hebbe var tovig. Jag fick visa dem att man ser huden, då kan det inte räknas som tova. Då la de ner detta.

Sedan påstod de att han var mobbad av de andra hundarna. Jag kastade ner en näve med godis och han var med mitt i gänget och åt av godisen, trängades med alla andra. Då fick de lägga ner detta.

Sedan påstod de att han har dålig andning...

Allt detta skedde under deras besök i november.

Som uppföljning nu så påstod de att de var övertygad om att han mådde dåligt, fast de inte ens kände igen honom! Jag fick peka ut honom till sist. Jag försökte få fram hur de såg det, jag ville veta vad som är fel, så jag kan åtgärda, om något fel finns. Till sist får jag till svar att det syns på hans ögon. Hur bevisar jag att en hund inte lider med sådana godtyckliga argument? De kan ju försöka kommer någonstans i ett ting om att hunden såg olycklig ut i ögonen...

De gör allt för att få denna hund som är gråhårig och därför ser äldre ut än han är att hitta fel på den.

De kan inte acceptera att jag har friska, glada och nöjda hundar i mental och fysisk balans.

Nu är jag ålagd att ta Hebbe och två japaneser till, till en veterinär p g a att enligt deras slutsats alla mina japaneser har andningsproblem. De har numera veterinärintyg på att de kan andas. Intyg som jag fått betala.

Det är inte första gången som jag blivit tvungen att ta friska hundar till veterinären p g a länstyrelsen och i detta fall p g a en och samma inspektör!

Förra gången påstod de att en hund höll på att svälta ihjäl (samma inspektör för övrigt).

Då fick jag kosta på hunden veterinärbesök ett par timmar efter deras besök.

Den hunden var, som jag sa hela tiden, i utmärkt hull, enligt veterinären.

Så då var det bevisat.

Trots detta har denna inspektör igen tvingat mig till onödiga veterinärbesök med friska hundar. Denna gång tre hundar. Det är igen bevisat att inspektörerna hade fel.

Har folk så sjuka och dåliga hundar att det är vad dessa inspektörer tror ska vara norm, att alla som har fler hundar MÅSTE ha några som lider och mår dåligt?

Dessutom verkar dessa inspektörer vara av den uppfattningen att djurägare inte behandlar sjuka hundar utan låter den gå runt och lida.

Jag själv är besatt över att mina hundar ska vara lyckliga och därmed bl a friska.

Om en enda hund lider så gör jag vad jag kan för att få den hunden att må bra.

Behövs t ex veteriärbesök är jag den första att stå på tröskeln till veterinär och be om hjälp, så som alla vet som följt mig genom åren.

Denna inställning som jag har färgas av att jag delar med mig av min kunskap och erfarenhet av bl a giardia och liknande, TROTS att jag vet att många betraktar min information som BEVIS på att mina hundar ÄR sjuka, när det i själva verket är tvärs om, jag har ovanligt friska hundar, TROTS alla veterinärbesök, behandlingar o s v som mina hundar har fått gå igenom p g a dessa sjukdomar.

Jag har också lärt mig hur man ska hålla hundarna friska trots dessa sjukdomar som blivit så vanliga i Sverige, vilket bl a innebär att INTE tillåta inspektörer som springer i olika hundmiljöner kliva in här med sina vanliga skor. Detta trots risken att förarga dessa inspektörer, vilket jag inte kan ta hänsyn till, då jag prioriterar att ha friska hundar.

Mina hundars hälsa går före inspektörers känslor i mitt hem.

Det är uppenbart att dessa inspektörer är övertygad om att det MÅSTE finnas fel här, de slår till höger och vänster för att försöka göra allt för att lista ut vad det är. De kastar ur sig det ena efter det andra. Vem blir lidande? Jag men också mina hundar...

Folk som plågar djur skulle inte ha rätt att få gå nära djur, men jag kan inte hindra dessa, då lagen hindrar mig att avvisa dem, trots att de plågar mina hundar.

I dag betraktar jag inspektörer i allmänhet som värsta sortens djurplågare. I mitt tycke skulle flera av dem behöva djurförbud! Allt p g a hur de låter plåga hundar.

 

Härmed kommer bilder tagna strax efter (ca 15-30 minuter efter) inspektörernas besök. Bilderna är tagna medan jag sprang runt med telefonen och försökte klara upp allt som dessa inspektörer ställt till med. Alltså, det fanns inte en chans att jag skulle hunnit gå och fixa till allt så det skulle se fint ut inför bilderna.

De 17 hundarna i stora flocken gick idag på köket, vardagsrummet och matrummet.

 

Strax före inspektörernas besök hade jag bl a tre olika familjer som varit här och sett hur det sett ut här. Samma tre olika familjer (med flera) har också varit här strax efter deras besök. Dessa tre olika har INTE kontakt med varandra. Alla 3 olika familjerna (med flera) kan intyga att bilderna är representativa för hur det var här under deras besök.

 

När jag visar dessa bilder är jag medveten om att vissa människor, som anser att det är viktigare för hundar med rosa spetsar och krås och diverse tingel-tangel och annan ögonfägring i människors ögon som gör hundar lyckliga, kommer tycka det är förfärligt här. Det är en risk som jag gärna tar för att visa verkligheten bakom dagens påhopp mot mig, min kennel och till sist mina hundar. Jag har aldrig haft något att dölja.

Till dessa som inte förstår kan jag endast svara, allt som finns "under midjan" i mitt hem är sådant som är för hundarna. Många olika typer av överflödiga ögonfägringar till hundar som hundar inte har någon glödje av kan skada hundar och jag vill göra allt jag kan för att SKYDDA MINA HUNDAR MOT LIDANDE!!!

Kom ihåg, jag har begränsat dagens bilder till de områden/utrymmen som inspektörerna tittade på idag. För ovanlighetens skulle ville de inte gå överallt (det är första gången på massor av år), t o m där hundar inte vistas, vilket är det normala. Jag gissar på att det beror på att de nyss varit här, och då gick de runt överallt.

 

Inspektion 180124 bilder ute

Inspektion 180124 bilder kök

Inspektion 180124 bilder matrum

Inspektion 180124 bilder hall och vardagsrum

 

HAGAR FÖR VALPKULLAR
Hage med 5 1 ½ vecka gamla valpar och deras mamma i.

En liggplats där man ser valparna. En liggplats (biabädd med filt kring och sedan fäll uppepå) och en liggplats framför valpsängen (en huvudkudde med en fäll uppepå). Sedan finns det en hel soffa (till höger i bild) att ligga i. Sedan är det snurrstolen med hjul som det finns tiken/mamman liggande under bilden, på bara golvet! Ovanför henne kan hon också ligga, i snurrstolen. Till vänster i bild är det en stol med en hundsäng på för hunden att ligga i. För tillfället hade jag vikt tvätt som jag ännu inte lagt i garderoben, där är ytterligare två liggplatser till hundmamman. Det är mjuka hängmattor för hundar. Under hängmattorna ser man ytterligare en hundsäng med mjuk stoppning i för hundmamman att ligga i.

Jag har blivit informerad av sedan tidigare att en hel soffa, som denna med måtten 60*190 cm i sitsen räknar som en liggplats, t o m om man har så små hundar som 2-3 kg/styck.

Mellan valpsängen och stolen står en blå vattenskål, denna skål finns inte, enligt inspektörerna.

Hage med 4 japanese valpar som dagen efter detta "fyller" 4 veckor.

Den lilla fåtöljen som är klädd med filt med hjärtan på är en liggplats. Där valparna ligger på en bädd med blå filt ovanpå är det "modell Bia-bädd" under. Framför den i grått är det en huvudkudde täckt av ett örngott. Sedan finns det en hängmatta där också, men valparna är för små för att komma upp där, så de har inte valparna tillgång till.

I denna hage finns en vattenskål till höger, men den syns tyvärr inte på bilden då den står bakom bruna skivan. Denna skål valde inspektörerna igen att inte se vid sin inspektion.

 

Uppdaterad 2019-02-07

 

 

 

 

BESKRIVNING AV BESÖK ÖVERKLAGAN BESÖKSRAPPORT ANSÖKAN KENNELTILLSTÅND ÖVERKLAGAN FÖRVALTNINGSRÄTTEN YTTRANDE LÄNSRÄTTEN
180124 Svar på tal Dnr 282-947-2014 Ansökan kenneltillstånd 190208 Överklagan Mål nr 1965-18 och 2716-18 180718 509-18 +1965-18 + 2716-18
180529 Överklagan  Dnr 2042-2017 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018    
180912 Överklagan Dnr 398-2018 Överklagan kenneltillstånd Dnr 1833-2018 nr 2    
  Överklagan Dnr 6420-2018     181105 Konsekvenser
  181114 Överklagan nr 2 (förtydligande) Dnr 6420-2018